Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Οι πιο νόστιμες ταλιατέλες με σπανάκι στο φούρνο

Οι πιο νόστιμες ταλιατέλες με σπανάκι στο φούρνο

Η συνταγή καθώς είναι πολύ εύκολη, απίστευτα γευστική και διαφορετική για να ετοιμάσεις τις σπέσιαλ ταλιατέλες. Το αποτέλεσμα θα αποζημιώσει τόσο εσάς όσο και τους αγαπημένους σας.

Η συνταγή καθώς είναι πολύ εύκολη, απίστευτα γευστική και διαφορετική για να ετοιμάσεις τις σπέσιαλ ταλιατέλες. Το αποτέλεσμα θα αποζημιώσει τόσο εσάς όσο και τους αγαπημένους σας.

 

Υλικά

1 πακέτο ταλιατέλες

Λίγο λάδι για το σωτάρισμα

500 gr. σπανάκι φρέσκο

1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)

1 κομμάτι μοτσαρέλα σε πακέτο

Παρμεζάνα τριμμένη (κατά προτίμηση)

Για τη μπεσαμέλ:

60 γρ. βούτυρο αγελάδος

60 γρ. αλεύρι περασμένο από κόσκινο

Μοσχοκάρυδο

1 1/2  λίτρο γάλα

Αλάτι

Πιπέρι

3-4 κουτ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζεις λίγο λάδι, το σκόρδο τριμμένο και το σπανάκι και το σωτάρεις μέχρι να πιει τα υγρά του. Αποσύρεις από τη φωτιά. Σε ένα κατσαρολάκι έχεις βάλει να ζεσταθεί το βούτυρο (όχι να κάψει) και προσθέτεις το αλεύρι. Στη συνέχεια ρίχνεις λίγο-λίγο το γάλα που ελαφρά έχεις ζεστάνει και ανακατεύεις για να μη σου σβωλιάσει το αλεύρι και κάνεις μια αραιή μπεσαμέλ. Ρίχνεις λίγο αλάτι διότι θα προσθέσεις και την τριμμένη παρμέζανα, πιπέρι και τριμμένο μοσχοκάρυδο. Σε ένα πυρέξ, άπλωσε στον πάτο λίγη μπεσαμέλ και από πάνω τοποθέτησε λίγο σπανάκι. Πάνω στο σπανάκι βάλε τις φωλιές από ταλιατέλες, σπανάκι ξανά. Στη συνέχεια βάλε την υπόλοιπη μπεσαμέλ, σπάσε την μοτσαρέλα σε κομμάτακια και τοποθέτησε πάνω και τελειώσε με παρμεζάνα. Ψήσε στους 180°C για 20/25 λεπτά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί τα μήλα σας κάνουν να νιώθετε χορτάτοι;

Ποια είναι τα πιο νόστιμα φαγητά του Βιετνάμ;

Ρύζι μπασμάτι με λαχανικά - Θρεπτική και νόστιμη συνταγή

Πώς να κρατήσετε το παιδί σας μακριά από το πρόχειρο φαγητό;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στήθος κοτόπουλου: Σύμμαχος κατά της κατάθλιψης;

Στήθος κοτόπουλου: Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα στήθη κοτόπουλου από μόνα τους δεν είναι θεραπεία για την κατάθλιψη. Ωστόσο, μπορεί να είναι ένα χρήσιμο διατροφικό εργαλείο ως μέρος μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για τη διαχείριση των συμπτωμάτων.

Ποιες τροφές μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου;

Περιορίζοντας την κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων, ζάχαρης και καπνιστών ή τηγανητών τροφίμων, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου και να κάνετε σημαντικά βήματα προς μια πιο υγιεινή ζωή.

Πώς να τρώτε υγιεινά όταν έχετε λύκο;

Η κατανάλωση ποικιλίας υγιεινών τροφών μπορεί να δώσει στο σώμα σας τη διατροφή που χρειάζεται για να διαχειριστεί τα συμπτώματα λύκου.

Κυριακάτικο πρωινό: Ιδέες για μια απολαυστική συνήθεια

Κυριακάτικο πρωινό: Δεν αφορά μόνο το φαγητό αλλά και την εμπειρία. Είναι η στιγμή να χαλαρώσετε, να αφεθείτε και να συνδεθείτε με αγαπημένα πρόσωπα, καθιστώντας την μια ιδιαίτερη παράδοση που πολλοί περιμένουν με ανυπομονησία κάθε εβδομάδα.

Καρπούζι: Όπλο στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου

Καρπούζι: Ενώ η διατροφή από μόνη της δεν εγγυάται την πρόληψη του καρκίνου, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά, όπως το καρπούζι, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου.

Close Icon