Διατροφή

Palmiers: Τραγανά μπισκότα σφολιάτας με ζάχαρη και κανέλα

Palmiers: Τραγανά μπισκότα σφολιάτας με ζάχαρη και κανέλα

Palmiers: Θα λατρέψετε πόσο εύκολα φτιάχνονται αυτά τα Palmiers με κανέλα, τα γαλλικά μπισκότα που μοιάζουν με γυαλάκια.

Τα Palmiers είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για τραγανά μπισκότα που μπορείτε να φτιάξετε με αγορασμένα στο κατάστημα ή με σπιτική σφολιάτα. Είναι αρωματισμένα με ζάχαρη και κανέλα και έχουν ένα μοναδικό σχήμα που τα κάνει να φαίνονται πολύ πιο περίπλοκα από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Θα λατρέψετε πόσο εύκολα φτιάχνονται αυτά τα Palmiers με κανέλα. Είναι γαλλικά μπισκότα που πήραν το όνομά τους επειδή μοιάζουν με φύλλα φοίνικα. Αυτό είναι από τον ειδικό τρόπο που τυλίγεται και κόβεται σε φέτες η ζύμη. Μερικές φορές ονομάζονται και γαλλικές καρδιές ή αυτιά ελεφάντων.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • πακέτο σφολιάτα
  • ¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα.
  • Ξετυλίξτε τη ζύμη (αν είναι παγωμένη), τυλίξτε ελαφρά για να ομογενοποιηθεί, πασπαλίστε με το μείγμα ζάχαρης και απλώστε ελαφρά από πάνω για να παγιδευτεί η ζάχαρη στη ζύμη.
  • Τυλίξτε τη ζύμη από κάθε άκρη στη μέση φροντίζοντας να είναι ομοιόμορφη. Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά όσο ο φούρνος προθερμαίνεται.
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 375 F (190 C) Στρώστε ένα φύλλο μπισκότων με λαδόκολλα.
  • Βγάζετε από το ψυγείο και κόβετε σε φέτες ¼-⅓ ίντσας, ψήνετε για περίπου 10 λεπτά, στη συνέχεια τις αναποδογυρίζετε προσεκτικά και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 5-10 ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε. Απολαμβάνω!

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Είναι καλύτερα όταν τρώγονται την ημέρα που ψήνονται, αν έχετε υπολείμματα, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο και διατηρήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου. Θα διατηρηθούν για μια ή δύο μέρες.

Τα παγώνουμε ψημένα ή άψητα. Προτιμώ να τα καταψύξω άψητα γιατί μπορείτε να τα ψήσετε κατευθείαν από την κατάψυξη και είναι καλύτερα όταν είναι φρεσκοψημένα. Τα φτιάχνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες και, αφού τα κόψουμε σε φέτες, τα παγώνουμε σε μία στρώση σε ένα ταψί. Μόλις παγώσουν, μπορείτε να τα μεταφέρετε σε δοχείο κατάψυξης για έως και ένα μήνα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τραγανές μπουκίτσες σοκολάτας για ένα ευχάριστο διάλειμμα!

Cheesecake με φράουλα σε 4 απλά και εύκολα βήματα

Δημιουργήστε μπισκότα πορτοκαλιού με φρουτένιο γλάσο

Διατροφικές συνήθειες που θα αλλάξουν τη ζωή σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Tarte Tatin με φέτα και σύκα: Η αλμυρή εκδοχή για το απόλυτο γλυκό

Οι συνδυασμοί γεύσεων ενθουσιάζουν τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά και ενισχύουν τόσο τα γλυκά όσο και τα αλμυρά στοιχεία οποιουδήποτε πιάτου και αν είναι.  Αυτό ακριβώς πετυχαίνει και η ακόλουθη συνταγή με σύκα και φέτα.

Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.

Ραπανάκι: Ένας σύμμαχος για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας

Ραπανάκι: Εντάσσοντας το ραπανάκι στη διατροφή μας, μπορούμε να απολαύσουμε τη μοναδική του γεύση και ταυτόχρονα να προσφέρουμε στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας.