Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πάπια με μήλο: Μια εορταστική συνταγή που θα καταπλήξει τα πλήθη

Πάπια με μήλο: Μια εορταστική συνταγή που θα καταπλήξει τα πλήθη

Πάπια με μήλο: Η πάπια είναι ένα από τα πιο νόστιμα κρέατα. Το κρέας της είναι ελαφρώς λιπαρό και κοκκινωπό, αλλά πάρα πολύ γευστικό, ενώ σε συνδυασμό με φρούτα, η γεύση της απογειώνεται.


Η πάπια είναι ένα από τα πιο νόστιμα κρέατα. Το κρέας της είναι ελαφρώς λιπαρό και κοκκινωπό, αλλά πάρα πολύ γευστικό! Έχει λίπος, αλλά είναι υποδερμικό και μπορούμε να το αφαιρέσουμε με το μαχαίρι. Αν αφαιρέσουμε το λίπος της, διαπιστώνεται ότι η περιεκτικότητά της σε κορεσμένα λιπαρά είναι χαμηλή. Μπορεί να είναι υψηλή σε χοληστερόλη, αλλά το στήθος πάπιας χωρίς πέτσα είναι πιο άπαχο από το αντίστοιχο του κοτόπουλου. Το κρέας της αποτελεί πηγή πρωτεϊνών και σιδήρου, τα οποία χρειάζονται για την επιδιόρθωση των ιστών και τον σχηματισμό νέων κυττάρων. Χάρη στη γεύση της, οι συνταγές με πάπια γίνονται λατρευτές! Δοκίμασε την πάπια με μήλο και θα ξετρελαθείς!!!

Υλικά συνταγής:

  • 4 μικρά στήθη πάπιας
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1 κομμάτι βουτύρου
  • 2 μήλα καθαρισμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 100 ml κονιάκ
  • 200 ml χυμός μήλου
  • 100 ml ζωμός κοτόπουλου
  • 1 κ. γλ. κορν φλάουρ
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Αφαιρούμε το δέρμα από το στήθος της πάπιας και αλατοπιπερώνουμε καλά και από τις δύο πλευρές.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τα στήθη για τέσσερα λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστούν.
  3. Προσθέτουμε ένα μεγάλο κομμάτι βούτυρο στο τηγάνι και προσθέτουμε τις φέτες μήλου. Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά ή μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει, αλλά όχι να γίνει χυλός. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.
  4. Προσθέτουμε στο τηγάνι το κονιάκ και το αφήνουμε να βράσει. Αφήνουμε να φύγουν οι φυσαλίδες μέχρι να μειωθεί στο μισό ο όγκος του υγρού.
  5. Προσθέτουμε το χυμό μήλου και τον ζωμό και αφήνουμε να μειωθεί ο όγκος του υγρού ξανά στο μισό.
  6. Ρίχνουμε μέσα τους χυμούς της πάπιας που ξεκουράζονται.
  7. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ σε ένα μπολ με μια κουταλιά της σούπας χυμό μήλου. Ρίχνουμε λίγο ζεστό υγρό από το τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  8. Ρίχνουμε το μείγμα κορν φλάουρ στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε να πάρει μια βράση να πήξει ελαφρά και αλατοπιπερώνουμε.
  9. Επιστρέφουμε τις φέτες μήλου στο τηγάνι να ζεσταθούν και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 λεπτό.
  10. Χωρίζουμε τις φέτες μήλου σε τέσσερα πιάτα. Κόβουμε το στήθος πάπιας στη διαγώνιο και το τοποθετούμε πάνω από το μήλο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
  11. Το φαγητό μας είναι έτοιμο και πεντανόστιμο! Καλή μας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη και απαραίτητα αμινοξέα

Κοτόπουλο : Έτσι θα καταλάβετε ότι είστε αλλεργικοί

Διαβήτης : Συμβουλές για υγιεινές κρεατοφαγικές επιλογές

Τελικά το κινέζικο φαγητό παχαίνει;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon