Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι κρέας Ελλάδα: Γιατί να προτιμήσουμε το ελληνικό μοσχαρίσιο κρέας

Μοσχάρι κρέας Ελλάδα: Γιατί να προτιμήσουμε το ελληνικό μοσχαρίσιο κρέας

Μοσχάρι κρέας Ελλάδα: Οι ήπιες καιρικές συνθήκες, η μακραίωνη παράδοση και η τεχνογνωσία συνθέτουν το τοπίο για την εκτροφή βοοειδών στην Ελλάδα.


Η Ελλάδα παράγει μοσχαρίσιο κρέας εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Το μοναδικό της κλίμα και το περιβάλλον της επιτρέπουν στα βοοειδή να ζουν σε ένα φυσικό τοπίο σε μία μη αγχωτική κατάσταση (όπως για παράδειγμα το να ζουν πολλά βοοειδή μαζί σε ένα κλειστό χώρο). Αυτό είναι ένα γεγονός που από μόνο του αποδεικνύει ότι η συνεχής παραγωγή μοσχαρίσιου κρέατος είναι εφικτή και μπορεί να γίνει όλο το χρόνο. 

Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο αποδοτικούς και βιώσιμους παραγωγούς βοοειδών σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό δεν είναι τυχαίο γεγονός, εφόσον στην Ελλάδα υπάρχουν άπειρες ελεύθερες εκτάσεις και ευτυχώς πάρα πολλοί κτηνοτρόφοι που μεγαλώνουν τα ζώα τους στο φυσικό τους περιβάλλον. Η Ελλάδα κατατάσσεται μέσα στους πρώτους εξαγωγείς μοσχαρίσιου κρέατος στον κόσμο. Είναι μάλιστα ευρέως γνωστό ότι το ελληνικό μοσχαρίσιο κρέας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των πιο τρυφερών και νόστιμων γευστικών εμπειριών. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο γεγονός ότι σε πολλές από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου υπάρχει ένα ελληνικό εστιατόριο που έχει «βιτρίνα» του το μοσχαρίσιο κρέας και ένας ξένος σεφ που εκθειάζει την ελληνική κουζίνα με το μοσχαρίσιο κρέας της.

Επίσης δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι για να ανοίξεις πλέον κρεοπωλείο πρέπει να έχεις παρακολουθήσει μαθήματα κοπής κρέατος. Το μοσχαρίσιο κρέας μπορούμε να το παγώσουμε ή ακόμα και να το καταψύξουμε χωρίς να χάσει σχεδόν τίποτα από τα θρεπτικά συστατικά του. Η Ελλάδα έχει πλέον τη δυνατότητα να εξάγει μικρούς και μεγάλους όγκους μοσχαρίσιου κρέατος και ταυτόχρονα να καλύψει και τις εγχώριες απαιτήσεις των καταναλωτών. Η Ελλάδα δεν έχει διαφημιστεί όσο πρέπει όσον αφορά την  παραγωγή μοσχαρίσιου κρέατος και αν αυτό συνεχιστεί σίγουρα θα χάσει τη θέση και το κύρος που έχει μέχρι και σήμερα στην παγκόσμια αγορά κρέατος. Είναι και στο χέρι μας να αναδείξουμε την καθαρότητα και την θρεπτικότητα που μας προσφέρεται απλόχερα από το μοσχαρίσιο κρέας. 

Συμπερασματικά, καταλαβαίνουμε ότι το ελληνικό μοσχαρίσιο κρέας συγκαταλέγεται στα καλύτερα του κόσμου και δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Μην απορείτε, γιατί σίγουρα κάτι τέτοιο συμβαίνει εξ’ αιτίας:

  • Tης σωστής εκτροφής των ελληνικών βοοειδών
  • Της πολυποικιλότητας των συνταγών που έχουν ως κύριο συστατικό το μοσχαρίσιο κρέας
  • Της εκπαίδευσης των μελλοντικών κρεοπωλών
  • Της δημοφιλίας της ελληνικής κουζίνας
  • Της τουριστικής άνθησης 
  • Της σωστής διαφήμισης

Προτιμήστε το ελληνικό μοσχαρίσιο κρέας και θα είστε σίγουροι για την ποιότητα κρέατος που δίνεται στα παιδιά σας και ασφαλώς και σε εσάς τους ίδιους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Για γκουρμέ απολαύσεις, δοκιμάστε Beef Wellington!

Το μοσχάρι αποδεικνύεται πολύτιμο και στην τρίτη ηλικία

Μοσχάρι Chili Con Carne: Μια μεξικάνικη συνταγή που θα λατρέψουν όλοι

Τα πολύτιμα οφέλη υγείας του μοσχαριού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon