Συνταγές

Μαλακές μπάρες βρώμης με κράνμπερι και μέλι

Μαλακές μπάρες βρώμης με κράνμπερι και μέλι

Είναι τα λεγόμενα flapjacks, δηλαδή χειροποίητες μπάρες βρώμης, στις οποίες χρησιμοποιούνται μόνο φυσικά υλικά. Άκρως υγιεινά, εύκολα στην παρασκευή τους και γεμάτα ενέργεια, γι’ αυτό και συχνά ονομάζονται μπάρες ενέργειας. Μπορούμε να βάλουμε ό,τι θέλουμε για να τους δώσουμε γεύση. Από κουβερτούρα σοκολάτας, σταφίδες, μέχρι όποιο αποξηραμένο κόκκινο φρούτο θέλετε ή ξηρούς καρπούς (ανάλατους). Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα χρησιμοποιήσουμε κράνμπερι και μέλι (για έξτρα γεύση και γλυκύτητα, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ταχίνι ή φυστικοβούτυρο).

Μαλακές μπάρες βρώμης με κράνμπερι και μέλι (χωρίς ψήσιμο)

Υλικά

– 2 γεμάτα φλιτζάνια βρώμης

– ¼ φλιτζάνι λάδι καρύδας

– ½ φλιτζάνι βιολογικό μέλι

– λίγο φυστικοβούτυρο (ή ταχίνι)

– 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

– λίγο λιναρόσπορο (αλεσμένο)

– μία χούφτα κράνμπερι και λίγες σταφίδες (εδώ προαιρετικά προσθέτετε και σπασμένα κομματάκια από άλλους ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα)

Μέθοδος παρασκευής

  1. Βάζετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι το λάδι καρύδας και το μέλι. Ανοίγετε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά.
  2. Αφού αρχίσουν να βράζουν, τα αφήνουμε στην άκρη για 1 μόνο λεπτό και το βγάζουμε από το μάτι. Ύστερα, προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη βρώμη, το λιναρόσπορο και το ταχίνι (ή φυστικοβούτυρο). Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
  4. Πάνω σε μια λαδόκολλα που έχουμε τοποθετήσει σε ένα ταψάκι βάζουμε το μείγμα και με μια σπάτουλα πιέζουμε το μείγμα ώστε να απλωθεί σε όλο το μήκος το ίδιο.
  5. Στη συνέχεια και προσεκτικά προσθέτουμε ομοιόμορφα τα κράνμπερι και τις σταφίδες κατά βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα το λιγότερο, ώστε να σκληρύνει πλήρως το μείγμα.
  6. Όταν καταλάβουμε ότι σκλήρυνε, το βγάζουμε και κόβουμε σε κομμάτια. Στη συνέχεια και για να μην ξεραθούν, μπορούμε να τα τυλίξουμε σε μικρά κομμάτια λαδόκολλας και ύστερα σε αλουμινόχαρτο ώστε να έχουμε έτοιμες μικρές ατομικές μερίδες. Μπορούμε να τις πάρουμε μαζί μας στη τσάντα μας και καταναλώνονται κάθε ώρα της ημέρας.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.