Διατροφή

Μελόπιτα: Ένα υγιεινό επιδόρπιο που αναδεικνύει διακριτικά την αγνή γεύση του μελιού

Μελόπιτα: Ένα υγιεινό επιδόρπιο που αναδεικνύει διακριτικά την αγνή γεύση του μελιού

Μελόπιτα: Το μέλι αποτελεί διατροφικό θησαυρό, χάρη στις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει. Αξίζει να το δοκιμάσετε σε ένα υγιεινό επιδόρπιο που γίνεται με υλικά που έχουμε ήδη στο σπίτι.

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια αρεσκόμαστε σε γλυκά που αφορούν κυρίως την διεθνή κουζίνα, όπως cheesecake, profiterole, banoffee κ.λπ. Τι γίνεται, όμως, αν φτιάξουμε υγιεινά γλυκά με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας; Μία από τις πολύ αγαπημένες συνταγές και, αδίκως παραμελημένη, είναι η μελόπιτα. Είναι ένα επιδόρπιο που όμοιό του δεν θα έχεις ξαναφάει. Το κύριο συστατικό του είναι το μέλι. Το μέλι αποτελεί είναι ένα από τα πιο αγνά υλικά που υπάρχουν. Είναι πολύ θρεπτικό, χάρη στα σάκχαρα που περιέχει και αρκετά αρωματικό. Όμως, τι γεύση μπορεί να έχει το μέλι μας, αν το βάλουμε σε μία πίτα;

Η συνταγή της πιο νόστιμης μελόπιτας

Υλικά συνταγής:

  • Φύλλα κρούστας
  • 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 2 ½ φλιτζάνια παχύρευστη κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη ή στέβια
  • 1/3 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
  • ½ κ. γλ. αλάτι
  • ½ φλιτζάνι μέλι (120 ml)
  • 2 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση συνταγής:

1. Τοποθετούμε σε ένα ταψί τα φύλλα κρούστας και τα βάζουμε στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C.
2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και το αφήνουμε στην άκρη.
3. Για να φτιάξουμε τη γέμιση, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, τη καστανή ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο και το αλάτι σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν μία βράση και να αρχίζει το μείγμα να πήζει.
4. Μόλις πάρει πλήρη βράση, το αφαιρούμε από τη φωτιά.
5. Στο μπολ με τα αυγά, προσθέστε από το κρεμώδες μείγμα που φτιάξαμε και ανακατέψτε σιγά-σιγά. Προσθέτουμε όλο το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
6. Προσθέτουμε το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
7. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί με τα φύλλα κρούστας.
8. Ψήνουμε την πίτα για 40 -45 λεπτά. Θα είναι έτοιμη όταν θα τη δούμε να έχει φουσκώσει και να έχει ροδίσει από πάνω.
9. Βγάζουμε την πίτα μας από το φούρνο και την αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας μέχρι να κρυώσει. Καθώς κάθεται εκεί, η πίτα θα σφίξει.
10. Έπειτα βάζουμε την πίτα στο ψυγείο να σφίξει πλήρως.
11. Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω θαλασσινό αλάτι και να τη σερβίρουμε!

Η μελόπιτά μας είναι πανέτοιμη και πεντανόστιμη! Όλο το σπίτι σου θα ευωδιάσει από το μέλι και τη καραμέλα που θα έχει δημιουργηθεί! Είναι ένα επιδόρπιο που σίγουρα θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σου. Καλή σας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε σπιτικές μπάρες δημητριακών για θρεπτική και νόστιμη διατροφή

Δοκιμάστε Badam halwa με αλεύρι αμυγδάλου αντί για σιμιγδάλι

Αφράτο τοστ με καραμελωμένη μπανάνα και ξηρούς καρπούς

Λαχταριστό banoffee pie για να καλύψουμε πλήρως την ανάγκη μας για γλυκό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κοτόπουλο Bali: Μια ινδονησιακή απόλαυση

Μια από τις καλύτερες συνταγές για το Iam Bali είναι ένα κλασικό και νόστιμο πιάτο που σίγουρα θα ικανοποιήσει τις λιγούρες σας για ινδονησιακές γεύσεις.

Ντομάτες: Σύμμαχος της πεπτικής σας υγείας

Ντομάτες: Η ντομάτα αποτελεί ένα εξαιρετικό λαχανικό με σημαντικά οφέλη για την υγεία μας, συμπεριλαμβανομένης και της καλής λειτουργίας του πεπτικού συστήματος.