Διατροφή

Λαζάνια με σπανάκι, ντομάτα και πράσο

Λαζάνια με σπανάκι, ντομάτα και πράσο

Περιέχει αρκετά λαχανικά, μυρωδικά και τα λαζάνια, ως βασική πηγή υδατάνθρακα. Η μερίδα είναι χορταστική και μας δίνει 570 θερμίδες, κάτι που αποτελεί ένα πλούσιο και χορταστικό γεύμα.

Περιέχει αρκετά λαχανικά, μυρωδικά και τα λαζάνια, ως βασική πηγή υδατάνθρακα. Η μερίδα είναι χορταστική και μας δίνει 570 θερμίδες, κάτι που αποτελεί ένα πλούσιο και χορταστικό γεύμα.

 

ΥΛΙΚΑ

Για την γέμιση

50 γρ. ελαιόλαδο
450 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
400 γρ. πράσο, ψιλοκομμένο
200 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μεσαίο καρέ
200 γρ. πιπεριές κίτρινες, σε μεσαίο καρέ
40 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
800 γρ. σπανάκι (μόνο φύλλα), καθαρισμένο
200 γρ. ντομάτα κονκασέ, φρέσκια
500 γρ. σάλτσα ντομάτα
10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Αλάτι

Για τα λαζάνια

300 γρ. λαζάνια
100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
200 γρ. σάλτσα ντομάτα
γέμιση
αλάτι
πιπέρι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη γέμιση λαχανικών: Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το 60 γρ. από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τις πιπεριές.
  2. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει.
  3. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, φέρνουμε σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο.
  4. Σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά για 5 λεπτά περίπου και βγάζουμε από τη φωτιά.
  5. Ζεσταίνουμε μια δεύτερη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί.
  6. Αλατίζουμε και σουρώνουμε καλά από τα υγρά του.
  7. Ρίχνουμε το σπανάκι στο μείγμα των λαχανικών και ανακατεύουμε.
  8. Προσθέτουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό και την ντομάτα κονκασέ, ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει.
  9. Για τα λαζάνια: Σε ένα ταψί 24×30 εκ. απλώνουμε τη μισή σάλτσα ντομάτα και από πάνω μια στρώση λαζάνια.
  10. Συνεχίζουμε με τη μισή γέμιση και επαναλαμβάνουμε ώστε να έχουμε συνολικά 3 στρώσεις λαζάνια και 3 στρώσεις γέμιση.
  11. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτα και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
  12. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να ροδίσει η φρυγανιά, για 15 λεπτά περίπου
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα παραδοσιακά πιάτα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε στο Ισραήλ

Πόσο συχνά μπορούμε να τρώμε μοσχάρι;

Φτιάχνοντας ένα νοστιμότατο χταπόδι κρασάτο με βίδες

Μάνγκο: Ιδανική επιλογή για ενέργεια και αναζωογόνηση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα οφέλη των αποξηραμένων σύκων όταν τρώγονται με άδειο στομάχι

Αποξηραμένα σύκα: Τα αποξηραμένα σύκα με άδειο στομάχι προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για την υγεία, όπως η βελτίωση της πέψης, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και η διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.