Διατροφή

Μάθετε τα πάντα για το Αγγούρι

Μάθετε τα πάντα για το Αγγούρι

Για εμάς του Έλληνες το αγγούρι θα έλεγα πως έχει συνδεθεί άρρηκτα τόσο με μια δροσερή χωριάτικη σαλάτα αλλά και με ένα πικάντικο τζατζίκι που συνοδεύει αρκετές διατροφικές λιχουδιές! Ποια είναι όμως η ιστορία αυτού του τόσο διαδεδομένου τροφίμου και ποια τα οφέλη του για την υγεία μας;

Το αγγούρι ανήκει στην οικογένεια των κολοκυνθοειδών όπως το πεπόνι, το καρπούζι και το κολοκύθι. Σαν καρπός προέρχεται από το αναρριχώμενο φυτό της αγγουριάς Cucumis sativus ή αλλιώς Σικυός ο ήμερος.  Προέρχεται από την Ινδία όπου καλλιεργούνταν εδώ και 3.000 χρόνια πριν, ενώ στην αρχαία Ελλάδα είχε παρουσία κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους από όπου διαδόθηκε στη συνέχεια και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ποια είναι η κατάλληλη εποχή σποράς για την αγγουριά; Όταν αρχίζει να ανεβαίνει η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας! Έτσι η αγγουριά καλλιεργείται στην ύπαιθρο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και όλο τον υπόλοιπο χρόνο σε θερμοκήπιο, λόγω της ευαισθησίας της στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Ποια είναι η θρεπτική αξία του αγγουριού;

Ας δούμε αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα όλα τα θρεπτικά συστατικά που συναντάμε στο δροσερό αυτό τρόφιμο!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διατροφή : Σνακ για να χάσετε βάρος

Διατροφή : Τα λαχανικά κάνουν καλό

Φαγητό συνταγή: Φαγόπυρο με kimchi

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μην συνδυάζετε ποτέ αυτές τις τροφές με λεμόνι

Ανάμειξη λεμόνι: Το λεμόνι είναι ένα πολύ μοναδικό συστατικό που χρησιμοποιείται συχνά στα νοικοκυριά. Χρησιμοποιείται σε γλυκιά σόδα λάιμ, κάρυ κοτόπουλου, γιουβαρλάκια και άλλα νόστιμα παρασκευάσματα.

Γιατί δεν πρέπει να πλένουμε το κοτόπουλο;

Κοτόπουλο: Ακολουθώντας αυτές τις πρακτικές ασφάλειας των τροφίμων και εστιάζοντας στο σχολαστικό μαγείρεμα, μπορείτε να απολαύσετε το κοτόπουλο που είναι ασφαλές για κατανάλωση χωρίς να χρειάζεται να το πλύνετε πριν το μαγείρεμα.

Διατροφικά Tips για άτομα με απώλεια μνήμης

Άνοια:Αν και δεν υπάρχει μια ενιαία προσέγγιση για την πρόληψη της άνοιας, μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε αυτές τις τροφές που τονώνουν τον εγκέφαλο μπορεί να βοηθήσει στη στήριξη της γνωστικής υγείας.

Πώς να επιλέξετε το καλύτερο φυστικοβούτυρο;

Επιλογή φυστικοβούτυρο: Όταν πρόκειται για το καλύτερο φυστικοβούτυρο, υπάρχουν πολλά περισσότερα που πρέπει να λάβετε υπόψη εκτός από το κρεμώδες ή τραγανό δίλημμα. 

Πόσα είδη φασολιών υπάρχουν;

Φασόλια: Η ενσωμάτωση διαφορετικών τύπων φασολιών στη διατροφή σας μπορεί να προσθέσει ποικιλία και πλούτο στα γεύματά σας ενώ προάγει την υγεία και τη βιωσιμότητα.

Γιατί οφείλουμε να προσθέσουμε το τσάι στην διατροφή μας;

Τσάι: Για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη του τσαγιού, εξετάστε το ενδεχόμενο να επιλέξετε τσάι με ολόκληρα φύλλα ή χαλαρά φύλλα τσαγιού αντί για φακελάκια τσαγιού, καθώς συχνά περιέχουν φύλλα υψηλότερης ποιότητας.