Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μαρμελάδα μύρτιλλου: Απλή και γευστική συνταγή για μαρμελάδα μύρτιλλου

Μαρμελάδα μύρτιλλου: Απλή και γευστική συνταγή για μαρμελάδα μύρτιλλου

Μαρμελάδα μύρτιλλου: Η παρασκευή μαρμελάδας μύρτιλλων είναι μια υπέροχη μέθοδος για να διατηρήσετε τις γλυκές και ξινές γεύσεις των φρέσκων μύρτιλλων.

Η παρασκευή μαρμελάδας μύρτιλλων είναι μια υπέροχη μέθοδος για να διατηρήσετε τις γλυκές και ξινές γεύσεις των φρέσκων μύρτιλλων. Εδώ έχετε μια απλή συνταγή για να φτιάξετε μαρμελάδα μύρτιλλων στο σπίτι.


Υλικά:

  • 4 φλιτζάνια φρέσκα μύρτιλλα
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία των Μυρτιλλών:
    • Ξεπλύνετε προσεκτικά τους μύρτιλλους με κρύο νερό και αφαιρέστε οποιαδήποτε κοτσάνια ή φύλλα.
  2. Βράσιμο των Μυρτιλλών:
    • Σε ένα μεγάλο κατσαρόλα, ανακατέψτε τους μύρτιλλους, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη φλούδα λεμονιού (αν τη χρησιμοποιείτε). Ανακατέψτε καλά για να ενσωματωθούν τα υλικά.
  3. Βράσιμο σε Μέτρια Θερμότητα:
    • Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και φέρτε το μείγμα σε βρασμό, ανακατεύοντας συχνά για να διαλυθεί η ζάχαρη.
  4. Σιγοβράσιμο του Μείγματος:
    • Αφού ξεκινήσει να βράζει, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια-χαμηλή και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει. Ανακατεύετε περιοδικά για να μην κολλήσει και να μην καούν τα μύρτιλλα, και αφαιρέστε οποιοδήποτε αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
  5. Έλεγχος της Φάσης Τζελ:
    • Μετά από περίπου 15-20 λεπτά βρασίματος, η μαρμελάδα θα πρέπει να αρχίσει να πηγαίνει σε φάση τζελ. Για να το ελέγξετε, βάλτε λίγη μαρμελάδα σε ένα ψυγείο πιάτο. Αν χτυπήσει όταν το πιέσετε με το δάχτυλό σας, τότε είναι έτοιμη. Αν όχι, συνεχίστε το σιγοβράσιμο και ελέγξτε ξανά κάθε λίγα λεπτά.
  6. Αφαίρεση από την Θερμότητα:
    • Όταν η μαρμελάδα φτάσει στην επιθυμητή συνοχή, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  7. Ψύξη και Αποθήκευση:
    • Αφήστε τη μαρμελάδα να κρυώσει για περίπου 10-15 λεπτά. Αφαιρέστε οποιονδήποτε υπολείμματα αφρού αν χρειαστεί. Στη συνέχεια, προσέξτε να χυθεί το ζεστό μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια, αφήνοντας λίγο χώρο στο επάνω μέρος. Σφραγίστε τα βαζάκια με καπάκια.
  8. Τελικά Βήματα:
    • Αφήστε τα βαζάκια να κρυώσουν εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου. Καθώς κρυώνουν, ενδέχεται να ακούσετε τα καπάκια να κλείνουν με ένα κλικ, δείχνοντας μια καλή σφράγιση. Αποθηκεύστε τα βαζάκια στο ψυγείο για άμεση χρήση ή επεξεργαστείτε τα σε μπάνιο νερού για μακροπρόθεσμη αποθήκευση.

Απολαύστε τη Μαρμελάδα Μύρτιλλου: Απλώστε αυτήν τη νόστιμη, σπιτική μαρμελάδα μύρτιλλου σε ψωμί, pancakes ή σε σπιτικά γλυκά

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μύρτιλλα: Το μικρό μούρο με την μεγάλη αντιγηραντική δύναμη

Τα μωβ λαχανικά και φρούτα έχουν αντιδιαβητικές ιδιότητες

Φτιάξτε το πιο αποτοξινωτικό smoothie που έχετε πιει!

Δροσερά φρούτα – ασπίδα για τον οργανισμό μας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon