Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι κοπές: Ποια είναι τα διαφορετικά κομμάτια του βόειου κρέατος

Μοσχάρι κοπές: Ποια είναι τα διαφορετικά κομμάτια του βόειου κρέατος

Μοσχάρι κοπές: Ποια είναι τα διαφορετικά κομμάτια του βόειου κρέατος; Ποιο κομμάτι ταιριάζει με κάθε φαγητό, ποιο είναι αμαλακό και ποιο αντίθετα πιο σκληρό;


Το μοσχαρίσιο κρέας είναι αρκετά νόστιμο και θρεπτικό. Ωστόσο, πολύ συχνά επικρατεί σύγχυση ως προς το καλύτερο κομμάτι του βόειου κρέατος. Ποιο είναι το κατάλληλο κομμάτι βόειου κρέατος για κάθε φαγητό; Αντί να παίζετε “λόττο” κάθε φορά και να προσεύχεστε να έχετε αγοράσει το σωστό κομμάτι για τη συνταγή που θέλετε να μαγειρέψετε, παρακολουθήστε το παρακάτω video. Εδώ θα βρείτε όλες τις κοπές του μοσχαρίσιου κρέατος.

Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενοι τύποι βοείου κρέατος είναι:

  • Σπάλα: Κόβεται από τον ώμο. Είναι σκληρό κομμάτι, αλλά εξαιρετικά γευστικό.
  • Ποντίκι: Κόβεται από το πόδι του μοσχαριού. Είναι πολύ σκληρό και χρειάζεται καλό μάσημα.
  • Στήθος: Κόβεται από το στήθος του ζώου. Εϊναι σκληρό αν δεν μαγειρευτεί σωστά.
  • Στηθοπλευρά: Βρίσκεται στην περιοχή των πλευρών. Είναι ένα πολύ τρυφερό και γευστικό κομμάτι.
  • Λάπα: Κόβεται από την κοιλιά της αγελάδας. Πρόκειται για μαστιχωτό και αρκετά σκληρό μέρος.
  • Πλευρά: Κόβεται από τους κοιλιακούς μυς της αγελάδας. Είναι μια από τις πιο σκληρές κοπές.
  • Κόντρα φιλέτο: Κόβεται από το πίσω μέρος της αγελάδας πάνω από τα πλευρά. Είναι πράγματι μια από τις πιο τρυφερές περικοπές.
  • Κιλότο: Αυτή η κοπή βρίσκεται στο πίσω μέρος της αγελάδας. Πρόκειται για ένα αρκετά τρυφερό και γευστικό κομμάτι.
  • Στρογγυλό νουά: Κόβεται από το πίσω μέρος της αγελάδας πάνω από τα πίσω πόδια. Είναι μαστιχωτό και σκληρό.

Υπάρχουν λιγότερο συνηθισμένοι τύποι:

  • Γλώσσα
  • Λαιμός
  • Κότσι
  • Χόνδροι
  • Συκώτι και άλλα όργανα

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι τα λιγότερο συνηθισμένα είδη κρέατος είναι λιγότερο επιθυμητά όταν πρόκειται για γεύση και υφή. Για παράδειγμα, σε πολλούς ανθρώπους δεν αρέσει η υφή ή η γεύση του συκωτιού του βοείου κρέατος. Οπότε φροντίζουν να μην το αγοράζουν ποτέ παρά το υψηλό επίπεδο βιταμινών και μετάλλων. Αν όμως είστε ανοιχτοί στους πειραματισμούς, τότε ενδεχομένως η γεύση τους σας ξαφνιάσει ευχάριστα. Μην ξεχάσετε να περιγράψετε στον χασάπη ακριβώς αυτό το κομμάτι που θέλετε να αγοράσετε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σήμερα μαγειρεύουμε ζεστό πεντανόστιμο γκούλας από την Ουγγαρία

Γιατί το μοσχάρι wagyu κοστίζει πιο ακριβά από το smartphone σας;

Bistecca alla Fiorentina: Ποια είναι η ιστορία της θρυλικής μπριζόλας από την Φλωρεντία;

Μια συνταγή με μοσχάρι κατευθείαν από την Αργεντινή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon