Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Patacon με μπανάνες: Μια συνταγή από την Κολομβία που αξίζει να τολμήσετε

Patacon με μπανάνες: Μια συνταγή από την Κολομβία που αξίζει να τολμήσετε

Patacon με μπανάνες: Τα patacon είναι πολύ ευέλικτη συνταγή και μπορούν εύκολα να αναμειχθούν με πολλά άλλα συστατικά, όπως το γουακαμόλε ή το τυρί. Να θυμάστε ότι σερβίρετε ζεστό και ρίχνετε από πάνω τους μια πρέζα αλάτι.


Το patacon είναι ένα από τα πιο γνωστά συνοδευτικά πιάτα στη Νότια Αμερική και ειδικότερα στην κολομβιανή κουζίνα. Τα patacon ουσιαστικά είναι χοντρές τηγανητές φέτες μπανάνας που γίνονται πολύ εύκολα και δεν χρειάζονται πολύ χρόνο για να τις παρασκευάσετε. Είναι γευστικότατο και μπορεί κάλλιστα να αντικαταστήσει τα πατατάκια, τα μπισκότα ή το ψωμί, γεγονός το οποίο τα καθιστά τέλεια για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη καθώς δεν την περιέχει και είναι χορτοφαγικό. Όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα φρούτα κάνουν καλό στην υγεία. Ακόμα και αν δεν μας αρέσουν, μπορούμε να βάλουμε μόνο λίγη φαντασία και να καταφέρουμε να τα καταναλώσουμε με νόστιμο αλλά και διαφορετικό τρόπο.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι:

  • 4 πράσινες μπανάνες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Οδηγίες παρασκευής

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να ξεφλουδίσετε τις μπανάνες και καλό θα ήταν να αλείψετε τα χέρια σας με λάδι έτσι ώστε να μην κολλήσει ο χυμός της μπανάνας στο δάχτυλό σας. Έπειτα κόψτε την κάθε μπανάνα σε 4 φέτες και βάλτε τα ένα ένα σε μία τηγανιέρα με καυτό λάδι για περίπου 3 έως 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφού γίνουν και τα βγάλετε, τοποθετήστε τα προσεκτικά πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Καθώς τηγανίζετε τα επόμενα κομμάτια, θα ισιώνετε το έτοιμο κομμάτι και θα το θρυμματίζετε με τα χέρια ή με ένα σκεύος που σας βολεύει. Αφού τα λιώσετε, πλάστε τα σε μπαλίτσες και κάντε τα σας μικρά τσίπς, για να τα  τηγανίσετε και πάλι για περίπου 4 λεπτά. Στραγγίξτε τα, βγάζοντάς τα με τη  ειδική κουτάλα και βάλτε τα πάλι σε απορροφητικό χαρτί.

 

Είναι μια εξαιρετική επιλογή να μοιράζεσαι με ανθρώπους που αγαπάς. Τα φτιάχνουν συνήθως σε επίσημες συναντήσεις και γενέθλια ή απλώς τα απολαμβάνουν με ένα ποτό. Τα patacon είναι πολύ ευέλικτη συνταγή και μπορούν εύκολα να αναμειχθούν με πολλά άλλα συστατικά, όπως το γουακαμόλε ή το τυρί. Να θυμάστε ότι σερβίρετε ζεστό και ρίχνετε από πάνω τους μια πρέζα αλάτι. Στην Κολομβία τα απολαμβάνουν ως ορεκτικό ακόμα και σε επίσημα τραπέζια και τα συνοδεύουν κυρίως με ψάρι, κρέατα και πουλερικά. Όπως καταλαβαίνετε οι επιλογές σας είναι απεριόριστες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε εύκολα και λαχταριστά μπράουνις με μπανάνα

Οφέλη μπανάνας και 3 μάσκες ομορφιάς με μπανάνα

Μια παραδοσιακή συνταγή για λουκουμάδες μπανάνας από την Ινδία

Σιροπιασμένο κέικ μπανάνας με αλατισμένη σάλτσα καραμέλας βουτύρου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon