Συνταγές

Λαζάνια με κολοκυθάκια και μελιτζάνα

Λαζάνια με κολοκυθάκια και μελιτζάνα

Λαχταριστό πιάτο με υλικά της εποχής

Υλικά για 4-6 άτομα

Για τα λαζάνια

  • • 50 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κομματάκια
  • • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • • 1 αυγό χτυπημένο
  • • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • • 1/2 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκια
  • • 1/2 φλιτζάνια μαϊντανό
  • • αλάτι , πιπέρι
  • • 1 κουτί λαζάνια
  • • 4 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
  • • 2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
  • • 100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • • 100 γραμμάρια φέτα τριμμένη

Για τη σάλτσα

  • • 1/2 κουτί χυμό ντομάτας
  • • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • • 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια

Εκτέλεση

Για τα λαζάνια

  1. Βράζετε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά περίπου, ίσα – ίσα δηλαδή να είναι λίγο μαλακά αλλά όχι και τελείως σκληρά.
  2. Κόβετε τις μελιτζάνες με τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και τηγανίζετε ελαφρά. Αν θέλετε, μπορείτε και να ψήσετε τις μελιτζάνες με τα κολοκυθάκια στον φούρνο για 10 λεπτά στους 180 στον αέρα.
  3. Σε κατσαρόλα σοτάρετε το σκόρδο και προσθέτετε τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι. Βράζετε για 2-3 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
  4. Ρίχνετε μετά τις μελιτζάνες μαζί με τα κολοκυθάκια και ανακατεύετε για λίγο.
  5. Μόλις κρυώσει λίγο, ρίχνετε το αυγό χτυπημένο, τα τυριά, την φρυγανιά και τον μαϊντανό και τα ανακατεύετε καλά να ενωθούν.

Για τη σάλτσα ντομάτας

  1. Σε κατσαρόλα που έχετε ζεστάνει πολύ καλά, σοτάρετε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε για 10 δευτερόλεπτα.
  2. Προσθέτετε τις ντομάτες και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
  3. Η σάλτσα σε αυτή την περίπτωση θέλετε να έχει υγρά ώστε να τα απορροφήσουν τα ζυμαρικά κατά το ψήσιμο.
  4. Αποσύρετε από την φωτιά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το δυόσμο.
  5. Στρώνετε στον πάτο ενός ταψιού σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με λίγη παρμεζάνα και βάζετε από πάνω μια στρώση λαζάνια. Προσθέτετε το μείγμα γέμισης.
  6. Συνεχίζετε με λαζάνια, γέμιση, λαζάνια, λίγη σάλτσα, παρμεζάνα και τελειώνετε με τη φέτα.
  7. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.