Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μεξικάνικη κοτόσουπα: Υπέροχη και χορταστική κοτόσουπα με αβοκάντο

Μεξικάνικη κοτόσουπα: Υπέροχη και χορταστική κοτόσουπα με αβοκάντο

Μεξικάνικη κοτόσουπα: Αντικαταστήστε την κλασική μορφή της με μια μεξικάνικης έμπνευσης!

Δοκιμάστε αυτή τη μεξικανικής έμπνευσης κοτόσουπα αν έχετε βαρεθεί την απλή παλιά κοτόσουπα που φτιάχνει εδώ και χρόνια η μαμά μας. Σε αυτήν την μεξικανική εκδοχή της κοτόσουπας η προσθήκη αβοκάντο είναι απαραίτητη. για κάποια εξτρά γεύση προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί επιλογής μας και θρυμματισμένα τσιπς τορτίγιας. Αν φτιάξετε την συνταγή που υπάρχει παρακάτω είναι σίγουρο ότι δεν θα ξαναδοκιμάσετε κάτι άλλο σε κοτόσουπα. Ο χρόνος προετοιμασίας αυτού του πιάτου είναι 20 λεπτά, η διάρκεια μαγειρέματος είναι 1 ώρα και οι συνολικές μερίδες που θα προκύψουν από την παρακάτω συνταγή είναι 6.


Συστατικά:

  • 1 ¼ κιλό μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα και κόκαλα
  • κουταλιές της σούπας μείγμα καρυκευμάτων χωρισμένα
  • κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • ½ φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
  • κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 3 μερίδες ζωμό κοτόπουλου
  • φλιτζάνι νερό
  • φλιτζάνι ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Για το dressing:

  • φλιτζάνι τριμμένο τυρί Cheddar
  • φλιτζάνι θρυμματισμένα τσιπς τορτίγιας
  • 1 αβοκάντο ξεφλουδισμένο, χωρίς κουκούτσι και κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.

  2. Απλώστε ομοιόμορφα τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ταψί. Πασπαλίste με 1 κουταλιά της σούπας μείγμα καρυκευμάτων. 

  3. Ψήστε το κοτόπουλο στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το κέντρο του να γίνει ροζ και οι χυμοί του να τρέξουν καθαροί, 30 με 35 λεπτά. Ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης που εισάγεται στο κέντρο θα πρέπει να δείχνει τουλάχιστον 74 βαθμούς Κελσίου. Αφήστε το να κρυώσει αρκετά για να το χειριστείτε και μετά ψιλοκόψτε ή κόψτε σε λωρίδες.

  4. Όσο το κοτόπουλο ψήνεται, ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε τα κρεμμύδια και το σέλινο σε καυτό λάδι μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε ζωμό κοτόπουλου και το νερό. Αφήστε να πάρει μια βράση. Προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας μείγμα καρυκευμάτων, το κύμινο και το μαύρο πιπέρι. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράστε μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις, περίπου 30 λεπτά.

  5. Προσθέστε κοτόπουλο, ντομάτες και κόλιαντρο. Σιγοβράστε για 5 λεπτά. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή με τυρί, τσιπς τορτίγια και αβοκάντο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αβοκάντο

Οι κυβερνήσεις του Μεξικού και της Βραζιλίας δέχονται πυρά για την άτονη απάντησή τους στον ιό της ευλογιάς των πιθήκων

Φτιάξτε το απόλυτο ελληνικό παραδοσιακό πιάτο και γεμίστε με ενέργεια!

Δημιουργήστε ένα ζεστό ρωσικό πιάτο με μανιτάρια!

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon