Συνταγές

Καλοκαιρινή σαλάτα με αγγούρια και κολοκυθάκια

Καλοκαιρινή σαλάτα με αγγούρια και κολοκυθάκια

Συνταγή

Συστατικά

• 50 γρ. κουκουνάρι

• 3 φέτες ψωμί του τοστ

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

• 1 κ.γ. αλάτι χωρισμένο

• ½ κ.γ. πιπέρι χωρισμένο

• ρίγανη, ξερή

• 2 κολοκυθάκια

• 2 αγγούρια

• χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

• 50 γρ. ρόκα

• 100 γρ. κατσικίσια φέτα

• ¼ ματσάκι δυόσμο

• 400 γρ. σπιτική σάλτσα βινεγκρέτ

Μέθοδος Εκτέλεσης

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

• Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το κουκουνάρι και αφήνουμε για 2-4 λεπτά μέχρι να καβουρδιστεί. Αφήνουμε στην άκρη.

• Κόβουμε το ψωμί σε κύβους 2 εκ. και το βάζουμε σε ένα μπολ με το ελαιόλαδο, το ⅓ από το αλάτι, το ⅓ από το πιπέρι και τη ρίγανη.

• Ανακατεύουμε να πάει το ελαιόλαδο παντού και απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

• Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν και να σκληρύνουν. Αφήνουμε στην άκρη.

• Με ένα πίλερ κόβουμε λεπτές φέτες από τα κολοκυθάκια και τα αγγούρια.

• Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το υπόλοιπο αλάτι, πιπέρι και τη ρόκα.

• Ανακατεύουμε και σερβίρουμε στην πιατέλα μας.

• Κόβουμε τη φέτα σε κύβους 1 εκ. και απλώνουμε στην πιατέλα μαζί με τους κύβους του ψωμιού (κρουτόν) και το κουκουνάρι.

• Διακοσμούμε με τα φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε με τη σπιτική σάλτσα βινεγκρέτ.

• Αν δεν θέλουμε να σερβίρουμε τη σαλάτα άμεσα κόβουμε τα κολοκυθάκια και τα αγγούρια σε λεπτές λωρίδες και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ με αρκετό νερό και πάγο ώστε να είναι καλυμμένα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ιταλική γεύση ζυμαρικών όταν ο χρόνος μας πιέζει

Χτένια με κουσκούς και σκορδάτη σάλτσα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σνακ για τους μικρούς μαθητές που δεν αγαπούν τα όσπρια

Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τα κεφτεδάκια στα μισά του χρόνου ώστε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από τον φούρνο.

Υπέροχο επιδόρπιο με βελούδινο γλάσσο σοκολάτας για όλη την οικογένεια

Βγάζουμε λίγο κρύο γάλα σε ένα μπολ και διαλύουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί μαζί με την ζάχαρη! Ρίχνουμε το μείγμα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε

Πεϊνιρλί για όλη την οικογένεια

Αφού έχουμε φτιάξει τις βαρκούλες με ένα κουταλάκι, απλώνουμε τη σάλτσα και από πάνω βάζουμε με ένα κουτάλι τη γέμιση χορταρικών.

Παραδοσιακή κολοκυθόπιτα με τραχανά από τη Ρούμελη και τη Θεσσαλία

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια. Δεν υπάρχει λόγος να τα στραγγίζουμε γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους για τον τραχανά. Σ΄ ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, τον τραχανά, τα αυγά, τη φέτα τριμμένη και ρίχνουμε το γάλα.

Μυστικά της μοναδικής Ελληνικής "χωριάτικης" σαλάτας

Αν βάλετε πρώτα ξύδι θα μπορέσει να δώσει ένταση στα λαχανικά. Αν έχει μπει όμως πρώτα το λάδι, το ξύδι θα γλιστρήσει και θα πάει στον πάτο. Στη σαλάτα δεν σηκώνει να μπει μέτριο ξύδι της σειράς. Μόνο καλής ποιότητας.

Πρώτο πιάτο για καλοκαιρινό γκουρμέ δείπνο

Σαφώς και μπορείτε να κάνετε παραλλαγές, αλλά αναλογιστείτε σε κάθε επιλογή που θα κάνετε, τον γευστικό ρόλο του κάθε υλικού, ακολουθώντας το σκεπτικό της σύνθεσης που εγώ επέλεξα, το οποίο έχω αναλύσει