Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μανιτάρια συνταγές: Γαλέτα άγριων μανιταριών που όλοι θα λατρέψουν

Μανιτάρια συνταγές: Γαλέτα άγριων μανιταριών που όλοι θα λατρέψουν

Μανιτάρια συνταγές: Yπάρχουν πολλές υπέροχες συνταγές και αυτή είναι η αγαπημένη μας εποχή του χρόνου που τα μανιτάρια φυτρώνουν!

Αν είστε λάτρεις των μανιταριών τότε θα βρείτε την παρακάτω συνταγή απλά υπέροχη. Φυσικά, υπάρχουν πολλές υπέροχες συνταγές χρησιμοποιώντας τις και αυτή είναι η αγαπημένη μας εποχή του χρόνου για να τις βγάλουμε και να τις μαγειρέψουμε σε επανάληψη καθώς τα μανιτάρια είναι στα φόρτε τους. Το αγαπημένο μας πράγμα για τα μανιτάρια είναι το πόσο πραγματικά ευέλικτα είναι και με πόσα πράγματα ταιριάζουν. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε πρωινό, σε μεσημεριανό ακόμα και για δείπνο. Μία από τις πιο νόστιμες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε είναι η γαλέτα άγριων μανιταριών με κρούστα βοτάνων. Αυτή η Galette Wild Mushroom όπως συνηθίζεται να λέγεται, φαίνεται εντυπωσιακή, αλλά είναι απατηλά απλή.


Τα συστατικά που χρειάζεστε είναι:

  • 3 φλιτζάνια άγρια ​​μανιτάρια
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/3 φλιτζάνι κρέμα φρεϊς
  • 1/4 κγ φρέσκο ​​θυμάρι
  • 3/4 φλιτζάνι τυρί γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 αυγό για πλύσιμο
  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κσ φρέσκο ​​σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός πλατύφυλλος, ψιλοκομμένος
  • 12 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους και παγωμένο
  • 6 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το σχοινόπρασο, το θυμάρι και τον μαϊντανό σε ένα μπολ. Μόλις επικαλυφθούν τα μυρωδικά με αλεύρι και διασκορπιστούν ομοιόμορφα, χρησιμοποιήστε έναν κόφτη ζαχαροπλαστικής ή ένα πιρούνι για να κόψετε το βούτυρο σε μείγμα αλευριού, σχηματίζοντας θρυμματισμένους σε μέγεθος μπιζελιού. Πρόσθεσε νερό και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν το αλεύρι και το βούτυρο. Μην ανακατεύετε υπερβολικά. Πλάστε τη ζύμη σε επίπεδο κύκλο και τυλίξτε τη σε πλαστική μεμβράνη. Ψύξτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσετε.
Όσο κρυώνει η κρούστα, φτιάξτε τη γέμιση. Χρησιμοποιώντας μια υγρή χαρτοπετσέτα, “ξεπλύνετε” τα μανιτάρια. Τα κόβουμε σε ¼ χοντρά κομμάτια. Λιώστε το βούτυρο σε ένα βαρύ τηγάνι. Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 3-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή. Μαγειρέψτε τα μανιτάρια για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Αλατοπιπερώστε και σβήστε τη φωτιά και αφήστε στην άκρη.


Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, κυλήστε τη ζύμη σε έναν κύκλο 15 ιντσών πάχους περίπου ¼ ίντσας. Μεταφέρετε προσεκτικά σε λαδόκολλα στρωμένο με λαδόκολλα. Απλώστε την κρέμα γάλακτος στην κρούστα που έχετε ανοίξει. Ξεκινώντας από το κέντρο, βγείτε έξω, αφήνοντας ένα περίγραμμα 2 ιντσών γύρω-γύρω. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, βγάζετε το μείγμα των μανιταριών από το τηγάνι και το βάζετε απαλά πάνω από την κρέμα. Περιχύνουμε με γραβιέρα και πασπαλίζουμε με φρέσκο ​​θυμάρι. Διπλώστε το περίγραμμα προς τα πάνω και πάνω από τη γέμιση, πιέζοντας όσο χρειάζεται. Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά το αυγό με 2 κουταλιές της σούπας νερό. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, περάστε το πλύσιμο των αυγών πάνω από το χείλος της ζύμης. Ψήνετε τη γαλέτα για 45-50 λεπτά. Αν η κρούστα αρχίσει να παίρνει πολύ καφέ, τεντώστε με αλουμινόχαρτο. Αφήστε το να κρυώσει σε μια σχάρα για 5 λεπτά πριν το κόψετε και το σερβίρετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορείτε να καθαρίζετε τα μανιτάρια;

Μανιτάρια βελτιώνουν τη μνήμη ενισχύοντας την ανάπτυξη των νεύρων

Πώς μπορούμε να μαγειρέψουμε τα μανιτάρια;

Γιατί τα μανιτάρια μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon