Διατροφή

Panna cotta γλυκό: Φτιάχνουμε Panna cotta και τρελαίνουμε τους καλεσμένους μας

Panna cotta γλυκό: Φτιάχνουμε Panna cotta και τρελαίνουμε τους καλεσμένους μας

Panna cotta γλυκό: Απολαύστε ένα δροσιστικό και πανάλαφρο γλυκό με φρουτένια γεύση και δημιουργήστε μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς με τα toppings σας.

Η επιλογή γλυκού σε ένα κυριακάτικο ή σε ένα επίσημο τραπέζι είναι δύσκολη υπόθεση! Συνήθως, καταναλώνεις πολύ χρόνο στη διαδικασία παρασκευής των ορεκτικών και των κυρίων πιάτων που, αργότερα, δε σου φτάνει ο χρόνος για τη παρασκευή γλυκού. Μία εύκολη λύση θα ήταν αγόραζες κάποιο επιδόρπια από το κοντινότερο ζαχαροπλαστείο. Από την άλλη, βέβαια, αν θέλεις να τους καταπλήξεις με τις μαγειρικές σου δεξιότητες, μπορείς να δημιουργήσεις μία γρήγορη κι εύκολη συνταγή από το προηγούμενο βράδυ. Ποια θα είναι αυτή; Η panna cotta! Μια παραδοσιακή, εύκολη και νόστιμη ιταλική κρέμα! Πρόκειται για το απόλυτο γλυκό, δροσερό και, συνάμα, χωνευτικό επιδόρπιο!

Panna cotta: ένα φορμαρισμένο παγωμένο επιδόρπιο δημοφιλές σε όλη την Ιταλία, είναι εύκολο να γίνει και μπορεί να παρασκευαστεί εκ των προτέρων.

Υλικά συνταγής:

  • 1/3 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο γάλα
  • 1 φακελάκι ζελατίνη χωρίς γεύση
  • 2 ½ φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση συνταγής:

  • Ρίξτε το γάλα σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τη σκόνη ζελατίνης. Τοποθετήστε το στην άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα ανακατέψτε μαζί την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και τοποθετήστε τα σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το μείγμα να βράσει, ανακατεύοντάς το τακτικά και παρακολουθώντας το προσεκτικά, καθώς η κρέμα θα ανέβει γρήγορα στην κορυφή του ταψιού.
  • Αδειάστε τη ζελατίνη και το γάλα στην κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν εντελώς. Μαγειρέψτε για ένα λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφαιρέστε από τη φωτιά, ανακατέψτε τη βανίλια και περιχύστε σε έξι ατομικά μπολάκια.
  • Αφήστε τα μπολάκια με το μείγμα να πάρουν θερμοκρασία δωματίου. Όταν κρυώσουν, καλύψτε τα με μεμβράνη και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, αλλά κατά προτίμηση όλη τη νύχτα πριν σερβίρετε.

Το γλυκό σας είναι έτοιμο! Σερβίρετε με ζεστή σάλτσα fudge και φρέσκα σμέουρα ή μαρμελάδα από πάνω. Διατηρείται καλά για αρκετές ημέρες στο ψυγείο. Απολαύστε το με ένα ωραίο χωνευτικό ποτό, όπως το limoncello!

Καλή απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δείτε πώς να φτιάξετε ένα Smoothie bowl και μια συνταγή με μπανάνα

Φτιάχνουμε Brownies με λαχταριστή καραμέλα

Ένα δροσερό Χριστουγεννιάτικο cheesecake

Πανάλαφρη και λεμονάτη lemon pie

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.

Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.

Ραπανάκι: Ένας σύμμαχος για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας

Ραπανάκι: Εντάσσοντας το ραπανάκι στη διατροφή μας, μπορούμε να απολαύσουμε τη μοναδική του γεύση και ταυτόχρονα να προσφέρουμε στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας.