Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μπριζόλα πρωτεΐνη: Μπριζόλες και πατάτες με σάλτσα πράσινης πιπεριάς

Μπριζόλα πρωτεΐνη: Μπριζόλες και πατάτες με σάλτσα πράσινης πιπεριάς

Μπριζόλα πρωτεΐνη: Φέρτε τη γαλλική κουζίνα στο σπίτι σας, δημιουργώντας απλές και νοστιμότατες συνταγές. Μία από αυτές είναι οι μπριζόλες με πατάτες και σάλτσα πράσινης πιπεριάς. Θα ξετρελαθείτε με τη γεύση τους, αλλά και την εικόνα τους.


Η γαλλική κουζίνα εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης σε πάρα πολλούς ανθρώπους αλλά και σε πάρα πολλούς σεφ ανά τον κόσμο. Τα θεσπέσια εδέσματα της γαλλικής κουζίνας έχουν μπει για τα καλά στην ζωή και στην καθημερινότητά μας και δεν είναι τυχαίο. Η παρακάτω συνταγή μπριζόλας με σάλτσα πιπεριάς είναι σίγουρο ότι θα σας σαγηνεύσει.

Μπριζόλες με πατάτες και σάλτσα πιπεριάς

Αυτή η κατά τα άλλα, απλή αλλά εντυπωσιακή συνταγή είναι εμπνευσμένη από την κλασική γαλλική κουζίνα μπιστρό, γι’ αυτό μην χάνετε χρόνο και δοκιμάστε να την φτιάξετε χρησιμοποιώντας:

  • 55 γραμμάρια κονσέρβας κόκκους πράσινης πιπεριάς σε άλμη, στραγγισμένοι
  • 1/4 φλιτζάνι 60 ml κόκκινο κρασί
  • 4 x 200 γραμμάρια μοσχαρίσιες μπριζόλες φιλέτο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι 125 ml μοσχαρίσιο κύβο ή φυσικό ζωμό
  • 1/2 φλιτζάνι 120 gr κρέμα γάλακτος
  • Πατάτες τηγανιτές
  • ρόκα
  • ψιλοκομμένος πλατύφυλλος μαϊντανός, για το σερβίρισμα

Δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά πράγματα, παρά μόνο να βάλετε σε ένα μπολ τους κόκκους πιπεριού και το κρασί και να τα αφήσετε για 5 λεπτά. Έπειτα αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τις μπριζόλες και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά για μέτρο ψήσιμο ή μέχρι να ψηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μεταφέρετε σε ζεστό πιάτο και αφήστε το σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί όσο φτιάχνετε τη σάλτσα με κόκκο πιπεριού.

Πώς να ετοιμάσετε μια τη σάλτσα πράσινης πιπεριάς;

Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια προς χαμηλή. Προσθέστε το πιπέρι και το κρασί στο τηγάνι και σιγοβράστε για 1-2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν το κρασί. Προσθέστε την κονσομέ και την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 4-5 λεπτά μέχρι να πήξει και να μειωθεί. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε πιάτα σερβιρίσματος με τις πατάτες και τη ρόκα. Περιχύστε τη σάλτσα πάνω από τις μπριζόλες και πασπαλίστε με μαϊντανό. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε φρέσκο ​​μαϊντανό, ο οποίος είναι διαθέσιμος σε όλα τα σούπερ μάρκετ αλλά και σε ανθοπωλεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ξιφίας πρωτεΐνη: Μπριζόλες ξιφία με γουακαμόλε και μάνγκο για δυνατούς ουρανίσκους

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας με μοσχάρι με τζίντερ

Κορεάτικη συνταγή με μοσχάρι και λαχανικά

Ζουμερή μπριζόλα με σκορδοβούτυρο από τη Βραζιλία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπρόκολο - Το λαχανικό της εποχής

Μπρόκολο: Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό που ανήκει στην οικογένεια των σταυρανθών και είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και ευεργετικό για την υγεία. Ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το μπρόκολο είναι το "λαχανικό της εποχής"

Σολομός Τοσκάνης με κρέμα τυρί και σπανάκι

Σολομός Τοσκάνης: Ο σολομός της Τοσκάνης είναι ένα πιάτο που συνδυάζει νοστιμιά και θρεπτική αξία. Ιδανικό για επίσημα δείπνα ή ιδιαίτερες στιγμές με την οικογένεια.

Το λαχανικό με τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία

Το ραπανάκι περιέχει επίσης πλήθος βιταμινών και ανόργανων στοιχείων. Είναι πηγή βιταμίνης C, η οποία είναι γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον, περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος B, οι οποίες παίζουν ρόλο στην παραγωγή ενέργειας και την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Η έλλειψη αλατιού συμβάλλει στην κούραση και την κατάθλιψη;

Έλλειψη αλατιού: Η αποφυγή τους μπορεί να οδηγήσει σε συνέπειες όπως αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης συμπτωμάτων κατάθλιψης. Η κατανάλωση του με μέτρο είναι το κλειδί για μια υγιή και σταθερή διάθεση.

Κρεμώδης συνταγή για καρμπονάρα χωρίς γαλακτοκομικά

Καρμπονάρα χωρίς γαλακτοκομικά: Η χωρίς γαλακτοκομικά καρμπονάρα είναι μια υπέροχη εκδοχή του παραδοσιακού ιταλικού πιάτου, που προσφέρει όλη τη γεύση και την κρεμώδη υφή της κλασικής καρμπονάρα, χωρίς τη χρήση γαλακτοκομικών προϊόντων.

Τα 3 πιο ισχυρά ελληνικά superfoods που πρέπει να τρώτε πιο συχνά 

Υπερτροφές Ελλάδα: Το χαρούπι είναι ένας καρπός που έχει κερδίσει τη φήμη του ως superfood στην ελληνική διατροφή. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και μέταλλα όπως ασβέστιο και σίδηρο.

Close Icon