Διατροφή

Μοσχάρι au jus: Τι σημαίνει au jus ως τεχνική και πού το χρησιμοποιούμε

Μοσχάρι au jus: Τι σημαίνει au jus ως τεχνική και πού το χρησιμοποιούμε

Μοσχάρι au jus: Τι σημαίνει au jus ως τεχνική και πού το χρησιμοποιούμε στη μαγειρική, για ενίσχυση της γεύσης κάθε φαγητού.

Το Au jus είναι ένας γαλλικός γαστρονομικός όρος που σημαίνει “με χυμό”. Είναι ένας τέλειος και πολύ εύκολος τρόπος για να βελτιώσετε τη γεύση των κρεατικών πιάτων σας χρησιμοποιώντας τον χυμό του βοδινού κρέατος για να δημιουργήσετε μια σάλτσα. Αυτό που είναι υπέροχο με τις συνταγές au jus ότι ενώ έχει την ίδια πλούσια, αλμυρή γεύση ενός παραδοσιακού au jus, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μοσχαρίσιο κρέας για να το φτιάξετε. Αυτό το καθιστά ιδανικό για έτοιμα πιάτα ή απλά όταν θέλετε μια «βούτα» για το σάντουιτς σας!

Το μοσχαρίσιο au jus είναι βασικά μία πολύ νόστιμη σάλτσα, οπότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Είναι ιδανικό για σερβίρισμα σε οποιοδήποτε πιάτο με κρέας όπως ψητό κοτόπουλο, πάνω από χοιρινό κρέας και noodles ή ως ντιπ για μοσχαρίσιο κρέας. Η συνταγή που θα βρείτε παρακάτω είναι τόσο πλούσια και γευστική που θα σας ξετρελάνει! Παράλληλα είναι τέλεια για γαλλικά σάντουιτς ή πάνω από κοτόπουλο και χυλοπίτες. Είναι γεμάτη γεύση, γρήγορη και εύκολη.

Τα μόνα που θα χρειαστείτε είναι:

  1. 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  2. 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις με ή χωρίς γλουτένη
  3. ¼ του φλιτζανιού ζωμός κόκκινου κρασιού
  4. 2 φλιτζάνια ζωμό βοδινού χωρισμένο
  5. 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Βarbeque
  6. αλάτι και πιπέρι για γεύση

Οδηγίες παρασκευής

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, λιώστε το βούτυρο και πασπαλίστε το με αλεύρι. Χτυπάμε πάρα πολύ καλά μέχρι να σχηματιστεί μια λεπτή πάστα (τα χτυπάμε με σύρμα στην κατσαρόλα). Ανακατεύουμε πολύ έντονα το κόκκινο κρασί στο μείγμα αλευριού. Το μείγμα πιθανότατα θα γίνει μωβ και αρκετά γυαλιστερό. Συνεχίστε το μαγείρεμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2 λεπτά ή μέχρι να φύγει η έντονη μυρωδιά που θα έχει το αλκοόλ.

Ρίξτε σιγά σιγά μέσα στην κατσαρόλα το  ½ φλιτζάνι το ζωμό μοσχαρίσιου κρέατος και χτυπήστε δυνατά να ενωθούν και ομογενοποιηθούν. Αμέσως μόλις ενσωματωθεί ο ζωμός μοσχαρίσιου κρέατος, ρίξτε τον υπόλοιπο ζωμό και τη σάλτσα Barbeque. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρώς. Καρυκέψτε to με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης και των προτιμήσεών σας.

Σερβίρετε και απολαύστε με όποιο κρέας ή με όποιον τρόπο εσείς προτιμάτε! Μην ξεχνάτε ότι το μοσχαρίσιο κρέας και ζωμός εκτός από τα βιταμινούχα συστατικά τους έχουν και πολύ ωραίο γεύση, που με αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος αναδεικνύεται στο μέγιστο βαθμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τραγανά και πεντανόστιμα μεξικάνικα tacos

Πίτα του βοσκού, το απόλυτο comfort food για τον χειμώνα

Παραδοσιακά γιουβαρλάκια αυγολέμονο με μοσχαρίσιο κιμά

Εξοικονομήστε χρήματα αγοράζοντας βόειο κρέας με σύνεση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κοχύλια ζυμαρικών γεμιστά με σπανάκι και ρικότα

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Κ, καθώς και σε μαγνήσιο, σίδηρο και μαγγάνιο, καθιστώντας αυτό το πιάτο μια υγιεινή επιλογή για ένα οικογενειακό δείπνο ή μια συγκέντρωση.

Ποια είδη τροφών μπορούν να καθαρίσουν το στομάχι σας;

Στομάχι τροφές: Όταν αντιμετωπίζετε στομαχικές διαταραχές, είναι σημαντικό να επιλέγετε τροφές που είναι ήπιες για το πεπτικό σύστημα και μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση συμπτωμάτων όπως η ναυτία, ο έμετος και η διάρροια.

Είναι τα σπορέλαια επικίνδυνα για την υγεία σας;

Μάλιστα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Agriculture and Food Chemistry διαπίστωσε ότι η θέρμανση φυτικών ελαίων, όπως το ηλιέλαιο και το σογιέλαιο, σε υψηλές θερμοκρασίες παρήγαγε υψηλά επίπεδα τοξικών ενώσεων.

Μπορούν οι φράουλες να ανακουφίσουν τους πονοκεφάλους;

Φράουλες: Αυτό το νόστιμο φρούτο μπορεί να παίξει ρόλο στην πρόληψη ή ακόμα και στην ανακούφιση των πονοκεφάλων. Οι φράουλες είναι μια υγιεινή επιλογή φρούτων που αξίζει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.

Πράσινες πιπεριές: Σύμμαχος κατά της δυσκοιλιότητας

Πράσινες πιπεριές: Μια νόστιμη προσθήκη για την πρόληψη της δυσκοιλιότητας, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Επιπλέον, η βιταμίνη C και η βιταμίνη Β6 που περιέχει συμβάλλουν στη συνολική υγεία του πεπτικού σας συστήματος.

Σπιτικό φαγητό για το αγαπημένο σας κατοικίδιο, τον σκύλο

Διατροφή κατοικίδια: Η σπιτική τροφή για σκύλους προσφέρει μια θρεπτική και προσαρμόσιμη επιλογή για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων που θέλουν να παρέχουν στους σκύλους συντρόφους τους γεύματα υψηλής ποιότητας.