Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μπιφτέκια σολομού: Υψηλή διατροφική αξία και συναρπαστική γεύση

Μπιφτέκια σολομού: Υψηλή διατροφική αξία και συναρπαστική γεύση

Μπιφτέκια σολομού: Ο σολομός είναι ένα λιπαρό ψάρι, το οποίο έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Αποτελεί πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων, πρωτεϊνών, βιταμίνης Β12 κι άλλων βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων.

Έχετε βαρεθεί να τρώτε κρέας; Το ψάρι είναι η καλύτερη επιλογή. Αν θέλεις να φτιάξεις ένα φαγητό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους, τα μπιφτέκια σολομού και βρώμης είναι must! Ο σολομός είναι ένα λιπαρό ψάρι, το οποίο έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό και μεγάλη διατροφική αξία. Αποτελεί πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων, πρωτεϊνών, βιταμίνης Β12 κι άλλων βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον εγκέφαλο, την καρδιά και το ανοσοποιητικό. Επίσης, η βρώμη είναι ένα δημητριακό με πλούσια διατροφική αξία. Οι νιφάδες της είναι πλούσιες σε βιταμίνη Ε και είναι πηγή
φυτικών ινών για τον οργανισμό. Η κατανάλωση βρώμης είναι ευεργετική για το καρδιαγγειακό και το πεπτικό σύστημα. Μαγείρεψε τα μπιφτέκια σολομού και θα δεις ότι η γεύση τους θα σε μαγέψει!


Υλικά συνταγής:

  • 450γρ. σολομό σε κομματάκια
  • 2 κ. γ. πέστο βασιλικού
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 60 γρ. βρώμη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Γέμιση:

  • 1 ντομάτα σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 αγγούρι μικρό, σε κυβάκια
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο λάδι
  • λίγη σόγια
  • ξύσμα από λεμόνι

Εκτέλεση:

  • Ψιλοκόβουμε τον σολομό στο multi και το ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε στο μπολ το πέστο βασιλικού, το ασπράδι του αυγού, τη βρώμη, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και ζυμώνουμε. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Πλάθουμε με το μίγμα τα μπιφτέκια μας.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
  • Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήνουμε τα μπιφτέκια μας μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο μεριές.
  • Ετοιμάζουμε τη σαλάτα μας! Προσθέτουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι και το αγγούρι σε ένα μπολ.
  • Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Ανακατεύουμε το λάδι με τη σόγια και το ξύσμα λεμονιού και περιχύνουμε το dressing στη σαλάτα μας.
  • Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μας σε ρηχό πιάτο με σαλάτα και ρύζι.

Προαιρετικά, συνοδεύουμε το γεύμα μας με ένα ξηρό, λευκό κρασί και καλή μας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ζουμερό σουφλέ ζυμαρικών με φρέσκο σολομό

Γκουρμέ πιάτο για τις γιορτές ο σολομός με σπανάκι Φλορεντίν

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

2 Πανεύκολες συνταγές με σολομό που θα γλείφεις τα δάχτυλά σου!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon