Διατροφή

Παστιτσάδα: Φτιάξτε το κερκυραϊκό φαγητό που θα σας ανοίξει την όρεξη

Παστιτσάδα: Φτιάξτε το κερκυραϊκό φαγητό που θα σας ανοίξει την όρεξη

Παστιτσάδα: Η παστιτσάδα, γνωστή και ως ελληνικό κοτόπουλο Κέρκυρας είναι ένα κλασικό δείπνο την Κυριακή το βράδυ.

Η παστιτσάδα, γνωστή και ως ελληνικό κοτόπουλο Κέρκυρας, και μερικές φορές γνωστή ως Παστιτσάδα από την Κέρκυρα, είναι ένα κλασικό δείπνο την Κυριακή το βράδυ. Το στιφάδο με βάση την ντομάτα φτιάχνεται συνήθως με μοσχάρι και μερικές φορές κοτόπουλο. Είναι αρωματικό, ανακουφιστικό και τόσο γευστικό. Στη συνέχεια, ολοκληρώνεται με χυλοπίτες παστίτσιο (ζυμαρικά bucatini), αλλά μπορείτε σίγουρα να το σερβίρετε πάνω από τα αγαπημένα σας ζυμαρικά.

Κερκυραϊκή παστιτσάδα

Συστατικά συνταγής:

  • 2 κιλά κύβους βοείου κρέατος χωρίς κόκαλα
  • 1 κιλό χυλοπίτες παστίτσιο (μπουκατίνι)
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1 (16 oz) κονσέρβα ντομάτες, πολτοποιημένες
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού (ή περισσότερες) θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα (προαιρετικά)
  • 2-3 ολόκληρα γαρίφαλα
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
  • Τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1/4 φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες Παρασκευής:

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Ροδίζουμε το βόειο κρέας σε μερικές παρτίδες για 3-4 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο/μπολ.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και ζεσταίνουμε για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Προσθέτουμε τους κύβους βοείου κρέατος ξανά στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον μαϊντανό και το τυρί.
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Περίπου 1 και 1/2-2 ώρες. Ανακατεύουμε συχνά το στιφάδο και προσθέτουμε περισσότερο νερό αν πήξει πολύ πριν είναι έτοιμο το μοσχάρι.
  • Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε το καρύκευμα αν χρειάζεται.

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε. Περιχύνουμε με το βούτυρο.
  • Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε πάνω από ζυμαρικά. Από πάνω βάζουμε μπόλικο τριμμένο τυρί.

Απολαύστε!

Tips:

Οδηγίες προετοιμασίας: Το μοσχαρίσιο στιφάδο διατηρείται φρέσκο σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 5-6 ημέρες. Μπορούμε επίσης να το καταψύξουμε για έως και 2-3 μήνες. Όταν είστε έτοιμοι να το σερβίρουμε, τοποθετούμε το όλο το βράδυ στο ψυγείο και ζεστάνουμε το σε μια κατσαρόλα με ένα φλιτζάνι νερό. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τα καρυκεύματα και γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Χαλούμι στη σχάρα με σάλτσα μούρων και βότανα

Προσθέστε το Ginger στη διατροφή σας και θα δείτε διαφορά στο σώμα σας

5 Τρόποι να αλλάξετε ριζικά την διατροφή σας

Η διαβίωση κοντά σε "βάλτο τροφίμων" μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου μεταξύ ενηλίκων 50 ετών και άνω

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σύκα: Ένας ιδανικός σύμμαχος για υγεία και fitness

Σύκα: Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες και φυσικά σάκχαρα, τα σύκα παρέχουν την ενέργεια που χρειάζεστε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις προπονήσεις σας και βοηθούν τους μύες σας να ανακάμψουν.

Πώς βοηθούν τα σταφύλια κατά της αναιμίας;

Σταφύλια: Μια νόστιμη και υγιεινή προσθήκη στη διατροφή σας, ειδικά αν υποφέρετε από αναιμία λόγω έλλειψης σιδήρου. Είναι καλή πηγή σιδήρου και βιταμίνης C.

Κόκκινα κεράσια: Σύμμαχος της καρδιάς σου

Κόκκινα κεράσια: Τα κεράσια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, και είναι μια φυσική επιλογή για να κρατήσετε την καρδιά σας δυνατή!