Διατροφή

Μπάρες σπιτικές: Θρεπτικές μπάρες δημητριακών με αγνά υλικά και αρκετή πρωτεΐνη

Μπάρες σπιτικές: Θρεπτικές μπάρες δημητριακών με αγνά υλικά και αρκετή πρωτεΐνη

Μπάρες σπιτικές: Χρησιμοποιώντας αγνά υλικά όπως το μέλι, το ταχίνι, η βρώμη, τα αποξηραμένα φρούτα και οι ξηροί καρποί, μπορείτε να φτιάξετε ένα υγιεινό σνακ για κάθε στιγμή.

Οι μπάρες δημητριακών είναι ένα νόστιμο σνακ που δίνει στον οργανισμό σου την ενέργεια που του χρειάζεται! Τι γίνεται, όμως, όταν προσθέτεις σε αυτές φρούτα και ξηρούς καρπούς; Χάρη στην πρωτεΐνη που περιέχουν, οι αντοχές σου πολλαπλασιάζονται. Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες για την σωστή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Επιδρούν θετικά στην υγεία των οστών, του ανοσοποιητικού συστήματος και του μυϊκού συστήματος. Για τον λόγο αυτό, είναι ωφέλιμο να υπάρχουν στη διατροφή μας τροφές, οι οποίες έχουν υψηλά ποσοστά πρωτεϊνών. Ορισμένες από αυτές είναι οι ξηροί καρποί, η μπανάνα, η βρώμη, το μέλι και το ταχίνι. Παρακάτω θα βρεις δύο από τις πιο πρωτεϊνούχες συνταγές για μπάρες δημητριακών.

Μπάρες βρώμης με μέλι και ταχίνι

Υλικά συνταγής:

  • 200 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 100 γρ. αποξηραμένα φρούτα (κράνμπερι, βερίκοκα, δαμάσκηνα)
  • 100 γρ ξηρούς καρπούς ανάλατους (αμύγδαλα, φουντούκια)
  • 200 γρ. ταχίνι ολικής άλεσης
  • 150 γρ. μέλι
  • 80 γρ κουβερτούρα

Εκτέλεση συνταγής:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C.
  • Σε ένα ταψί απλώνουμε τη βρώμη.
  • Σε ένα multi αλέθουμε τους ξηρούς καρπούς για λίγη ώρα (θέλουμε να είναι χοντροκομμένα).
  • Ψήνουμε 15 λεπτά περίπου να καβουρδιστούν καλά.
  • Ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Τοποθετούμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα.
  • Στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα και ψήνουμε για 5 έως 8 λεπτά στους 150° C ανάλογα πόσο σκληρές ή μαλακές θέλουμε τις μπάρες.
  • Βγάζουμε το μείγμα από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Κόβουμε τις μπάρες σε κομμάτια και τις τοποθετούμε σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Μπάρες δημητριακών με ξηρούς καρπούς και μπανάνα

Υλικά συνταγής:

  • 2 μπανάνες ώριμες
  • 240 γρ. ταχίνι
  • 170 γρ. μέλι
  • 310 γρ. βρώμη
  • 60 γρ. ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση συνταγής:

  • Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  • Ξεφλουδίζουμε και λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι.
  • Ρίχνουμε τις μπανάνες σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το ταχίνι και το μέλι και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να λιώσει.
  • Βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βρώμη και το μείγμα ξηρών καρπών (οι ξηροί καρποί να έχουν περαστεί πρώτα από το multi) και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Το βγάζουμε από το ψυγείο και το αφαιρούμε από τη λαδόκολλα.
  • Κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα αεροστεγές δοχείο.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Παγωμένο κέικ crumble λευκής σοκολάτας

Όσπρια: Καλές πηγές ανθεκτικού αμύλου και φυτικών ινών

Ο λιναρόσπορος είναι μια πραγματική υπερτροφή

Καλύψτε την πρωτεΐνη σας καθημερινά με ένα γευστικό quiche στον φούρνο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι θαυματουργές ιδιότητες του καρότου και στα φύλλα του

Φύλλα καρότου: Όλοι γνωρίζουμε για τις εξαιρετικές ιδιότητες του καρότου, καθώς και για τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας. Εξίσου υγιεινά όμως είναι και τα φύλλα καρότου, τα οποία συχνά παραβλέπουμε.

Τα οφέλη των αμυλούχων τροφών για την υγεία

Άμυλο διατροφή: Το άμυλο είναι η πιο σημαντική πηγή ενέργειας για τον άνθρωπο. Το σώμα αφομοιώνει το άμυλο μεταβολίζοντας το σε γλυκόζη, η οποία περνά στην κυκλοφορία του αίματος και κυκλοφορεί στο σώμα. Η γλυκόζη τροφοδοτεί σχεδόν κάθε κύτταρο, ιστό και όργανο του σώματος.

Περουβιανό κοτόπουλο με αβοκάντο και σαλάτα κινόα

Περουβιανό κοτόπουλο: Γεύσεις από την Λατινική Αμερική προσφέρουν ένα γεύμα γεμάτο πρωτεΐνη, που το χαρακτηρίζει η φρεσκάδα. Μια πανδαισία χρωμάτων, υφών και ποιοτικών υλικών στο πιάτο σας.

Μπακαλιάρος με αμύγδαλα: Λαχταριστή συνταγή της Αργεντινής με αρωματικά βότανα

Μπακαλιάρος με αμύγδαλα: Δοκιμάστε μια συνταγή με ψάρι από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού Ωκεανού και την μακρινή Αργεντινή, σε συνδυασμό με αρωματικά βότανα και καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Patacon με μπανάνες: Μια συνταγή από την Κολομβία που αξίζει να τολμήσετε

Patacon με μπανάνες: Τα patacon είναι πολύ ευέλικτη συνταγή και μπορούν εύκολα να αναμειχθούν με πολλά άλλα συστατικά, όπως το γουακαμόλε ή το τυρί. Να θυμάστε ότι σερβίρετε ζεστό και ρίχνετε από πάνω τους μια πρέζα αλάτι.

Bacon Cheeseburger Pasta: Ζυμαρικά με μπέικον και γεύση burger που θα σας ξετρελάνουν

Bacon Cheeseburger Pasta: Εάν βρίσκεστε σε δίλημμα για το φαγητό που θέλετε να απολαύσετε και το μυαλό σας έχει χωριστεί ανάμεσα σε burger και ζυμαρικά, τότε αυτή εδώ η συνταγή πρόκειται να σας λύσει τα χέρια και να σας συναρπάσει γευστικά!

Πώς λειτουργεί η τάση προς την ανθυγιεινή διατροφή και πώς να τη σταματήσουμε

Κάποια στιγμή, ένας γιατρός μου εξήγησε ότι η κατανάλωση μεγάλων δόσεων αλατιού αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού ανεξαρτήτως της αρτηριακής πίεσης. Με άλλα λόγια, η χαμηλή μου πίεση δεν με προστατεύει από τον κίνδυνο, ενώ εγώ δεν το γνώριζα καν αυτό.