Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παρενέργειες βρώμης: 5 δεδομένα για την βρώμη που δεν γνωρίζουμε

Παρενέργειες βρώμης: 5 δεδομένα για την βρώμη που δεν γνωρίζουμε

Παρενέργειες βρώμης: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η βρώμη είναι πολύ υγιεινή, ινώδης και με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. 


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η βρώμη είναι πολύ υγιεινή, ινώδης και με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Όμως, μπορεί να μην είναι κατάλληλο για όλους. Η βρώμη είναι γενικά χωρίς γλουτένη. Μερικές φορές, όταν η βρώμη επεξεργάζεται σε εργοστάσια, υφίσταται διασταυρούμενη μόλυνση με άλλους κόκκους που περιέχουν γλουτένη. Αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε άτομα που δεν μπορούν να αφομοιώσουν τη γλουτένη.

Μπορεί να προκαλέσει αύξηση του σακχάρου στο αίμα

Η βρώμη μπορεί να μην είναι κατάλληλη για διαβητικούς. Εάν καταναλωθεί σε υπερβολικές ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Είναι ασφαλέστερο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν το εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες

Άτομα που είναι αλλεργικά σε άλλα δημητριακά όπως το σιτάρι μπορεί επίσης να είναι αλλεργικά στη βρώμη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η βρώμη έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για άτομα με νεφρικά προβλήματα.

Μερικές φορές μπορεί να υποστεί υπερεπεξεργασία

Σήμερα μπορείτε να πάρετε πολλές διαφορετικές ποικιλίες βρώμης με διαφορετικές γεύσεις. Αυτά υποβάλλονται σε υπερεπεξεργασία στα εργοστάσια. Μπορεί να είναι επιβλαβείς για την υγεία. Εάν θέλετε να καταναλώσετε βρώμη, προτιμήστε το αρχικό είδος. Παρόλο που η βρώμη είναι ένα από τα πιο καταναλωτικά δημητριακά στον κόσμο και ανεξάρτητα από το ότι υποστηρίζεται από επιστημονικά άρθρα και περιοδικά, πρέπει πάντα να είμαστε προσεκτικοί και να λαμβάνουμε κάποια προληπτικά μέτρα, καθώς υπάρχουν κάποιες φωνές στον κόσμο της βιολογικής διατροφής που μας προειδοποιούν για ορισμένα πτυχές σχετικά με τη βρώμη.

Γιατί προκαλεί πρήξιμο στο στομάχι;

Αν και αυτό δεν είναι κοινό μεταξύ υγιών ενηλίκων, η βρώμη μπορεί να προκαλέσει κάποιο γαστρικό πρήξιμο . Αυτό το αποτέλεσμα μπορεί απλά να προκληθεί από μια ξαφνική αλλαγή στη διατροφή μας, όπως η μετάβαση από την κατανάλωση όχι πολλών φυτικών ινών στην κατανάλωση πολλών βρώμης χωρίς ομαλή μετάβαση. Σε αυτή την περίπτωση, το πρήξιμο μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο και δυσφορία λόγω κοιλιακών κράμπες και μετεωρισμού. Για να αποφύγουμε αυτό το πρόβλημα, πρέπει να μειώσουμε την ποσότητα της βρώμης που τρώμε και να την αυξήσουμε σταδιακά μέχρι να επιτύχουμε τη σωστή δόση σύμφωνα με τους στόχους μας. Με αυτόν τον τρόπο, η εντερική χλωρίδα θα απορροφά προοδευτικά τα νέα θρεπτικά συστατικά από τη διατροφή μέχρι να εξισορροπηθεί η κατάσταση.

Ωστόσο, η κακή προσαρμογή στην περίσσεια φυτικών ινών δεν είναι ο μόνος παράγοντας που μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στομάχου. Μερικές φορές συμβαίνει επειδή υπάρχει δυσανεξία στις προλαμίνες , τις πρωτεΐνες από τη βρώμη ή μπορεί απλά να είναι ένα άλλο σύμπτωμα χρόνιας δυσπεψίας (κακές πεπτικές πεπτικές διαταραχές).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε pancakes χωρίς γλουτένη

Ποιες είδη τροφών μπορούμε να χωνέψουμε πιο εύκολα;

4 εύκολες προτάσεις πρωινού για τις πιο πολυάσχολες ημέρες

Το Νο. 1 δημητριακό ολικής αλέσεως για καλύτερη υγεία της καρδιάς

Γιατί οι φυτικές ίνες είναι απαραίτητες στην καθημερινή μας διατροφή;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Τι είναι η Atlantic Road Diet;

Atlantic Road Diet: Η δίαιτα Atlantic Road δεν αποτελεί γρήγορη λύση για την απώλεια βάρους, αλλά μάλλον μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που προάγει τη συνολική υγεία.

Close Icon