Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παγωτό σοκολάτας: Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό σοκολάτας

Παγωτό σοκολάτας: Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο σπιτικό παγωτό σοκολάτας

Παγωτό σοκολάτας: Απολαύστε τη βελούδινη απαλότητα και την πλούσια γεύση σοκολάτας του σπιτικού σας παγωτού.


Η απόλαυση ενός κρεμώδους και νόστιμου παγωτού σοκολάτας είναι μια απολαυστική απόλαυση που μπορεί να ικανοποιήσει τις γλυκές σας επιθυμίες. Η παρασκευή σπιτικού παγωτού σοκολάτας σας επιτρέπει να ελέγχετε τα συστατικά και να προσαρμόζετε τις γεύσεις στις προτιμήσεις σας. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να δημιουργήσετε ένα πλούσιο και παρακμιακό παγωτό σοκολάτας.

Παγωτό Σοκολάτας

  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • 3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη
  • 4 χούφτες μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Πρέζα αλάτι

Οδηγίες παρασκευής:

Σε μια μεσαία κατσαρόλα, ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και το πλήρες γάλα. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ζεστάνετε το μείγμα μέχρι να αρχίσει να αχνίζει, αλλά αποφύγετε να το βράσετε.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε με το σύρμα την κρυσταλλική ζάχαρη, το κακάο και μια πρέζα αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

Προσθέστε την ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα στο μπολ με το μείγμα με το κακάο.

Ρίξτε σταδιακά το ζεστό μείγμα κρέμας και γάλακτος πάνω από το μείγμα σοκολάτας και κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει το μείγμα λείο.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τους κρόκους των αυγών μέχρι να αποκτήσουν ελαφρώς πιο ανοιχτό χρώμα.

Ρίξτε σιγά-σιγά μια μικρή ποσότητα από το μείγμα σοκολάτας στους κρόκους αυγών, χτυπώντας συνεχώς με σύρμα για να μετριάσετε τα αυγά και να τα αποτρέψετε από το να γίνουν ομελέτα.

Ρίξτε σταδιακά το μίγμα των αυγών που έχει μετριάσει το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.

Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε το μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει ελαφρώς και να καλύψει το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αυτή η διαδικασία θα δημιουργήσει μια βάση σαν κρέμα για το παγωτό.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύετε το εκχύλισμα βανίλιας. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για λίγα λεπτά.

Μόλις κρυώσει, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα δοχείο και καλύψτε το με πλαστική μεμβράνη, φροντίζοντας η μεμβράνη να αγγίζει την επιφάνεια του μείγματος για να μην σχηματιστεί πέτσα. Παγώστε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Αφού το μείγμα κρυώσει καλά, αδειάστε το σε μια παγωτομηχανή και χτυπήστε το σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μέχρι να αποκτήσει τη συνοχή soft serve.

Μεταφέρετε το παγωτό σε δοχείο με καπάκι και καταψύξτε για 2-4 ώρες επιπλέον ή μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή σκληρότητα.

Σερβίρετε το σπιτικό παγωτό σοκολάτας σε μπολ ή χωνάκια και μπορείτε επίσης να προσθέσετε τα αγαπημένα σας υλικά για γαρνιτούρα, όπως σάλτσα σοκολάτας, πασπαλίσματα ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς για πρόσθετη απόλαυση.

Απολαύστε τη βελούδινη απαλότητα και την πλούσια γεύση σοκολάτας του σπιτικού σας παγωτού. Θυμηθείτε να αποθηκεύσετε τυχόν περισσεύματα στην κατάψυξη και αφήστε το να μαλακώσει για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε, αν γίνει πολύ σφιχτό. Αυτό το απολαυστικό παγωτό σοκολάτας είναι βέβαιο ότι θα γίνει επιτυχία στους φίλους και την οικογένεια, κάνοντας κάθε περίσταση λίγο πιο γλυκιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι τα πιο περίεργα αιτήματα που έχει ακούσει το room service;

Απολαύστε ένα γευστικό light παγωτό piña colada

Mudslide: Μιλκσέικ να το πιείτε στο ποτήρι με λικέρ καφέ και παγωτό

Ποια τα διατροφικά οφέλη του cottage cheese;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Τι είναι η Atlantic Road Diet;

Atlantic Road Diet: Η δίαιτα Atlantic Road δεν αποτελεί γρήγορη λύση για την απώλεια βάρους, αλλά μάλλον μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που προάγει τη συνολική υγεία.

Close Icon