Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Οι πιο νόστιμες ταλιατέλες με σπανάκι στο φούρνο

Οι πιο νόστιμες ταλιατέλες με σπανάκι στο φούρνο

Η συνταγή καθώς είναι πολύ εύκολη, απίστευτα γευστική και διαφορετική για να ετοιμάσεις τις σπέσιαλ ταλιατέλες. Το αποτέλεσμα θα αποζημιώσει τόσο εσάς όσο και τους αγαπημένους σας.


Η συνταγή καθώς είναι πολύ εύκολη, απίστευτα γευστική και διαφορετική για να ετοιμάσεις τις σπέσιαλ ταλιατέλες. Το αποτέλεσμα θα αποζημιώσει τόσο εσάς όσο και τους αγαπημένους σας.

 

Υλικά

1 πακέτο ταλιατέλες

Λίγο λάδι για το σωτάρισμα

500 gr. σπανάκι φρέσκο

1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)

1 κομμάτι μοτσαρέλα σε πακέτο

Παρμεζάνα τριμμένη (κατά προτίμηση)

Για τη μπεσαμέλ:

60 γρ. βούτυρο αγελάδος

60 γρ. αλεύρι περασμένο από κόσκινο

Μοσχοκάρυδο

1 1/2  λίτρο γάλα

Αλάτι

Πιπέρι

3-4 κουτ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζεις λίγο λάδι, το σκόρδο τριμμένο και το σπανάκι και το σωτάρεις μέχρι να πιει τα υγρά του. Αποσύρεις από τη φωτιά. Σε ένα κατσαρολάκι έχεις βάλει να ζεσταθεί το βούτυρο (όχι να κάψει) και προσθέτεις το αλεύρι. Στη συνέχεια ρίχνεις λίγο-λίγο το γάλα που ελαφρά έχεις ζεστάνει και ανακατεύεις για να μη σου σβωλιάσει το αλεύρι και κάνεις μια αραιή μπεσαμέλ. Ρίχνεις λίγο αλάτι διότι θα προσθέσεις και την τριμμένη παρμέζανα, πιπέρι και τριμμένο μοσχοκάρυδο. Σε ένα πυρέξ, άπλωσε στον πάτο λίγη μπεσαμέλ και από πάνω τοποθέτησε λίγο σπανάκι. Πάνω στο σπανάκι βάλε τις φωλιές από ταλιατέλες, σπανάκι ξανά. Στη συνέχεια βάλε την υπόλοιπη μπεσαμέλ, σπάσε την μοτσαρέλα σε κομμάτακια και τοποθέτησε πάνω και τελειώσε με παρμεζάνα. Ψήσε στους 180°C για 20/25 λεπτά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί τα μήλα σας κάνουν να νιώθετε χορτάτοι;

Ποια είναι τα πιο νόστιμα φαγητά του Βιετνάμ;

Ρύζι μπασμάτι με λαχανικά - Θρεπτική και νόστιμη συνταγή

Πώς να κρατήσετε το παιδί σας μακριά από το πρόχειρο φαγητό;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon