Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μπανάνα gulgula: Μια παραδοσιακή συνταγή για λουκουμάδες μπανάνας από την Ινδία

Μπανάνα gulgula: Μια παραδοσιακή συνταγή για λουκουμάδες μπανάνας από την Ινδία

Μπανάνα gulgula: Ετοιμάστε πανάλαφρους λουκουμάδες μπανάνας από την Ινδία και απολαύστε τους μαζί με τον καφέ ή ως ξεχωριστό επιδόρπιο με βάση τα φρούτα. Πασπαλίστε με μέλι, ζάχαρη και ξηρούς καρπούς!


Αν αναζητάτε έναν νέο τρόπο για να απολαύσετε τις μπανάνες ή να ασχοληθείτε με την ινδική κουζίνα, τα Gulgula ή αλλιώς ινδικές τηγανήτες μπανάνας, είναι η τέλεια συνταγή. Είναι επίσης μία πολύ καλή λύση για κάποιες υπερώριμες μπανάνες που τυχόν έχουν ξεμείνει και αν δεν καταναλωθούν θα πεταχτούν στα σκουπίδια. Αν δεν έχετε συγκεντρώσει ακόμα τα υλικά για τα gulgula, καλύψτε τις ώριμες μπανάνες σας με πλαστική μεμβράνη και καταψύξτε τες μέχρι να αρχίσετε να φτιάχνετε την συνταγή. Η τηγανητή φύση αυτού του γεύματος είναι σίγουρα κάτι που δεν το κάνει καθημερινό πιάτο, αλλά μπορεί να είναι μια απόλαυση για ειδικές περιστάσεις και ειδικότερα για περιστάσεις που έχουν να κάνουν με παιδιά.

Τα συστατικά είναι απλά και δεν χρειάζονται μεγάλη επεξεργασία. Θα χρειαστείτε:

  • 2 υπερώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες σε μια λεία πάστα
  • 1/2 φλιτζάνι λεπτoκομμένη ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1/2 με 1 φλιτζάνι γάλα, πλήρες ή άπαχο
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα

Όταν λοιπόν συγκεντρώσετε όλα τα υλικά, πάρτε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τις πολτοποιημένες μπανάνες, τη ζάχαρη, τους σπόρους μάραθου, το αυγό, το άρωμα βανίλιας, την κανέλα και το γάλα. Ανακατεύστε τα μέχρι να αναμειχθούν όλα καλά, φροντίζοντας να μην υπάρχει ίχνος ζάχαρης. Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι ολικής αλέσεως και το μπέικιν πάουντερ σε ένα ξεχωριστό μπολ. Πολύ σιγά με ένα σύρμα, προσθέτουμε το αλεύρι στα υγρά υλικά. Πρέπει να έχετε το νου σας και να ανακατεύετε πολύ καλά για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σβώλοι. Στόχος σας είναι να φτιάξτε ένα κουρκούτι που είναι πραγματικά πηχτό. Ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι για να πετύχετε αυτή τη συνοχή. Έπειτα ζεσταίνουμε το μαγειρικό λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Θα ξέρετε ότι το λάδι είναι στην κατάλληλη θερμοκρασία, όταν ρίξετε μέσα ένα μικρό κομμάτι ζύμης μέσα σε αυτό και αυτό επιπλέει στην επιφάνεια. Όταν το λάδι είναι έτοιμο, χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι της σούπαςκαι γεμίστε το με το μείγμα, ρίχνοντας μια κουταλιά στο καυτό λάδι. Μην βάλετε πάρα πολλές κουταλιές στο τηγάνι, γιατί τα gulgula έχουν την τάση να κολλούνμ μεταξύ τους και αν γίνει αυτό θα καταστραφούν. Χρησιμοποιήστε σίγουρα μια τρυπητή κουτάλα για να τα γυρίζετε κάθε τόσο και τηγανίστε τα μέχρι να ροδίσουν παντού. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περισσότερο λάδι. Σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστά και αν θέλετε μπορείτε να τα πασπαλίζετε με ζάχαρη ζαχαροπλαστικής πριν τα σερβίρετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σιροπιασμένο κέικ μπανάνας με αλατισμένη σάλτσα καραμέλας βουτύρου

Μπουκιές παγωμένης μπανάνας με μαύρη σοκολάτα

Muffins με μπανάνα για ένα αφράτο, πεντανόστιμο γλυκό

Δοκιμάστε γλυκά με μπανάνα που φτιάχνονται μέσα σε κούπα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon