Διατροφή

Διατροφή: Τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με κοτόπουλο και μανιτάρια

Διατροφή: Τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με κοτόπουλο και μανιτάρια

Διατροφή: Εδώ έχουμε μία γευστικότατη συνταγή με κοτόπουλο, μανιτάρια και παρμεζάνα.

Ψάχνετε να βρείτε μία νόστιμη συνταγή ζυμαρικών; Εδώ έχουμε μία γευστικότατη συνταγή με κοτόπουλο, μανιτάρια και παρμεζάνα. Είναι ένα φαγητό πλούσιο σε πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά. Αποτελεί μία συνταγή για όλη την οικογένεια.

Ζυμαρικά με κοτόπουλο, μανιτάρια και παρμεζάνα

Συστατικά συνταγής:

  • 400 γρ μακαρόνια
  • 1/4 φλιτζάνι (60 ml) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 ροδέλες μπέικον, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ κιμά κοτόπουλου
  • 1/2 ματσάκι θυμάρι, φύλλα μαζεμένα
  • 400 γρ καστανά ελβετικά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/3 φλιτζάνι (80 ml) λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 1/4 φλιτζάνι (100 γρ.) ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
  • 1 1/4 φλιτζάνι (100g) ψιλοτριμμένο πεκορίνο, συν επιπλέον για σερβίρισμα

Μέθοδος παρασκευής:

1. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη κατά τα τρία τέταρτα με αλατισμένο νερό και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε 1 φλιτζάνι (250 ml) υγρό μαγειρέματος και μετά στραγγίζουμε τα ζυμαρικά.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι στην ίδια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το μπέικον και μια πρέζα νιφάδες αλατιού και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά, για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή, προσθέτουμε τον κιμά κοτόπουλου και το θυμάρι και μαγειρεύουμε, σπάζοντας τον κιμά με μια ξύλινη κουτάλα, για 4 λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά, για 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει. Προσθέτουμε κρατημένο νερό μαγειρέματος και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό, επαναφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά, για 1-2 λεπτά, μέχρι τα ζυμαρικά να επικαλυφθούν με τη σάλτσα.

3. Πασπαλίζουμε πιπέρι, παρμεζάνα και πεκορίνο πάνω από τα ζυμαρικά. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και η σάλτσα να καλύψει τα ζυμαρικά.
4. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε μπολ. Πασπαλίζουμε με επιπλέον φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και επιπλέον πεκορίνο, για να σερβίρουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι θα πρέπει να προσέχουν οι vegan & οι χορτοφάγοι;

Χρησιμοποιήστε το σέλινο στο ψυγείο σας με αυτές τις 5 συνταγές

Δημιουργήστε αυτά τα vegan κεφτεδάκια για όλη την οικογένεια

Πώς μπορείτε να καθαρίζετε τα μανιτάρια;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λάδια: Ποιο είναι το χειρότερο λάδι για μαγείρεμα;

Μαγειρικό λάδι: Όταν επιλέγετε ένα μαγειρικό λάδι, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το σημείο καπνού του. Για υψηλότερο μαγείρεμα, επιλέξτε λάδια με υψηλό σημείο καπνίσματος. Αποφύγετε τα έλαια χαμηλού σημείου καπνού και τα υδρογονωμένα φυτικά έλαια για να διατηρήσετε μια υγιεινή διατροφή.

Κοτόπουλο με baby πατάτες και ψητές ντομάτες

Συνταγή κοτόπουλο: Για κλασικούς τύπους που δεν πειραματίζονται πολύ με τη μαγειρική, μέχρι πιο έθνικ συνταγές για κοτόπουλο ταζίν ή με κάρι,  οι συνταγές  με κοτόπουλο είναι εύκολες και γευστικές.  Είτε προτιμάτε μπούτι, είτε στήθος, ακόμα κι αν θέλετε το κοτόπουλο ολόκληρο στο ταψί υπάρχουν αρκετές επιλογές. 

Πώς να φτιάξετε την τέλεια μαγιονέζα;

Παρασκευή μαγιονέζας: Η παρασκευή της τέλειας μαγιονέζας στο σπίτι είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε και σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τη γεύση ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.