Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μαρμελάδα μύρτιλλου: Απλή και γευστική συνταγή για μαρμελάδα μύρτιλλου

Μαρμελάδα μύρτιλλου: Απλή και γευστική συνταγή για μαρμελάδα μύρτιλλου

Μαρμελάδα μύρτιλλου: Η παρασκευή μαρμελάδας μύρτιλλων είναι μια υπέροχη μέθοδος για να διατηρήσετε τις γλυκές και ξινές γεύσεις των φρέσκων μύρτιλλων.


Η παρασκευή μαρμελάδας μύρτιλλων είναι μια υπέροχη μέθοδος για να διατηρήσετε τις γλυκές και ξινές γεύσεις των φρέσκων μύρτιλλων. Εδώ έχετε μια απλή συνταγή για να φτιάξετε μαρμελάδα μύρτιλλων στο σπίτι.

Υλικά:

  • 4 φλιτζάνια φρέσκα μύρτιλλα
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία των Μυρτιλλών:
    • Ξεπλύνετε προσεκτικά τους μύρτιλλους με κρύο νερό και αφαιρέστε οποιαδήποτε κοτσάνια ή φύλλα.
  2. Βράσιμο των Μυρτιλλών:
    • Σε ένα μεγάλο κατσαρόλα, ανακατέψτε τους μύρτιλλους, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη φλούδα λεμονιού (αν τη χρησιμοποιείτε). Ανακατέψτε καλά για να ενσωματωθούν τα υλικά.
  3. Βράσιμο σε Μέτρια Θερμότητα:
    • Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και φέρτε το μείγμα σε βρασμό, ανακατεύοντας συχνά για να διαλυθεί η ζάχαρη.
  4. Σιγοβράσιμο του Μείγματος:
    • Αφού ξεκινήσει να βράζει, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια-χαμηλή και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει. Ανακατεύετε περιοδικά για να μην κολλήσει και να μην καούν τα μύρτιλλα, και αφαιρέστε οποιοδήποτε αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
  5. Έλεγχος της Φάσης Τζελ:
    • Μετά από περίπου 15-20 λεπτά βρασίματος, η μαρμελάδα θα πρέπει να αρχίσει να πηγαίνει σε φάση τζελ. Για να το ελέγξετε, βάλτε λίγη μαρμελάδα σε ένα ψυγείο πιάτο. Αν χτυπήσει όταν το πιέσετε με το δάχτυλό σας, τότε είναι έτοιμη. Αν όχι, συνεχίστε το σιγοβράσιμο και ελέγξτε ξανά κάθε λίγα λεπτά.
  6. Αφαίρεση από την Θερμότητα:
    • Όταν η μαρμελάδα φτάσει στην επιθυμητή συνοχή, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  7. Ψύξη και Αποθήκευση:
    • Αφήστε τη μαρμελάδα να κρυώσει για περίπου 10-15 λεπτά. Αφαιρέστε οποιονδήποτε υπολείμματα αφρού αν χρειαστεί. Στη συνέχεια, προσέξτε να χυθεί το ζεστό μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια, αφήνοντας λίγο χώρο στο επάνω μέρος. Σφραγίστε τα βαζάκια με καπάκια.
  8. Τελικά Βήματα:
    • Αφήστε τα βαζάκια να κρυώσουν εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου. Καθώς κρυώνουν, ενδέχεται να ακούσετε τα καπάκια να κλείνουν με ένα κλικ, δείχνοντας μια καλή σφράγιση. Αποθηκεύστε τα βαζάκια στο ψυγείο για άμεση χρήση ή επεξεργαστείτε τα σε μπάνιο νερού για μακροπρόθεσμη αποθήκευση.

Απολαύστε τη Μαρμελάδα Μύρτιλλου: Απλώστε αυτήν τη νόστιμη, σπιτική μαρμελάδα μύρτιλλου σε ψωμί, pancakes ή σε σπιτικά γλυκά

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μύρτιλλα: Το μικρό μούρο με την μεγάλη αντιγηραντική δύναμη

Τα μωβ λαχανικά και φρούτα έχουν αντιδιαβητικές ιδιότητες

Φτιάξτε το πιο αποτοξινωτικό smoothie που έχετε πιει!

Δροσερά φρούτα – ασπίδα για τον οργανισμό μας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon