Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μανιτάρια συνταγές: Γαλέτα άγριων μανιταριών που όλοι θα λατρέψουν

Μανιτάρια συνταγές: Γαλέτα άγριων μανιταριών που όλοι θα λατρέψουν

Μανιτάρια συνταγές: Yπάρχουν πολλές υπέροχες συνταγές και αυτή είναι η αγαπημένη μας εποχή του χρόνου που τα μανιτάρια φυτρώνουν!


Αν είστε λάτρεις των μανιταριών τότε θα βρείτε την παρακάτω συνταγή απλά υπέροχη. Φυσικά, υπάρχουν πολλές υπέροχες συνταγές χρησιμοποιώντας τις και αυτή είναι η αγαπημένη μας εποχή του χρόνου για να τις βγάλουμε και να τις μαγειρέψουμε σε επανάληψη καθώς τα μανιτάρια είναι στα φόρτε τους. Το αγαπημένο μας πράγμα για τα μανιτάρια είναι το πόσο πραγματικά ευέλικτα είναι και με πόσα πράγματα ταιριάζουν. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε πρωινό, σε μεσημεριανό ακόμα και για δείπνο. Μία από τις πιο νόστιμες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε είναι η γαλέτα άγριων μανιταριών με κρούστα βοτάνων. Αυτή η Galette Wild Mushroom όπως συνηθίζεται να λέγεται, φαίνεται εντυπωσιακή, αλλά είναι απατηλά απλή.

Τα συστατικά που χρειάζεστε είναι:

  • 3 φλιτζάνια άγρια ​​μανιτάρια
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/3 φλιτζάνι κρέμα φρεϊς
  • 1/4 κγ φρέσκο ​​θυμάρι
  • 3/4 φλιτζάνι τυρί γραβιέρα, τριμμένη
  • 1 αυγό για πλύσιμο
  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κσ φρέσκο ​​σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός πλατύφυλλος, ψιλοκομμένος
  • 12 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους και παγωμένο
  • 6 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το σχοινόπρασο, το θυμάρι και τον μαϊντανό σε ένα μπολ. Μόλις επικαλυφθούν τα μυρωδικά με αλεύρι και διασκορπιστούν ομοιόμορφα, χρησιμοποιήστε έναν κόφτη ζαχαροπλαστικής ή ένα πιρούνι για να κόψετε το βούτυρο σε μείγμα αλευριού, σχηματίζοντας θρυμματισμένους σε μέγεθος μπιζελιού. Πρόσθεσε νερό και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν το αλεύρι και το βούτυρο. Μην ανακατεύετε υπερβολικά. Πλάστε τη ζύμη σε επίπεδο κύκλο και τυλίξτε τη σε πλαστική μεμβράνη. Ψύξτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσετε.
Όσο κρυώνει η κρούστα, φτιάξτε τη γέμιση. Χρησιμοποιώντας μια υγρή χαρτοπετσέτα, “ξεπλύνετε” τα μανιτάρια. Τα κόβουμε σε ¼ χοντρά κομμάτια. Λιώστε το βούτυρο σε ένα βαρύ τηγάνι. Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 3-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή. Μαγειρέψτε τα μανιτάρια για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Αλατοπιπερώστε και σβήστε τη φωτιά και αφήστε στην άκρη.


Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, κυλήστε τη ζύμη σε έναν κύκλο 15 ιντσών πάχους περίπου ¼ ίντσας. Μεταφέρετε προσεκτικά σε λαδόκολλα στρωμένο με λαδόκολλα. Απλώστε την κρέμα γάλακτος στην κρούστα που έχετε ανοίξει. Ξεκινώντας από το κέντρο, βγείτε έξω, αφήνοντας ένα περίγραμμα 2 ιντσών γύρω-γύρω. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, βγάζετε το μείγμα των μανιταριών από το τηγάνι και το βάζετε απαλά πάνω από την κρέμα. Περιχύνουμε με γραβιέρα και πασπαλίζουμε με φρέσκο ​​θυμάρι. Διπλώστε το περίγραμμα προς τα πάνω και πάνω από τη γέμιση, πιέζοντας όσο χρειάζεται. Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε ελαφρά το αυγό με 2 κουταλιές της σούπας νερό. Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, περάστε το πλύσιμο των αυγών πάνω από το χείλος της ζύμης. Ψήνετε τη γαλέτα για 45-50 λεπτά. Αν η κρούστα αρχίσει να παίρνει πολύ καφέ, τεντώστε με αλουμινόχαρτο. Αφήστε το να κρυώσει σε μια σχάρα για 5 λεπτά πριν το κόψετε και το σερβίρετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορείτε να καθαρίζετε τα μανιτάρια;

Μανιτάρια βελτιώνουν τη μνήμη ενισχύοντας την ανάπτυξη των νεύρων

Πώς μπορούμε να μαγειρέψουμε τα μανιτάρια;

Γιατί τα μανιτάρια μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon