Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι Stroganoff: Μια πανεύκολη συνταγή που μικροί και μεγάλοι θα λατρέψουν

Μοσχάρι Stroganoff: Μια πανεύκολη συνταγή που μικροί και μεγάλοι θα λατρέψουν

Μοσχάρι Stroganoff: Απολαύστε μια μοναδική συνταγή με μοσχάρι, βουτηγμένο σε μια κρεμώδη σάλτσα με μανιτάρια. Η τελειότητα σε ένα πιάτο!

Το εύκολο φαγητό δεν χρειάζεται να διαρκέσει πολύ. Έτσι ακριβώς είναι και το μοσχαράκι Stroganoff. Αυτό το παραδοσιακό πιάτο που αποτελείται από τρυφερό βοδινό κρέας βουτηγμένο σε κρεμώδη σάλτσα μανιταριών με μια νότα κόκκινου κρασιού μπορεί να είναι έτοιμο και στο τραπέζι σας μόνο σε μισή ώρα. Αυτό το κρεμώδες μοσχαρίσιο Stroganoff είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα όλων των εποχών. Είτε αποφασίσετε να σερβίρετε αυτό το κλασικό πιάτο συνοδευόμενο από ρύζι στον ατμό ή με ζεστά βουτυρωμένα ζυμαρικά, μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό δείπνο για φίλους ή να το φτιάξετε μεσοβδόμαδα για να το απολαύσετε με όλη την οικογένεια.


Τα συστατικά του είναι λίγα και καθόλου εξεζητημένα και αυτά που θα σας παραθέσουμε βγάζουν περίπου 4 μερίδες:

  • 2 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
  • 1 μεγάλο καστανό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού πλατύφυλλα
  • 500 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες (είτε φρέσκα, είτε κονσέρβα)
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ελαφριά (με λίγα λιπαρά)
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα worcestershire
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζωμό μοσχαρίσιου κρέατος με λίγο αλάτι
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ντιζόν
  • 700 γρ. μοσχαρίσιου κρέατος κομμένα σε λωρίδες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Η μέθοδος παρασκευής του είναι απλή και ακολουθούνται κάποια συγκεκριμένα βήματα:

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Έπειτα ψήνουμε το μοσχαρίσιο κρέας σε παρτίδες για 3 λεπτά η κάθε παρτίδα ή απλά μέχρι να ροδίσουν και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ.

Βήμα 2

Δυναμώστε τη φωτιά από μέτρια σε δυνατή και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια στο τηγάνι. Μαγειρέψτε αυτό το μείγμα για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να εξατμιστούν τα υγρά. Έπειτα πασπαλίζουμε με αλεύρι πάνω από το μείγμα των μανιταριών προσθέτοντας ταυτόχρονα τον πελτέ ντομάτας και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 μόλις λεπτό.

Βήμα 3

Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό βόειου κρέατος και τη σάλτσα στο τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς. Ανακατέψτε το μέχρι το μείγμα να βράσει. Βάλτε ξανά το μοσχαρίσιο κρέας στο τηγάνι μαζί με την ξινή κρέμα. Ανακατεύτε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν. Μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί καλά το κρέας. Σαν τελευταία πινελιά πασπαλίζουμε με μαϊντανό, για να σερβίρουμε.

Φτιάξτε την κλασική συνταγή του μοσχαρίσιου Stroganoff, χωρίς να χρειάζεται ώρες η παρασκευή του. Η οικογένειά σας θα λατρέψει αυτή την κρεμώδη συνταγή που είναι ιδανική για ένα πλούσιο δείπνο για ένα χειμωνιάτικο βράδυ και όχι μόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τολμάτε να δοκιμάσετε μοσχάρι ταρτάρ;

Μοσχάρι au jus: Τι σημαίνει au jus ως τεχνική και πού το χρησιμοποιούμε

Τραγανά και πεντανόστιμα μεξικάνικα tacos

Πίτα του βοσκού, το απόλυτο comfort food για τον χειμώνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon