Διατροφή

Μοσχάρι Stroganoff: Μια πανεύκολη συνταγή που μικροί και μεγάλοι θα λατρέψουν

Μοσχάρι Stroganoff: Μια πανεύκολη συνταγή που μικροί και μεγάλοι θα λατρέψουν

Μοσχάρι Stroganoff: Απολαύστε μια μοναδική συνταγή με μοσχάρι, βουτηγμένο σε μια κρεμώδη σάλτσα με μανιτάρια. Η τελειότητα σε ένα πιάτο!

Το εύκολο φαγητό δεν χρειάζεται να διαρκέσει πολύ. Έτσι ακριβώς είναι και το μοσχαράκι Stroganoff. Αυτό το παραδοσιακό πιάτο που αποτελείται από τρυφερό βοδινό κρέας βουτηγμένο σε κρεμώδη σάλτσα μανιταριών με μια νότα κόκκινου κρασιού μπορεί να είναι έτοιμο και στο τραπέζι σας μόνο σε μισή ώρα. Αυτό το κρεμώδες μοσχαρίσιο Stroganoff είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα όλων των εποχών. Είτε αποφασίσετε να σερβίρετε αυτό το κλασικό πιάτο συνοδευόμενο από ρύζι στον ατμό ή με ζεστά βουτυρωμένα ζυμαρικά, μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό δείπνο για φίλους ή να το φτιάξετε μεσοβδόμαδα για να το απολαύσετε με όλη την οικογένεια.

Τα συστατικά του είναι λίγα και καθόλου εξεζητημένα και αυτά που θα σας παραθέσουμε βγάζουν περίπου 4 μερίδες:

  • 2 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
  • 1 μεγάλο καστανό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού πλατύφυλλα
  • 500 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες (είτε φρέσκα, είτε κονσέρβα)
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ελαφριά (με λίγα λιπαρά)
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα worcestershire
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζωμό μοσχαρίσιου κρέατος με λίγο αλάτι
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ντιζόν
  • 700 γρ. μοσχαρίσιου κρέατος κομμένα σε λωρίδες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Η μέθοδος παρασκευής του είναι απλή και ακολουθούνται κάποια συγκεκριμένα βήματα:

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Έπειτα ψήνουμε το μοσχαρίσιο κρέας σε παρτίδες για 3 λεπτά η κάθε παρτίδα ή απλά μέχρι να ροδίσουν και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ.

Βήμα 2

Δυναμώστε τη φωτιά από μέτρια σε δυνατή και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια στο τηγάνι. Μαγειρέψτε αυτό το μείγμα για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να εξατμιστούν τα υγρά. Έπειτα πασπαλίζουμε με αλεύρι πάνω από το μείγμα των μανιταριών προσθέτοντας ταυτόχρονα τον πελτέ ντομάτας και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 μόλις λεπτό.

Βήμα 3

Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό βόειου κρέατος και τη σάλτσα στο τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς. Ανακατέψτε το μέχρι το μείγμα να βράσει. Βάλτε ξανά το μοσχαρίσιο κρέας στο τηγάνι μαζί με την ξινή κρέμα. Ανακατεύτε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν. Μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί καλά το κρέας. Σαν τελευταία πινελιά πασπαλίζουμε με μαϊντανό, για να σερβίρουμε.

Φτιάξτε την κλασική συνταγή του μοσχαρίσιου Stroganoff, χωρίς να χρειάζεται ώρες η παρασκευή του. Η οικογένειά σας θα λατρέψει αυτή την κρεμώδη συνταγή που είναι ιδανική για ένα πλούσιο δείπνο για ένα χειμωνιάτικο βράδυ και όχι μόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τολμάτε να δοκιμάσετε μοσχάρι ταρτάρ;

Μοσχάρι au jus: Τι σημαίνει au jus ως τεχνική και πού το χρησιμοποιούμε

Τραγανά και πεντανόστιμα μεξικάνικα tacos

Πίτα του βοσκού, το απόλυτο comfort food για τον χειμώνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνταγή για γιορτινή Βασιλόπιτα κέικ

Βασιλόπιτα: Πρόκειται για μία συνταγή για βασιλόπιτα κέικ, η οποία είναι πολύ αφράτη και μυρωδάτη και πραγματικά θα την ευχαριστηθείτε με τους καλεσμένους σας.

Ρόλο κιμά με μοσχαρίσιο κρέας

Ρόλο κιμά μοσχάρι: Το ρολό με μοσχαρίσιο κιμά είναι ένα φαγητό που μπορείτε άνετα να σερβίρετε στους καλεσμένους σας, είτε σε μια απλή επίσκεψη για φαγητό, είτε σε ένα γιορτινό τραπέζι, χωρίς να φτιάξετε πολλά έξτρα συνοδευτικά

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Μια απλή και πεντανόστιμη συνταγή με μπρόκολο και αμύγδαλο

Μπρόκολο αμύγδαλο: Για να διασφαλίσετε στην καθημερινότητά σας την πρόσληψη σωστών τροφών όπως τα λαχανικά και τους ξηρούς καρπούς καλό θα ήταν να βρείτε συνταγές που θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον και θα περιέχουν και συστατικά που θα σας αρέσουν ιδιαίτερα.

Σήμερα η Google τιμά με Doodle την πίτσα!

Google Doodle πίτσα: Την ημέρα αυτή το 2007, η μαγειρική τέχνη του Ναπολιτάνου «Pizzaiuolo» εγγράφηκε στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.

Δοκιμάστε μπιφτέκια σολομού με βρώμη

Μπιφτέκια σολομού: Ο σολομός είναι ένα λιπαρό ψάρι, το οποίο έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Αποτελεί πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων, πρωτεϊνών, βιταμίνης Β12 κι άλλων βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων.