ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Ξύδι Μηλίτης : Τα οφέλη του στον οργανισμό

Ξύδι Μηλίτης : Τα οφέλη του στον οργανισμό

Ξύδι Μηλίτης : Το ξίδι μηλίτη μήλου έχει διάφορες υγιεινές ιδιότητες, όπως αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές δράσεις.

Το ξίδι μηλίτη , είναι αρκετά δημοφιλές. Οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν εδώ και αιώνες στη μαγειρική και στην ιατρική. Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι μπορεί να ανακουφίσει ένα ευρύ φάσμα καταγγελιών για την υγεία, αλλά μπορεί να αναρωτιέστε τι λέει η έρευνα.

Επιπλέον, τα στοιχεία δείχνουν ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να προσφέρει οφέλη για την υγεία, όπως:

  • βοηθώντας την απώλεια βάρους
  • μείωση της χοληστερόλης
  • μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα
  • βελτίωση των συμπτωμάτων του διαβήτη

 Υψηλή σε υγιεινές ουσίες

  • Το ξίδι μηλίτη μήλου παρασκευάζεται μέσω μιας διαδικασίας δύο βημάτων .
  • Το οξικό οξύ δίνει στο ξίδι την έντονη ξινή μυρωδιά και γεύση του Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό το οξύ είναι υπεύθυνο για τα οφέλη για την υγεία του ξιδιού μήλου. Τα ξίδια μηλίτη είναι 5-6% οξικό οξύ .
  • Το οργανικό, μη φιλτραρισμένο ξίδι μηλίτη μήλου περιέχει επίσης μια ουσία που ονομάζεται μητέρα, η οποία αποτελείται από σκέλη πρωτεϊνών, ενζύμων και φιλικών βακτηρίων που δίνουν στο προϊόν μια σκοτεινή εμφάνιση.
  • Ενώ το ξίδι μηλίτη μήλου δεν περιέχει πολλές βιταμίνες ή μέταλλα, προσφέρει μικρή ποσότητα καλίου . Οι καλής ποιότητας μάρκες περιέχουν επίσης ορισμένα αμινοξέα και αντιοξειδωτικά.

Μπορεί να βοηθήσει στην εξόντωση επιβλαβών βακτηρίων
  • Το ξίδι μπορεί να βοηθήσει να σκοτώσει τα παθογόνα, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων .
  • Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής, χρησιμοποίησε ξύδι για να καθαρίσει τις πληγές πριν από 2.000 χρόνια.
  • Το ξίδι είναι επίσης συντηρητικό τροφίμων. Μελέτες δείχνουν ότι αναστέλλει τα βακτήρια όπως το E. coli από την ανάπτυξη και την καταστροφή των τροφίμων .

Η έρευνα δείχνει ότι το ξύδι προσφέρει τα ακόλουθα οφέλη για τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ινσουλίνης:

  • Μια μικρή μελέτη δείχνει ότι το ξύδι μπορεί να βελτιώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη κατά 19-34% κατά τη διάρκεια ενός γεύματος με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και να μειώσει σημαντικά το σάκχαρο στο αίμα και την απόκριση ινσουλίνης .
  • Σε μια μικρή μελέτη σε 5 υγιείς ανθρώπους, το ξύδι μείωσε το σάκχαρο στο αίμα κατά 31,4% μετά την κατανάλωση 50 γραμμαρίων λευκού ψωμιού .
  • Μια μικρή μελέτη σε άτομα με διαβήτη ανέφερε ότι η κατανάλωση 2 κουταλιών της σούπας ξύδι μήλου πριν από τον ύπνο μείωσε το σάκχαρο στο αίμα νηστείας κατά 4% το επόμενο πρωί.
  • Πολλές άλλες μελέτες σε ανθρώπους δείχνουν ότι το ξύδι μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία της ινσουλίνης και να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μετά τα γεύματα .

Ακολουθεί βίντεο για το ξύδι Μηλίτη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κοιλιακό λίπος: Αίτια και αντιμετώπιση

Δημητριακά : Μάθετε αν είναι υγιεινά για τον οργανισμό

Πώς να ανακάμψετε από εργασιακή εξάντληση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να φτιάξετε τσίλι con carne;

Το τσίλι con carne είναι ένα κλασικό πιάτο που παρασκευάζεται με κιμά, φασόλια, ντομάτες και μια ποικιλία από μπαχαρικά. Είναι χορταστικό, γευστικό και τέλειο για μια ζεστή βραδιά. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας νόστιμο τσίλι con carne στο σπίτι

Το καρπούζι ως φυσικό ανακουφιστικό από τον πονοκέφαλο

Καρπούζι: Δοκιμάστε να φάτε μερικές φέτες καρπούζι αντί να καταφύγετε σε παυσίπονα. Η αναζωογονητική του γεύση θα σας ενυδατώσει, ενώ τα ευεργετικά συστατικά του θα βοηθήσουν στην ανακούφιση από τον πόνο.

Irish Colcannon: Πουρέ πατάτας με λάχανο

Ο κρεμώδης πουρές πατάτας σε συνδυασμό με το τρυφερό λάχανο και τα γευστικά πράσινα κρεμμυδάκια αποτελούν ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή colcannon και απολαύστε τη γεύση της Ιρλανδίας στο σπίτι σας.

Τα οφέλη της μάσησης γαρίφαλου για τα ούλα, το στόμα και τα δόντια

Γαρύφαλλο: Οι αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του ελαίου γαρύφαλλου μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ουλίτιδας, στην εξουδετέρωση της κακοσμίας του στόματος και στην προώθηση της οδοντικής υγείας.

Φτιάχνοντας πεντανόστιμη σκορδαλιά

Σκορδαλιά: Η σάλτσα κρέμας σκόρδου ή αλλιώς η γνωστή σε όλους μας σκορδαλιά, είναι μια ευέλικτη και γευστική προσθήκη σε πολλά πιάτα

Φτιάξτε το δικό σας πέστο με απλά υλικά για πολύ νόστιμη γεύση!

Πέστο: Φτιάχνοντας το δικό σας πέστο στο σπίτι, έχετε τον απόλυτο έλεγχο των συστατικών και της γεύσης. Πειραματιστείτε με διαφορετικούς συνδυασμούς συστατικών για να βρείτε το τέλειο πέστο για εσάς!