Διατροφή

Μακαρονοσαλάτα: Μια ανάλαφρη συνταγή γεμάτη δροσιά και χρώμα

Μακαρονοσαλάτα: Μια ανάλαφρη συνταγή γεμάτη δροσιά και χρώμα

Μακαρονοσαλάτα: Η μακαρονοσαλάτα είναι μια κλασική συνταγή που όλοι περιμένουν με ανυπομονησία σε κάθε καλοκαιρινή συνάντηση και είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί.

Η μακαρονοσαλάτα είναι μια κλασική συνταγή που όλοι περιμένουν με ανυπομονησία σε κάθε καλοκαιρινή συνάντηση και είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί. Είναι απλό να τη συνδυάσετε και, όταν γίνει σωστά, είναι μια κρεμώδης, λαμπερή προσθήκη σε κάθε πάρτι ή για πικνίκ. Οι τρεις εντολές για να φτιάξετε τέλεια μακαρονοσαλάτα:

  • Έχετε μια φωτεινή εμπειρία. Το μυστικό για να έχετε μια γυαλιστερή μακαρονοσαλάτα είναι να μην υπερβάλετε με τη μαγιονέζα και να έχετε μια καλή ποσότητα οξέος (με τη μορφή χυμού λεμονιού εδώ) για να χαλαρώσετε το ντρέσινγκ, ώστε να μην καταλήξετε με ένα κακό χάλι.
  • Επιλέξτε τη σωστή γεύση. Κάθε στοιχείο που επιλέγεται σε αυτή τη σαλάτα φέρνει κάτι στο τραπέζι για να φτιάξετε μια υπέροχη σύνθεση. Το σέλινο φέρνει φρεσκάδα, οι ντομάτες προσφέρουν γλυκές εκρήξεις umami και οι ελιές δίνουν αυτή την άλμη και φρουτώδες.
  • Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σας στην εντέλεια. Φιλική υπενθύμιση: Τα ζυμαρικά πρέπει πάντα να μαγειρεύονται al dente! Ακολουθήστε τις οδηγίες του κουτιού σας, προσθέτοντας 2 κ.σ. (ναι, πραγματικά) αλάτι στο νερό. Μόλις ψηθούν τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε καλά και τα ξεπλένουμε αμέσως (αυτό σταματά τη διαδικασία μαγειρέματος και διαχωρίζει τα noodles). Χρησιμοποιήστε μια κουζίνα ή χαρτοπετσέτα για να απορροφήσετε την υπερβολική υγρασία εάν χρειάζεται.

Μπορώ να την προετοιμάσω νωρίτερα;

Απολύτως! Αλλά έχετε κατά νου τον ιερό μας κανόνα για την προετοιμασία οποιασδήποτε σαλάτας: Ντύστε τη όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ώρα του σερβιρίσματος. Μπορείτε να ετοιμάσετε αυτή τη σαλάτα mac μια μέρα νωρίτερα, αλλά κρατήστε το dressing και τα συστατικά ξεχωριστά μέχρι να είστε έτοιμοι να το σερβίρετε. Όταν είστε έτοιμοι να φάτε, απλώς ρίξτε το ντρέσινγκ και ανακατέψτε. Αν σας περισσέψει, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο για περίπου 4 ημέρες.

Συστατικά

  • Αλάτι kosher
  • 350 γρ. ζυμαρικά
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κομμάτια
  • 2 κοτσάνια σέλινο, κομμένα στη μέση και σε φέτες
  • 1 μέτριο καρότο, τριμμένο
  • 1/2 φλ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση και σε φέτες

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε αμέσως τα ζυμαρικά με κρύο νερό. Στραγγίζουμε ξανά και μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ. Περιχύνετε με λάδι για να μην κολλήσει.

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γαλακτωματοποιηθούν και αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 3

Προσθέστε τις ντομάτες, το σέλινο, το καρότο και τις ελιές στο μπολ με τα ζυμαρικά. Περιχύνουμε το dressing και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά, περίπου 1 λεπτό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μια απλή λεμονομακαρονάδα που ξεχειλίζει από άρωμα και γεύση

Επιλέξτε ζυμαρικά σάλτσα αβοκάντο για το μεσημεριανό τραπέζι

Τα πιο νόστιμα ζυμαρικά με κοτόπουλο και μανιτάρια

Εύκολη και γρήγορη σπαγγέτι μπολονέζ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πικάντικο κορεάτικο βοδινό Bulgogi

Το βοδινό κρέας χαρακτηρίζεται από χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αφού κάθε 100 γραμμάρια προϊόντος περιέχουν 109 θερμίδες. Επίσης, περιέχει μεγάλο αριθμό πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, συγκεκριμένα, 21,62 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια τρόφιμου.     

Πώς να φτιάξετε μια νοστιμότατη πίτα με κράνμπερι

Τα κράνμπερι είναι φρούτα, επομένως σου προσφέρουν κατά βάση υδατάνθρακες, κυρίως με τη μορφή απλών σακχάρων, προσφέροντας 46 θερμίδες στα 100 γραμμάρια φρέσκου προϊόντος. Τα κρανμπερι είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου.