Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ξύδι Μηλίτης : Τα οφέλη του στον οργανισμό

Ξύδι Μηλίτης : Τα οφέλη του στον οργανισμό

Ξύδι Μηλίτης : Το ξίδι μηλίτη μήλου έχει διάφορες υγιεινές ιδιότητες, όπως αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές δράσεις.

Το ξίδι μηλίτη , είναι αρκετά δημοφιλές. Οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν εδώ και αιώνες στη μαγειρική και στην ιατρική. Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι μπορεί να ανακουφίσει ένα ευρύ φάσμα καταγγελιών για την υγεία, αλλά μπορεί να αναρωτιέστε τι λέει η έρευνα.


Επιπλέον, τα στοιχεία δείχνουν ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να προσφέρει οφέλη για την υγεία, όπως:

  • βοηθώντας την απώλεια βάρους
  • μείωση της χοληστερόλης
  • μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα
  • βελτίωση των συμπτωμάτων του διαβήτη

 Υψηλή σε υγιεινές ουσίες

  • Το ξίδι μηλίτη μήλου παρασκευάζεται μέσω μιας διαδικασίας δύο βημάτων .
  • Το οξικό οξύ δίνει στο ξίδι την έντονη ξινή μυρωδιά και γεύση του Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό το οξύ είναι υπεύθυνο για τα οφέλη για την υγεία του ξιδιού μήλου. Τα ξίδια μηλίτη είναι 5-6% οξικό οξύ .
  • Το οργανικό, μη φιλτραρισμένο ξίδι μηλίτη μήλου περιέχει επίσης μια ουσία που ονομάζεται μητέρα, η οποία αποτελείται από σκέλη πρωτεϊνών, ενζύμων και φιλικών βακτηρίων που δίνουν στο προϊόν μια σκοτεινή εμφάνιση.
  • Ενώ το ξίδι μηλίτη μήλου δεν περιέχει πολλές βιταμίνες ή μέταλλα, προσφέρει μικρή ποσότητα καλίου . Οι καλής ποιότητας μάρκες περιέχουν επίσης ορισμένα αμινοξέα και αντιοξειδωτικά.

Μπορεί να βοηθήσει στην εξόντωση επιβλαβών βακτηρίων
  • Το ξίδι μπορεί να βοηθήσει να σκοτώσει τα παθογόνα, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων .
  • Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής, χρησιμοποίησε ξύδι για να καθαρίσει τις πληγές πριν από 2.000 χρόνια.
  • Το ξίδι είναι επίσης συντηρητικό τροφίμων. Μελέτες δείχνουν ότι αναστέλλει τα βακτήρια όπως το E. coli από την ανάπτυξη και την καταστροφή των τροφίμων .

Η έρευνα δείχνει ότι το ξύδι προσφέρει τα ακόλουθα οφέλη για τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ινσουλίνης:

  • Μια μικρή μελέτη δείχνει ότι το ξύδι μπορεί να βελτιώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη κατά 19-34% κατά τη διάρκεια ενός γεύματος με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και να μειώσει σημαντικά το σάκχαρο στο αίμα και την απόκριση ινσουλίνης .
  • Σε μια μικρή μελέτη σε 5 υγιείς ανθρώπους, το ξύδι μείωσε το σάκχαρο στο αίμα κατά 31,4% μετά την κατανάλωση 50 γραμμαρίων λευκού ψωμιού .
  • Μια μικρή μελέτη σε άτομα με διαβήτη ανέφερε ότι η κατανάλωση 2 κουταλιών της σούπας ξύδι μήλου πριν από τον ύπνο μείωσε το σάκχαρο στο αίμα νηστείας κατά 4% το επόμενο πρωί.
  • Πολλές άλλες μελέτες σε ανθρώπους δείχνουν ότι το ξύδι μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία της ινσουλίνης και να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μετά τα γεύματα .

Ακολουθεί βίντεο για το ξύδι Μηλίτη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κοιλιακό λίπος: Αίτια και αντιμετώπιση

Δημητριακά : Μάθετε αν είναι υγιεινά για τον οργανισμό

Πώς να ανακάμψετε από εργασιακή εξάντληση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon