Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι ηλικιωμένοι: Οι πολύτιμες ιδιότητες του βόειου κρέατος για την τρίτη ηλικία

Μοσχάρι ηλικιωμένοι: Οι πολύτιμες ιδιότητες του βόειου κρέατος για την τρίτη ηλικία

Μοσχάρι ηλικιωμένοι: Στην τρίτη ηλικία, οι διατροφικές ανάγκες είναι ιδιαίτερες. Το μοσχάρι προσφέρει μια εξαιρετική επιλογή διατροφικά, καλύπτοντας αυτές τις ανάγκες.


Μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή παρέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για την σωστή συντήρηση των οστών και των ιστών του σώματος. Η σωστή διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία είναι αυτή που είναι υπεύθυνη για την διατήρηση των πολύπλοκων λειτουργιών του σώματος. Είναι το καθημερινό «καύσιμο» κάθε ανθρώπου σε ενέργεια που χρειάζεται για να αντέξει την μέρα του. Έτσι θα αντεπεξέλθει σε μολυσματικές και χρόνιες ασθένειες έτσι ώστε μεγαλώνοντας να μην έχουμε πόνους, αρτηριακή πίεση έλλειψη βιταμινών και άλλα.

Διατροφικές ανάγκες στην τρίτη ηλικία

Καθώς οι άνθρωποι γερνούν, η ανάγκη για θερμίδες μειώνεται. Ταυτόχρονα η ανάγκη τους για θρεπτικά συστατικά ολοένα και αυξάνεται. Αυτό μπορεί να αποτελέσει μια μεγάλη πρόκληση για τους ηλικιωμένους. Τα καλά νέα είναι ότι οι ηλικιωμένοι από 65 ετών και άνω ζουν περισσότερο από ποτέ. Ωστόσο, έρευνες που γίνονται και αφορούν το φαγητό αποκαλύπτουν ότι οι ηλικιωμένοι θα μπορούσαν να ζήσουν και ακόμα περισσότερο. Αν μπορούσαν να εντάξουν στην καθημερινή τους διατροφή και κόκκινο κρέας. Συγκεκριμένα μοσχάρι, το οποίο είναι άπαχο και η τέλεια τροφή για την κυκλοφορία του αίματος.

Η καλή διατροφή είναι σημαντική σε οποιαδήποτε ηλικία. Όμως είναι ιδιαίτερα σημαντικό όσο μεγαλώνετε για να βοηθήσετε την καλή λειτουργία του σώματος και του πνεύματος να γίνεται λίγο πιο απαιτητικοί με τη διατροφή σας. Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι ηλικιωμένοι έχουν υψηλότερα ποσοστά καρδιακών παθήσεων και καρκίνου. Έχουν επίσης υψηλή χοληστερόλη και υψηλή αρτηριακή πίεση από τον υπόλοιπο ενήλικο πληθυσμό. Αυτές οι ασθένειες μπορούν να απαλειφθούν αν προσθέσουμε στην διατροφή των ηλικιωμένων της οικογένειας μας μοσχαρίσιο κρέας και προφανώς κάποια μορφή άσκησης. Δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις οι περισσότεροι ηλικιωμένοι δεν είναι τόσο σωματικά ενεργοί όσο θα μπορούσαν να είναι. Γι’ αυτό η προσθήκη μοσχαρίσιου κρέατος είναι μονόδρομος.

Μπορείτε να φτιάξετε πολλές συνταγές που εμπεριέχουν το μοσχαρίσιο κρέας, με λίγο αλάτι και πολύ νόστιμες. Το κοκκινιστό μοσχάρι στην κατσαρόλα με την συνοδεία πλιγουριού είναι μία πολύ καλή επιλογή. Αυτό ισχύει γιατί το κοκκινιστό μοσχάρι δεν χρειάζεται τίποτε άλλο. Παρά μόνο λίγο τσιγάρισμα, σάλτσα ντομάτας, λαχανικά (που είναι απαραίτητα στις μεγαλύτερες ηλικίες). Ανακατέψτε στο πλιγούρι και πολλή φαντασία. Το μοσχάρι επίσης γίνεται πολύ ωραίο σε ριζότο μανιταριών. Κόβοντας μικρά κομματάκια μοσχαριού ενώ τα τσιγαρίζετε με κρεμμύδι, προσθέστε το ρύζι τα μανιτάρια με μία κουταλιά ελαιόλαδο και τα βράζετε με κόκκινη σάλτα ή με φυτική άσπρη σάλτσα.

Το μοσχάρι είναι μία από τις καταπληκτικές πηγές πρωτεϊνών, που δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που το μοσχάρι δίνεται σαν πρώτο στερεό γεύμα σε βρέφη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μοσχάρι Chili Con Carne: Μια μεξικάνικη συνταγή που θα λατρέψουν όλοι

Τα πολύτιμα οφέλη υγείας του μοσχαριού

Ποια είναι η διατροφική αξία του μοσχαρίσιου κρέατος;

Καταναλώνετε αρκετό μοσχάρι για να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά συστατικά του;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μια εξαιρετική επιλογή χωρίς πολλή ζάχαρη

Κέικ χουρμά: Αυτό το κέικ χουρμάς είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αγαπούν τα φυσικά γλυκά χωρίς πολλή ζάχαρη. Είναι πολύ εύκολο να παρασκευαστεί και είναι γεμάτο με γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Φυσική θεραπεία για τον παιδικό βήχα

Γάλα με μέλι: Εκτός από την άνεση που παρέχει, προάγει τη γενική υγεία των παιδιών και συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Όταν συγκρίνουμε το ελαιόλαδο με το λάδι καρύδας, και τα δύο έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία, αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ενδείξεις για χρήση. Ας εξετάσουμε τις βασικές διαφορές τους

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ταχίνι 

Ταχίνι: Το ταχίνι είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά, κυρίως μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Αυτά τα λιπαρά είναι σημαντικά για την καρδιοαγγειακή υγεία, καθώς μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και στην αύξηση της καλής χοληστερόλης (HDL).

Πώς βοηθά την υγεία το μαρούλι

Από θρεπτική άποψη, το μαρούλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχει βιταμίνη A, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των ματιών και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μπάπκα με κρέμα αμυγδάλου και μύρτιλα 

Γλυκό ψωμί: Η μπάπκα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό ψωμί που προέρχεται από την Πολωνία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Γιατί ο καφές μου προκαλεί ναυτία;

Καφές Ναυτία: Η καφεΐνη είναι μια ουσία που πολλοί από εμάς καταναλώνουμε καθημερινά, κυρίως μέσω του καφέ, για να ενισχύσουμε την ενέργεια και την εγρήγορση. Ωστόσο, σε κάποιους ανθρώπους, η κατανάλωση καφέ

Πώς να φτιάξετε το διάσημο ιαπωνικό ράμεν;

Ράμεν: Η προετοιμασία του στο σπίτι μπορεί να γίνει μια δημιουργική διαδικασία που σας φέρνει πιο κοντά στην ιαπωνική κουλτούρα. Δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας μπολ ράμεν και απολαύστε το με φίλους ή οικογένεια!

Close Icon