Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μεγαλύτερες ελλείψεις σε γυναίκες στα θρεπτικά συστατικά

Μεγαλύτερες ελλείψεις σε γυναίκες στα θρεπτικά συστατικά

Είναι οι γυναίκες πιο ευάλωτες σε ορισμένες διατροφικές ελλείψεις από τους άνδρες; Ναι, αυτό είναι δυστυχώς αλήθεια και υπάρχει μια απολύτως λογική βιολογική εξήγηση πίσω από αυτό. 

Είναι οι γυναίκες πιο ευάλωτες σε ορισμένες διατροφικές ελλείψεις από τους άνδρες; Ναι, αυτό είναι δυστυχώς αλήθεια και υπάρχει μια απολύτως λογική βιολογική εξήγηση πίσω από αυτό. Οι γυναίκες έχουν μια πιο μοναδική βιολογία σε σύγκριση με τους άνδρες, αυτό είναι ένα ευρέως γνωστό γεγονός. Οι γυναίκες υφίστανται περισσότερες ορμονικές μεταπτώσεις από ότι οι άνδρες στη διάρκεια της ζωής τους. Αυτό οφείλεται στον εμμηνορροϊκό τους κύκλο, στην περίοδο εγκυμοσύνης και στην εμμηνόπαυση. Οι γυναίκες αιμορραγούν περισσότερο, φυσικά κινδυνεύουν περισσότερο από έλλειψη σιδήρου. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, πρέπει να προσέχουν καλά τη διατροφή τους, διαφορετικά μπορεί να υποφέρουν από διάφορες ελλείψεις που θα επηρεάσουν τόσο το μωρό όσο και τη μαμά.

Έλλειψη σιδήρου

Ο σίδηρος είναι απαραίτητος στο σώμα σας για την παραγωγή αρκετής αιμοσφαιρίνης, η οποία είναι υπεύθυνη για την παροχή οξυγόνου στο σώμα. Οι γυναίκες υφίστανται απώλεια αίματος λόγω της εμμήνου ρύσεως κάθε μήνα και ο αριθμός της αιμοσφαιρίνης τους μπορεί επίσης να μειωθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εάν δεν δοθεί προσοχή, αυτό μπορεί να προκαλέσει ανεπάρκεια.

Ανεπάρκεια ασβεστίου

Η μετεμμηνοπαυσιακή φάση είναι δύσκολη για τις γυναίκες. Εάν δεν φροντίζετε καλά τον εαυτό σας, μπορεί να εμφανίσετε πολλές ελλείψεις όπως για παράδειγμα το ασβέστιο. Οι γυναίκες είναι ήδη πιο επιρρεπείς σε ασθένειες όπως η οστεοπόρωση και η οστεοαρθρίτιδα με την ηλικία, η εμμηνόπαυση μπορεί να αυξήσει ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο εμφάνισης της.

Ανεπάρκεια βιταμίνης D και C

Οι γυναίκες μπορεί να έχουν όλο και μεγαλύτερη δυσανεξία στη λακτόζη και αυτό μπορεί να προκαλέσει ανεπάρκεια βιταμίνης D. Μπορεί επίσης να συμβεί λόγω έλλειψης έκθεσης στον ήλιο και τροφών πλούσιων σε βιταμίνη D. Από την άλλη, οι γυναίκες είναι επίσης επιρρεπείς σε ανεπάρκεια βιταμίνης C. Γιατί; Εδώ είναι μερικοί παράγοντες: κακή διατροφή, εμμηνόπαυση ή εγκυμοσύνη. Σημειώστε ότι οι ελλείψεις κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι δυνατές μόνο εάν η μητέρα δεν τρώει σωστά.

Ανεπάρκεια φυλλικού οξέος

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό θρεπτικό συστατικό ειδικά για τις γυναίκες, καθώς προάγει τη σύνθεση DMA και αποτρέπει τις γενετικές ανωμαλίες. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις έγκυες γυναίκες να λαμβάνουν αρκετό φυλλικό οξύ μέσω τροφής ή συμπληρωμάτων.

Ανεπάρκεια μαγνησίου

Η έλλειψη μαγνησίου στον οργανισμό οφείλεται στην ανεπαρκή διατροφική πρόσληψη και στο άγχος. Σε πολλές περιπτώσεις, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν περισσότερο άγχος από τους άνδρες και οι διατροφικές τους συνήθειες τείνουν επίσης να κυμαίνονται περισσότερο λόγω της εμμήνου ρύσεως, της εμμηνόπαυσης και της εγκυμοσύνης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιες τροφές αποτελούν πηγή βιταμίνης C;

Πλεονεκτήματα από την κατανάλωση αγκινάρας

Ποια είναι τα οφέλη της γλυκοπατάτας στην υγεία;

Tips για να ξεφύγετε από τις τοξίνες

Τα οφέλη για την υγεία των ζεστών ροφημάτων

Συμβουλές για την πρόληψη και τη βελτίωση της κακής διατροφής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Έχει σημασία τι τρώτε ή πίνετε πριν κοιμηθείτε;

Το να έχεις πολλή τροφή στο στομάχι σου πριν τον ύπνο μπορεί να ανακατευθύνει τη ροή του αίματος προς το έντερο για να αφομοιώσει το φαγητό, που σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερη ροή αίματος στον εγκέφαλό σου.

Στήθος κοτόπουλου: Σύμμαχος κατά της κατάθλιψης;

Στήθος κοτόπουλου: Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα στήθη κοτόπουλου από μόνα τους δεν είναι θεραπεία για την κατάθλιψη. Ωστόσο, μπορεί να είναι ένα χρήσιμο διατροφικό εργαλείο ως μέρος μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για τη διαχείριση των συμπτωμάτων.

Ποιες τροφές μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου;

Περιορίζοντας την κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων, ζάχαρης και καπνιστών ή τηγανητών τροφίμων, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου και να κάνετε σημαντικά βήματα προς μια πιο υγιεινή ζωή.

Close Icon