Διατροφή

Μοσχάρι γιουβαρλάκια: Παραδοσιακή συνταγή για γιουβαρλάκια με μοσχαρίσιο κιμά

Μοσχάρι γιουβαρλάκια: Παραδοσιακή συνταγή για γιουβαρλάκια με μοσχαρίσιο κιμά

Μοσχάρι γιουβαρλάκια: Ταξιδεύουμε στον χρόνο και ετοιμάζουμε μια παραδοσιακή συνταγή για γιουβαρλάκια με σάλτσα αυγολέμονο, για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Αν έχετε ένα τραπέζι για πολύ δικούς σας ανθρώπους και θέλετε να τους εντυπωσιάσετε χωρίς ιδιαίτερο κόπο και χρόνο, τότε μία είναι η συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε. Αυτή η συνταγή δεν είναι άλλη από τα γιουβαρλάκια. Η συνταγή για γιουβαρλάκια έρχεται από πολύ παλιά και φτιάχνεται με μοσχαρίσιο κρέας. Την φτιάχνανε αρκετά συχνά παλαιότερα. Το μαγείρευαν κυρίως οι πιο φτωχές οικογένειες. Ο λόγος ήταν ότι χρησιμοποιούνταν λίγο κρέας και με την προσθήκη του ρυζιού ερχόταν πιο σύντομα το αίσθημα του κορεσμού. Παρόλο που φαίνεται περίπλοκο, στην πραγματικότητα είναι πολύ απλό.

 

Οδηγίες παρασκευής για παραδοσιακά γιουβαρλάκια

Τα συστατικά που χρειάζονται είναι τα εξής:

  • ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 φλιτζάνια του καφέ ρύζι τύπου καρολίνα
  • 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Λίγο άνηθο
  • Λίγο μαϊντανό
  • 1 καρότο
  • 1 αυγό
  • Λίγο λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι

Μεγάλη προσοχή η ζύμη να είναι μαλακή. Ζυμώνετε πολύ καλά για αρκετή ώρα. Όταν δείτε ότι η ζύμη είναι έτοιμη, τότε πλάθετε σε μικρά μπαλάκια μέχρι η ζύμη να τελειώσει. Έπειτα τα βάζετε σε κατσαρόλα μεγάλης διαμέτρου ένα ένα και βάζετε νερό μέχρι να καλυφθούν τελείως. Μετά βάζετε ένα πιάτο από πάνω τους μέχρι να τελειώσει το βράσιμο. Όταν τα γιουβαρλάκια γίνουν τότε πρέπει να τα αυγοκόψετε.

Συστατικά για το αυγολέμονο

  1. 1 λεμόνι 
  2. 1 αυγό
  3. 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  4. Ζωμός από τα γιουβαρλάκια

Χτυπάμε το αυγό, έπειτα ρίχνουμε το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αμέσως μετά την κουταλιά της σούπας αλεύρι ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να πήξει αρκετά. Έπειτα πέρνουμε την μεγάλη κουτάλα για σούπες και ρίχνουμε δύο κουταλιές. Τα βάζουμε όλα μαζί μέσα στο multi και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Είναι πολύ καλύτερα να σερβιριστεί ζεστό και αρκετός είναι ο κόσμος που τρώει το συγκεκριμένο φαγητό με γιαούρτι. Είναι μία συνταγή που όπως και ένας ποδοσφαιριστής θα χαρακτήριζε «άχαστη». Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τα τρώει.

Αν ψάξετε ή ρωτήσετε γνωστούς σας που την έχουν μαγειρέψει, είναι πολύ πιθανό να σας δώσουν πολλές παραλλαγές. Τις περισσότερες φορές αυτές οι παραλλαγές είναι πολύ νόστιμες και κάνουν το συγκεκριμένο φαγητό ονειρικό. Δοκιμάστε να φτιάξετε τα γιουβαρλάκια με την συγκεκριμένη συνταγή ακόμα και αν είστε τελείως άσχετος από μαγειρική. Η μαγειρική είναι αλήθεια ότι είναι μια μορφή τέχνης και γι’ αυτό πρέπει να γίνεται με αγάπη. Θα εκπλαγείτε όταν δείτε πόσο εύκολη μπορεί να γίνει η μαγειρική όταν γίνεται με τέτοια λεπτομέρεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εξοικονομήστε χρήματα αγοράζοντας βόειο κρέας με σύνεση

Τελικά, κάνει καλό το μοσχάρι στην υγεία μας;

Μάθετε όλες τις κοπές του μοσχαριού μαζί με τον χασάπη

Σήμερα μαγειρεύουμε ζεστό πεντανόστιμο γκούλας από την Ουγγαρία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνταγή για γιορτινή Βασιλόπιτα κέικ

Βασιλόπιτα: Πρόκειται για μία συνταγή για βασιλόπιτα κέικ, η οποία είναι πολύ αφράτη και μυρωδάτη και πραγματικά θα την ευχαριστηθείτε με τους καλεσμένους σας.

Ρόλο κιμά με μοσχαρίσιο κρέας

Ρόλο κιμά μοσχάρι: Το ρολό με μοσχαρίσιο κιμά είναι ένα φαγητό που μπορείτε άνετα να σερβίρετε στους καλεσμένους σας, είτε σε μια απλή επίσκεψη για φαγητό, είτε σε ένα γιορτινό τραπέζι, χωρίς να φτιάξετε πολλά έξτρα συνοδευτικά

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Μια απλή και πεντανόστιμη συνταγή με μπρόκολο και αμύγδαλο

Μπρόκολο αμύγδαλο: Για να διασφαλίσετε στην καθημερινότητά σας την πρόσληψη σωστών τροφών όπως τα λαχανικά και τους ξηρούς καρπούς καλό θα ήταν να βρείτε συνταγές που θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον και θα περιέχουν και συστατικά που θα σας αρέσουν ιδιαίτερα.

Σήμερα η Google τιμά με Doodle την πίτσα!

Google Doodle πίτσα: Την ημέρα αυτή το 2007, η μαγειρική τέχνη του Ναπολιτάνου «Pizzaiuolo» εγγράφηκε στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.

Δοκιμάστε μπιφτέκια σολομού με βρώμη

Μπιφτέκια σολομού: Ο σολομός είναι ένα λιπαρό ψάρι, το οποίο έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Αποτελεί πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων, πρωτεϊνών, βιταμίνης Β12 κι άλλων βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων.