Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μαρμελάδα κεράσι: Πώς να φτιάξετε την τέλεια μαρμελάδα κεράσι;

Μαρμελάδα κεράσι: Πώς να φτιάξετε την τέλεια μαρμελάδα κεράσι;

Μαρμελάδα κεράσι: Η παρασκευή μαρμελάδας κεράσι στο σπίτι είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να διατηρήσετε τη γλυκιά και καυτερή γεύση των κερασιών.

Η παρασκευή μαρμελάδας κεράσι στο σπίτι είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να διατηρήσετε τη γλυκιά και καυτερή γεύση των κερασιών. Ακολουθεί ένας απλός οδηγός για να φτιάξετε νόστιμη μαρμελάδα κεράσι.


 

Συστατικά

  • 4 φλιτζάνια φρέσκα κεράσια (χωρίς τα κουκούτσια και κομμένα στη μέση)
  • 2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • 1 συσκευασία πηκτίνης φρούτων (προαιρετικά, για πιο παχύρρευστη σύσταση)

Εξοπλισμός

  • Κατσαρόλα
  • Ξύλινο κουτάλι
  • Αποστειρωτής βάζων ή κονσερβοποιητής βραστό νερό
  • Αποστειρωμένα βάζα με καπάκι

Οδηγίες

  • Ετοιμάστε τα κεράσια

Πλένουμε καλά τα κεράσια. Αφαιρέστε τα στελέχη και τα κουκούτσια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πίτερ κερασιού για να κάνετε τη διαδικασία πιο εύκολη. Μόλις βγουν τα κουκούτσια, κόβουμε τα κεράσια στη μέση.

  • Μαγειρέψτε τα κεράσια

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα κεράσια κομμένα στη μέση. Προσθέστε την κρυσταλλική ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε το μείγμα να ενωθεί.

  • Σιγοβράζουμε το μείγμα

Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Καθώς τα κεράσια ψήνονται, θα βγάλουν τους χυμούς τους και η ζάχαρη θα διαλυθεί. Αν προτιμάτε μια πιο λεία μαρμελάδα, χρησιμοποιήστε έναν πουρέ πατάτας για να συνθλίψετε τα κεράσια καθώς μαγειρεύονται.

  • Προσθήκη πηκτίνης (προαιρετικά)

Αν θέλετε πιο πηχτή μαρμελάδα, προσθέστε μια συσκευασία πηκτίνης φρούτων σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό, αλλά μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη πιο σταθερής συνέπειας.

  • Βράζουμε το μείγμα

Φέρτε το μείγμα του κερασιού να πάρει βράση. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα. Αυτό συνήθως διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά. Μπορείτε να δοκιμάσετε τη συνοχή βάζοντας μια μικρή κουταλιά μαρμελάδας σε ένα παγωμένο πιάτο. Εάν ζαρώνει όταν το πιέσετε, είναι έτοιμο.

Αν θέλετε, προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας για πρόσθετη γεύση.

  • Αποστειρώστε τα βάζα

Όσο ψήνεται η μαρμελάδα, αποστειρώστε τα βάζα και τα καπάκια σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό βράζοντάς τα σε νερό για 10 λεπτά ή χρησιμοποιώντας έναν αποστειρωτή βάζων.

  • Γεμίστε τα βάζα

Μόλις η μαρμελάδα είναι έτοιμη, τοποθετήστε την προσεκτικά στα αποστειρωμένα βάζα, αφήνοντας περίπου 1/4 ίντσας ελεύθερου χώρου. Σκουπίστε τις ζάντες με ένα υγρό πανί και κλείστε με τα καπάκια.

  • Επεξεργαστείτε τα βάζα

Επεξεργαστείτε τα γεμισμένα βάζα σε κονσέρβα με βραστό νερό για περίπου 10 λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι έχουν σφραγιστεί σωστά.

  • Ψύξη και αποθήκευση

Αφαιρέστε τα βάζα από την κονσέρβα και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς. Ελέγξτε τις τσιμούχες πιέζοντας προς τα κάτω στο κέντρο κάθε καπακιού. Εάν δεν σκάσει πίσω, το βάζο είναι σφραγισμένο. Αποθηκεύστε τα σφραγισμένα βάζα σε δροσερό, σκοτεινό μέρος.

Απολαύστε τη μαρμελάδα κερασιού σας!!

Η σπιτική μαρμελάδα κεράσι είναι τέλεια σε φρυγανιές, ψωμάκια ή ως γέμιση για αρτοσκευάσματα. Απολαύστε τη γεύση των καλοκαιρινών κερασιών όλο το χρόνο!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε γλυκό του κουταλιού φράουλα;

Γιατί η μαρμελάδα αποτελεί θρεπτικό πρωινό;

Πώς να φτιάξετε το πεντανόστιμο γαλλικό γλυκό Cherry Clafoutis;

Κεράσια: Πώς μπορούν να βοηθήσουν εάν υποφέρετε από αρθρίτιδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon