Διατροφή

Αγγούρι: Τα οφέλη του αγγουριού στην υγεία

Αγγούρι: Τα οφέλη του αγγουριού στην υγεία

Αγγούρι: Τα αγγούρια έχουν ήπια, δροσιστική γεύση και υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της αφυδάτωσης και είναι ευχάριστο να τρώγονται όταν κάνει ζέστη. Οι άνθρωποι τρώνε το αγγούρι ως αλμυρή τροφή, αλλά είναι φρούτο.

Το αγγούρι είναι μέλος της οικογένειας Cucurbitaceae. Άλλα μέλη της οικογένειας περιλαμβάνουν σκουός και διάφορα είδη πεπονιού, συμπεριλαμβανομένου του πικρού πεπονιού. Τα αγγούρια παρέχουν διάφορα θρεπτικά συστατικά, αλλά είναι χαμηλά σε θερμίδες, λίπη, χοληστερόλη και νάτριο.

Οι άνθρωποι στην Ινδία έχουν καλλιεργήσει αγγούρια για τρόφιμα και ιατρικούς σκοπούς από την αρχαιότητα, και αποτελούν από καιρό μέρος της μεσογειακής διατροφής.

Το διατροφικό προφίλ των αγγουριών μπορεί να τους δώσει ορισμένα οφέλη για την υγεία.

Ενυδάτωση

Τα αγγούρια αποτελούνται κυρίως από νερό και περιέχουν επίσης σημαντικούς ηλεκτρολύτες. Μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της αφυδάτωσης όταν κάνει ζέστη ή μετά την προπόνηση.

Για άτομα που δεν απολαμβάνουν το πόσιμο νερό, η προσθήκη αγγουριού και μέντας μπορεί να το κάνει πιο ελκυστικό.

Το να παραμένουμε ενυδατωμένοι είναι απαραίτητο για τη διατήρηση ενός υγιούς εντέρου, την πρόληψη της δυσκοιλιότητας, την αποφυγή της δημιουργίας πέτρας στα νεφρά και πολλά άλλα.

Υγεία των οστών

Η βιταμίνη Κ βοηθά στην πήξη του αίματος και μπορεί να υποστηρίξει την υγεία των οστών.

Ένα φλιτζάνι 142 γραμμάρια (g) ψιλοκομμένο, μη αποφλοιωμένο, ωμό αγγούρι παρέχει 10,2 μικρογραμμάρια (mcg) βιταμίνης Κ, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA).

Οι Διατροφικές Οδηγίες 2015-2020 για Αμερικανούς προτείνουν τη λήψη:

90 mcg την ημέρα για γυναίκες ηλικίας 19 ετών και άνω

120 mcg για άνδρες της ίδιας ηλικίας

Το αγγούρι περιέχει επίσης 19,9 χιλιοστόγραμμα (mg) ασβεστίου. Οι ενήλικες χρειάζονται 1.000 – 1.200 mg ασβεστίου την ημέρα, ανάλογα με το φύλο και την ηλικία.

Η βιταμίνη Κ βοηθά στη βελτίωση της απορρόφησης ασβεστίου. Μαζί, αυτά τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να συμβάλουν στην καλή υγεία των οστών.

Η βιταμίνη D είναι επίσης σημαντική για την υγεία των οστών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας για τις βλεφαρίδες σας;

Πώς να βάλεις περισσότερη μέντα στη διατροφή σου

Η αλήθεια για την αποτοξίνωση με νερό και λεμόνι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πόσα αμυλούχα λαχανικά πρέπει να τρώμε καθημερινά

Άμυλο λαχανικά: Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το ψωμί, το ρύζι και τα ζυμαρικά συνιστούν επίσης αμυλούχα τρόφιμα, οπότε αν τα καταναλώνετε ως μέρος του κύριου γεύματός σας, μπορεί να είναι σκόπιμο να επιλέξετε λαχανικά που δεν είναι αμυλούχα ως συνοδευτικά.

Νέα έρευνα, σχεδιασμένη για την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών για τους καταναλωτές, ανέδειξε το ζήτημα των προϊόντων πλύσης

Εδώ, όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή είναι πιο πιθανό να οδηγήσουν αυτήν την κατηγορία, με το 46 τοις εκατό των χορτοφάγων να δηλώνουν ότι θα είχαν λίγους ενδοιασμούς να αντιμετωπίσουν κάποιον που είδαν να μην πλένει προϊόντα.

Γιατί ο οργανισμός χρειάζεται άμυλο

Διατροφή Άμυλο Ιδιότητες: Τα αμυλούχα τρόφιμα είναι μια καλή πηγή ενέργειας και η κύρια πηγή μιας σειράς θρεπτικών συστατικών στη διατροφή μας. Εκτός από το άμυλο, περιέχουν φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες Β. Όταν τα μαγειρεύετε είναι σημαντικό να προσέξετε τα πρόσθετα λιπαρά που χρησιμοποιείτε, γιατί αυτό θα αυξήσει την περιεκτικότητα σε θερμίδες.

Καταναλώνετε αρκετό μοσχάρι για να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά συστατικά του;

Μοσχάρι κρέας οφέλη: Πόσο ωφέλιμο είναι το κόκκινο κρέας και συγκεκριμένα το μοσχάρι στη διατροφή μας; Ποια η προτεινόμενη ποσότητα που πρέπει να καταναλώνουμε σε εβδομαδιαία βάση & γιατί;

Πλούσια τα θρεπτικά συστατικά της ντομάτας - Γιατί να την εντάξετε στη διατροφή σας

Η ντομάτα ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα «χρυσό μήλο», για το κίτρινο ή το πορτοκαλί χρώμα που είχε τότε η ώριμη ντομάτα. Στην Ελλάδα η ντομάτα ήρθε το 1818, όπως και η πατάτα.