Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι γιουβαρλάκια: Παραδοσιακή συνταγή για γιουβαρλάκια με μοσχαρίσιο κιμά

Μοσχάρι γιουβαρλάκια: Παραδοσιακή συνταγή για γιουβαρλάκια με μοσχαρίσιο κιμά

Μοσχάρι γιουβαρλάκια: Ταξιδεύουμε στον χρόνο και ετοιμάζουμε μια παραδοσιακή συνταγή για γιουβαρλάκια με σάλτσα αυγολέμονο, για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Αν έχετε ένα τραπέζι για πολύ δικούς σας ανθρώπους και θέλετε να τους εντυπωσιάσετε χωρίς ιδιαίτερο κόπο και χρόνο, τότε μία είναι η συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε. Αυτή η συνταγή δεν είναι άλλη από τα γιουβαρλάκια. Η συνταγή για γιουβαρλάκια έρχεται από πολύ παλιά και φτιάχνεται με μοσχαρίσιο κρέας. Την φτιάχνανε αρκετά συχνά παλαιότερα. Το μαγείρευαν κυρίως οι πιο φτωχές οικογένειες. Ο λόγος ήταν ότι χρησιμοποιούνταν λίγο κρέας και με την προσθήκη του ρυζιού ερχόταν πιο σύντομα το αίσθημα του κορεσμού. Παρόλο που φαίνεται περίπλοκο, στην πραγματικότητα είναι πολύ απλό.


 

Οδηγίες παρασκευής για παραδοσιακά γιουβαρλάκια

Τα συστατικά που χρειάζονται είναι τα εξής:

  • ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 φλιτζάνια του καφέ ρύζι τύπου καρολίνα
  • 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Λίγο άνηθο
  • Λίγο μαϊντανό
  • 1 καρότο
  • 1 αυγό
  • Λίγο λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι

Μεγάλη προσοχή η ζύμη να είναι μαλακή. Ζυμώνετε πολύ καλά για αρκετή ώρα. Όταν δείτε ότι η ζύμη είναι έτοιμη, τότε πλάθετε σε μικρά μπαλάκια μέχρι η ζύμη να τελειώσει. Έπειτα τα βάζετε σε κατσαρόλα μεγάλης διαμέτρου ένα ένα και βάζετε νερό μέχρι να καλυφθούν τελείως. Μετά βάζετε ένα πιάτο από πάνω τους μέχρι να τελειώσει το βράσιμο. Όταν τα γιουβαρλάκια γίνουν τότε πρέπει να τα αυγοκόψετε.

Συστατικά για το αυγολέμονο

  1. 1 λεμόνι 
  2. 1 αυγό
  3. 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  4. Ζωμός από τα γιουβαρλάκια

Χτυπάμε το αυγό, έπειτα ρίχνουμε το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αμέσως μετά την κουταλιά της σούπας αλεύρι ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να πήξει αρκετά. Έπειτα πέρνουμε την μεγάλη κουτάλα για σούπες και ρίχνουμε δύο κουταλιές. Τα βάζουμε όλα μαζί μέσα στο multi και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Είναι πολύ καλύτερα να σερβιριστεί ζεστό και αρκετός είναι ο κόσμος που τρώει το συγκεκριμένο φαγητό με γιαούρτι. Είναι μία συνταγή που όπως και ένας ποδοσφαιριστής θα χαρακτήριζε «άχαστη». Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τα τρώει.

Αν ψάξετε ή ρωτήσετε γνωστούς σας που την έχουν μαγειρέψει, είναι πολύ πιθανό να σας δώσουν πολλές παραλλαγές. Τις περισσότερες φορές αυτές οι παραλλαγές είναι πολύ νόστιμες και κάνουν το συγκεκριμένο φαγητό ονειρικό. Δοκιμάστε να φτιάξετε τα γιουβαρλάκια με την συγκεκριμένη συνταγή ακόμα και αν είστε τελείως άσχετος από μαγειρική. Η μαγειρική είναι αλήθεια ότι είναι μια μορφή τέχνης και γι’ αυτό πρέπει να γίνεται με αγάπη. Θα εκπλαγείτε όταν δείτε πόσο εύκολη μπορεί να γίνει η μαγειρική όταν γίνεται με τέτοια λεπτομέρεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εξοικονομήστε χρήματα αγοράζοντας βόειο κρέας με σύνεση

Τελικά, κάνει καλό το μοσχάρι στην υγεία μας;

Μάθετε όλες τις κοπές του μοσχαριού μαζί με τον χασάπη

Σήμερα μαγειρεύουμε ζεστό πεντανόστιμο γκούλας από την Ουγγαρία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon