Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Διατροφή: Τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με κοτόπουλο και μανιτάρια

Διατροφή: Τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με κοτόπουλο και μανιτάρια

Διατροφή: Εδώ έχουμε μία γευστικότατη συνταγή με κοτόπουλο, μανιτάρια και παρμεζάνα.


Ψάχνετε να βρείτε μία νόστιμη συνταγή ζυμαρικών; Εδώ έχουμε μία γευστικότατη συνταγή με κοτόπουλο, μανιτάρια και παρμεζάνα. Είναι ένα φαγητό πλούσιο σε πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά. Αποτελεί μία συνταγή για όλη την οικογένεια.

Ζυμαρικά με κοτόπουλο, μανιτάρια και παρμεζάνα

Συστατικά συνταγής:

  • 400 γρ μακαρόνια
  • 1/4 φλιτζάνι (60 ml) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 ροδέλες μπέικον, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ κιμά κοτόπουλου
  • 1/2 ματσάκι θυμάρι, φύλλα μαζεμένα
  • 400 γρ καστανά ελβετικά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/3 φλιτζάνι (80 ml) λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 1/4 φλιτζάνι (100 γρ.) ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
  • 1 1/4 φλιτζάνι (100g) ψιλοτριμμένο πεκορίνο, συν επιπλέον για σερβίρισμα

Μέθοδος παρασκευής:

1. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη κατά τα τρία τέταρτα με αλατισμένο νερό και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε 1 φλιτζάνι (250 ml) υγρό μαγειρέματος και μετά στραγγίζουμε τα ζυμαρικά.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι στην ίδια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το μπέικον και μια πρέζα νιφάδες αλατιού και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά, για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή, προσθέτουμε τον κιμά κοτόπουλου και το θυμάρι και μαγειρεύουμε, σπάζοντας τον κιμά με μια ξύλινη κουτάλα, για 4 λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά, για 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει. Προσθέτουμε κρατημένο νερό μαγειρέματος και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό, επαναφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά, για 1-2 λεπτά, μέχρι τα ζυμαρικά να επικαλυφθούν με τη σάλτσα.

3. Πασπαλίζουμε πιπέρι, παρμεζάνα και πεκορίνο πάνω από τα ζυμαρικά. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και η σάλτσα να καλύψει τα ζυμαρικά.
4. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε μπολ. Πασπαλίζουμε με επιπλέον φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και επιπλέον πεκορίνο, για να σερβίρουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι θα πρέπει να προσέχουν οι vegan & οι χορτοφάγοι;

Χρησιμοποιήστε το σέλινο στο ψυγείο σας με αυτές τις 5 συνταγές

Δημιουργήστε αυτά τα vegan κεφτεδάκια για όλη την οικογένεια

Πώς μπορείτε να καθαρίζετε τα μανιτάρια;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon