Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι Stroganoff: Μια πανεύκολη συνταγή που μικροί και μεγάλοι θα λατρέψουν

Μοσχάρι Stroganoff: Μια πανεύκολη συνταγή που μικροί και μεγάλοι θα λατρέψουν

Μοσχάρι Stroganoff: Απολαύστε μια μοναδική συνταγή με μοσχάρι, βουτηγμένο σε μια κρεμώδη σάλτσα με μανιτάρια. Η τελειότητα σε ένα πιάτο!


Το εύκολο φαγητό δεν χρειάζεται να διαρκέσει πολύ. Έτσι ακριβώς είναι και το μοσχαράκι Stroganoff. Αυτό το παραδοσιακό πιάτο που αποτελείται από τρυφερό βοδινό κρέας βουτηγμένο σε κρεμώδη σάλτσα μανιταριών με μια νότα κόκκινου κρασιού μπορεί να είναι έτοιμο και στο τραπέζι σας μόνο σε μισή ώρα. Αυτό το κρεμώδες μοσχαρίσιο Stroganoff είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα όλων των εποχών. Είτε αποφασίσετε να σερβίρετε αυτό το κλασικό πιάτο συνοδευόμενο από ρύζι στον ατμό ή με ζεστά βουτυρωμένα ζυμαρικά, μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό δείπνο για φίλους ή να το φτιάξετε μεσοβδόμαδα για να το απολαύσετε με όλη την οικογένεια.

Τα συστατικά του είναι λίγα και καθόλου εξεζητημένα και αυτά που θα σας παραθέσουμε βγάζουν περίπου 4 μερίδες:

  • 2 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
  • 1 μεγάλο καστανό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού πλατύφυλλα
  • 500 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες (είτε φρέσκα, είτε κονσέρβα)
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ελαφριά (με λίγα λιπαρά)
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα worcestershire
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζωμό μοσχαρίσιου κρέατος με λίγο αλάτι
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ντιζόν
  • 700 γρ. μοσχαρίσιου κρέατος κομμένα σε λωρίδες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Η μέθοδος παρασκευής του είναι απλή και ακολουθούνται κάποια συγκεκριμένα βήματα:

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Έπειτα ψήνουμε το μοσχαρίσιο κρέας σε παρτίδες για 3 λεπτά η κάθε παρτίδα ή απλά μέχρι να ροδίσουν και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ.

Βήμα 2

Δυναμώστε τη φωτιά από μέτρια σε δυνατή και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια στο τηγάνι. Μαγειρέψτε αυτό το μείγμα για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να εξατμιστούν τα υγρά. Έπειτα πασπαλίζουμε με αλεύρι πάνω από το μείγμα των μανιταριών προσθέτοντας ταυτόχρονα τον πελτέ ντομάτας και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 μόλις λεπτό.

Βήμα 3

Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό βόειου κρέατος και τη σάλτσα στο τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς. Ανακατέψτε το μέχρι το μείγμα να βράσει. Βάλτε ξανά το μοσχαρίσιο κρέας στο τηγάνι μαζί με την ξινή κρέμα. Ανακατεύτε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν. Μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί καλά το κρέας. Σαν τελευταία πινελιά πασπαλίζουμε με μαϊντανό, για να σερβίρουμε.

Φτιάξτε την κλασική συνταγή του μοσχαρίσιου Stroganoff, χωρίς να χρειάζεται ώρες η παρασκευή του. Η οικογένειά σας θα λατρέψει αυτή την κρεμώδη συνταγή που είναι ιδανική για ένα πλούσιο δείπνο για ένα χειμωνιάτικο βράδυ και όχι μόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τολμάτε να δοκιμάσετε μοσχάρι ταρτάρ;

Μοσχάρι au jus: Τι σημαίνει au jus ως τεχνική και πού το χρησιμοποιούμε

Τραγανά και πεντανόστιμα μεξικάνικα tacos

Πίτα του βοσκού, το απόλυτο comfort food για τον χειμώνα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon