Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μοσχάρι bourguignon: Μία καταπληκτική συνταγή που θα σας συναρπάσει

Μοσχάρι bourguignon: Μία καταπληκτική συνταγή που θα σας συναρπάσει

Μοσχάρι bourguignon: Το μοσχάρι αποτελεί εξαιρετική τροφή, με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Απολαύστε το σε μία καταπληκτική συνταγή που θα σας συναρπάσει!

Τo μοσχάρι bourguignon είναι ένα παγκόσμιο αγαπημένο κλασικό πιάτο και όχι χωρίς λόγο. Αυτή είναι μια κλασική γαλλική συνταγή όπου χρειάζεται και πρέπει να αφιερώσετε αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο σας στο μαγείρεμα. Μπορείτε να το κάνετε πίνοντας ένα ποτήρι κρασί ή δύο κατά τη διάρκεια ου το ετοιμάζετε. Σπουδαίοι σεφ ανά τον κόσμο υποστηρίζουν ότι για να μαγειρέψει κάποιος καλά και νόστιμα πρέπει να μαγειρεύει με αγάπη. Το ίδιο συμβαίνει και με το μοσχάρι bourguignon, αν το μαγειρέψετε με αγάπη και βήμα βήμα θα το πετύχετε και να ξέρετε ότι αξίζει τον κόπο. 


Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές μέθοδοι μαγειρέματος για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη: 

  • Σε παραδοσιακό φούρνο
  • Σε σόμπα
  • Σε χαμηλή φωτιά
  • Σε χύτρα

Όποιο τρόπο και αν επιλέξετε ένα είναι σίγουρο……. ότι δεν θα απογοητευτείτε!

Αυτό αυτό το πιάτο ανεβάζει πολλά level το μοσχαρίσιο κρέας και δεν είναι καθόλου δύσκολο να το φτιάξετε. Δεν χρειάζεται να είστε έμπειρος μάγειρας για να το δοκιμάσετε μόνοι στην κουζίνα σας στο σπίτι. Συστατικά: 

  1. 1 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  2. 170gr χοντροκομμένο bacon
  3. 3 κιλά ψαρονέφρι μοσχαρίσιο, κομμένο σε μικρά κομμάτια 
  4. 1 μεγάλο καρότο σε φέτες 
  5. 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους ή 15 μικρά
  6. 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 
  7. 1 πρέζα χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  8. 2 κουταλιές αλεύρι
  9. 3 φλιτζάνια κόκκινο κρασί 
  10. 2-3 φλιτζάνια ζωμό βοείου κρέατος 
  11. 2 κουταλιές πάστα ντομάτας
  12. 1 κύβος βόειου κρέατος, θρυμματισμένος
  13. 1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
  14. 2 κουταλιές φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο 
  15. 2 φύλλα δάφνης
  16. 1 κιλό φρέσκα μικρά άσπρα ή καφέ μανιτάρια, τεταρτημένα
  17. 2 κουταλιές βούτυρο
  • Βήμα πρώτο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να σιγοβράσουμε το μπέικον με το λίπος του σε νερό για 10 λεπτά. 

  • Βήμα δεύτερο

Έπειτα το αφαιρούμε και τηγανίζουμε ελαφρά σε λάδι. 

  • Βήμα τρίτο

Όταν το βόειο κρέας και τα λαχανικά μπουν μέσα στην κατσαρόλα πρέπει να βάλουμε την κατσαρόλα στο φούρνο για 4 λεπτά.

  • Βήμα τέταρτο

Μετά αφαιρούμε το κρέας και επιστρέφουμε την κατσαρόλα στο φούρνο για 4 λεπτά ακόμη. 

  • Βήμα πέμπτο

Προσθέτουμε μερικές σκελίδες σκόρδο για μια πιο εκλεπτυσμένη γεύση και προσθέτουμε όσα περισσότερα μυρωδικά μας αρέσουν.

  • Βήμα έκτο 

Μην ξεχάσετε το κρεμμύδια. Κάποιοι τα κόβουν και κάποιοι τα αφήνουν ολόκληρα μέσα.

  • Βήμα έβδομο

Ξεπλένουμε την κατσαρόλα και ξαναβάζουμε το μοσχαρίσιο κρέας και το μπέικον στο τέλος της συνταγής σβήνοντας με κρασί.

Δοκιμάστε τη και χαθείτε στην μία και μοναδική απολαυστική εμπειρία!

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Για γκουρμέ απολαύσεις, δοκιμάστε Beef Wellington!

Το μοσχάρι αποδεικνύεται πολύτιμο και στην τρίτη ηλικία

Μοσχάρι Chili Con Carne: Μια μεξικάνικη συνταγή που θα λατρέψουν όλοι

Ποια είναι η διατροφική αξία του μοσχαρίσιου κρέατος;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon