Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παστιτσάδα: Φτιάξτε το κερκυραϊκό φαγητό που θα σας ανοίξει την όρεξη

Παστιτσάδα: Φτιάξτε το κερκυραϊκό φαγητό που θα σας ανοίξει την όρεξη

Παστιτσάδα: Η παστιτσάδα, γνωστή και ως ελληνικό κοτόπουλο Κέρκυρας είναι ένα κλασικό δείπνο την Κυριακή το βράδυ.

Η παστιτσάδα, γνωστή και ως ελληνικό κοτόπουλο Κέρκυρας, και μερικές φορές γνωστή ως Παστιτσάδα από την Κέρκυρα, είναι ένα κλασικό δείπνο την Κυριακή το βράδυ. Το στιφάδο με βάση την ντομάτα φτιάχνεται συνήθως με μοσχάρι και μερικές φορές κοτόπουλο. Είναι αρωματικό, ανακουφιστικό και τόσο γευστικό. Στη συνέχεια, ολοκληρώνεται με χυλοπίτες παστίτσιο (ζυμαρικά bucatini), αλλά μπορείτε σίγουρα να το σερβίρετε πάνω από τα αγαπημένα σας ζυμαρικά.

Κερκυραϊκή παστιτσάδα

Συστατικά συνταγής:

  • 2 κιλά κύβους βοείου κρέατος χωρίς κόκαλα
  • 1 κιλό χυλοπίτες παστίτσιο (μπουκατίνι)
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1 (16 oz) κονσέρβα ντομάτες, πολτοποιημένες
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού (ή περισσότερες) θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα (προαιρετικά)
  • 2-3 ολόκληρα γαρίφαλα
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
  • Τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1/4 φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες Παρασκευής:

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Ροδίζουμε το βόειο κρέας σε μερικές παρτίδες για 3-4 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο/μπολ.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και ζεσταίνουμε για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Προσθέτουμε τους κύβους βοείου κρέατος ξανά στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον μαϊντανό και το τυρί.
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Περίπου 1 και 1/2-2 ώρες. Ανακατεύουμε συχνά το στιφάδο και προσθέτουμε περισσότερο νερό αν πήξει πολύ πριν είναι έτοιμο το μοσχάρι.
  • Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε το καρύκευμα αν χρειάζεται.

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε. Περιχύνουμε με το βούτυρο.
  • Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε πάνω από ζυμαρικά. Από πάνω βάζουμε μπόλικο τριμμένο τυρί.

Απολαύστε!

Tips:


Οδηγίες προετοιμασίας: Το μοσχαρίσιο στιφάδο διατηρείται φρέσκο σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 5-6 ημέρες. Μπορούμε επίσης να το καταψύξουμε για έως και 2-3 μήνες. Όταν είστε έτοιμοι να το σερβίρουμε, τοποθετούμε το όλο το βράδυ στο ψυγείο και ζεστάνουμε το σε μια κατσαρόλα με ένα φλιτζάνι νερό. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τα καρυκεύματα και γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χαλούμι στη σχάρα με σάλτσα μούρων και βότανα

Προσθέστε το Ginger στη διατροφή σας και θα δείτε διαφορά στο σώμα σας

5 Τρόποι να αλλάξετε ριζικά την διατροφή σας

Η διαβίωση κοντά σε "βάλτο τροφίμων" μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου μεταξύ ενηλίκων 50 ετών και άνω

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γεύματα 30 λεπτών για πολυάσχολες ημέρες

Γεύματα 30 λεπτών: Η προετοιμασία γρήγορων, θρεπτικών γευμάτων δεν χρειάζεται να είναι πρόκληση. Με απλά υλικά και λίγη οργάνωση, μπορείτε να απολαύσετε νόστιμα γεύματα ακόμα και τις πιο πολυσύχναστες μέρες.

Πώς να φτιάξετε σπιτικό χούμους για μεσογειακά πιάτα;

Hummus :Το σπιτικό χούμους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φέρετε μια γεύση από τη Μεσόγειο στο τραπέζι σας. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νόστιμο, υγιεινό συνοδευτικό που ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα.

Κρέμα καλαμπόκι - Μια απλή συνταγή για ένα λαχταριστό πιάτο

Κρέμα καλαμπόκι: Η κρέμα καλαμποκιού είναι μια εξαιρετικά εύκολη και νόστιμη επιλογή για κάθε περίσταση. Το καλαμπόκι προσφέρει μια φυσική γλυκύτητα που δένει τέλεια με την κρεμώδη υφή της σάλτσας.

Μια νόστιμη συνταγή χωρίς ενοχές

Υγιεινή πίτσα: Η πίτσα δεν είναι πλέον εχθρός της διατροφής σας. Δοκιμάστε τη συνταγή, πειραματιστείτε με τα υλικά και απολαύστε νόστιμη πίτσα χωρίς ενοχές.

Ένας θησαυρός υγείας που δεν πρέπει να πετάτε

Σπόροι πεπονιού: Αντί να πετάτε τους σπόρους καρπουζιού, σκεφτείτε να τους καθαρίσετε, να τους ψήσετε ελαφρά και να τους προσθέσετε στη διατροφή σας. Είναι μια απλή, φυσική προσθήκη που προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία.

Close Icon