ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κοτόπουλο φρικασέ με χόρτα και σπαράγγια

Κοτόπουλο φρικασέ με χόρτα και σπαράγγια

Η συνταγή αποτελεί ένα ξεχωριστό σύνολο θρεπτικών συστατικών, το οποίο προέρχεται από χορταρικά, καλή πηγή λιπαρών (ελαιόλαδο), και άλλα συστατικά, όπως λευκό κρασί και χυμό λεμόνι.

Το κοτόπουλο, ως κύριο συστατικό της συνταγής, είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Το κρέας του κοτόπουλου χαρακτηρίζεται από μικρό αριθμό θερμίδων, λίγα λιπαρά και χοληστερίνη. Το κοτόπουλο έχει πολλά απαραίτητα ακόρεστα λιπαρά οξέα και χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπη.  Η συνταγή αποτελεί ένα ξεχωριστό σύνολο θρεπτικών συστατικών, το οποίο προέρχεται από χορταρικά (πράσο, σελινόριζα, σταμναγκάθι, μυρώνι, καυκαλήθρα, σπαράγγια), καλή πηγή λιπαρών (ελαιόλαδο), και άλλα συστατικά, όπως λευκό κρασί και χυμό λεμόνι.

 

ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο (1,5-2 κιλά), κομμένο σε μερίδες
120 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
150 γρ. πράσο, κομμένο σε ροδέλες
150 γρ. σελινόριζα, κομμένη σε μικρά καρέ
20 γρ. αλεύρι
125 γρ. κρασί λευκό
500 γρ. ζωμό κοτόπουλο
500 γρ. σταμναγκάθι, καθαρισμένο
150 γρ. μυρώνι, καθαρισμένο
250 γρ. καυκαλήθρα, καθαρισμένη
250 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα σε 4 κομμάτια
6 κρόκοι αυγών
10 γρ. μάραθο, ψιλοκομμένο
χυμό λεμόνι
αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά σε όλες τις πλευρές του.
  2. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και πετάμε τα λίπη.
  3. Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το πράσο και τη σελινόριζα.
  4. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Σβήνουμε με το κρασί αφήνοντάς το να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον ζωμό.
  6. Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, φέρνουμε τον ζωμό σε βρασμό και αμέσως χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  7. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
  8. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τον ζωμό και το αφήνουμε στην άκρη.
  9. Προσθέτουμε τα χόρτα και τα σπαράγγια στον ζωμό και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
  10. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
  11. Σουρώνουμε τον ζωμό σε σήτα και τον βάζουμε σε μια κατσαρόλα, ενώ διατηρούμε τα χόρτα στην αρχική κατσαρόλα.
  12. Χτυπάμε τους κρόκους σε ένα μεγάλο μπολ. Με αργή και σταθερή ροή, και ενώ παράλληλα ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό του φαγητού μέσα στους κρόκους Επαναφέρουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει εμφανώς.
  13. Προσθέτουμε τον μάραθο, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση.
  14. Βάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με τα χόρτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Υγιεινές συνταγές με σόγια για απώλεια βάρους

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα

Λαχταριστά κεφτεδάκια με τόνο και πατάτες

Ολιγοθερμιδικές γλυκαντικές ύλες στη ζαχαροπλαστική

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κοτόπουλο Alfredo  με ζυμαρικά fettuccine

Το Chicken Alfredo είναι ένα κλασικό ιταλικό πιάτο ζυμαρικών που φτιάχνεται εύκολα και είναι πάντα χορταστικό. Με τρυφερά κομμάτια κοτόπουλου σε κρεμώδη και τυρώδη σάλτσα, είναι ένα ανακουφιστικό γεύμα που είναι τέλειο για μια γευστική βραδιά

Μια διατροφική δύναμη γεμάτη οφέλη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Παντζάρια: Μια νόστιμη και θρεπτική προσθήκη στη διατροφή σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Βοηθούν στην πρόληψη ελαττωμάτων του νευρικού σωλήνα, παρέχουν ενέργεια και υποστηρίζουν την υγιή αύξηση βάρους.

Ποιο είναι το καλύτερο φαγητό για να φτιάξετε σήμερα Τετάρτη;

Φαγητό Τετάρτη: Η απόφαση για το «καλύτερο» φαγητό που θα φτιάξετε την Τετάρτη μπορεί να εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες όπως οι προσωπικές προτιμήσεις, οι διατροφικοί περιορισμοί και οι χρονικοί περιορισμοί.

Ένας φυσικός σύμμαχος στην αντιμετώπιση της αναιμίας

Αποξηραμένα σύκα: Μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή για άτομα που πάσχουν από αναιμία. Είναι μια φυσική πηγή σιδήρου και άλλων σημαντικών θρεπτικών συστατικών που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση των συμπτωμάτων της αναιμίας και στη διατήρηση της συνολικής υγείας σας.

Μπορεί ένα μήλο το πρωί να είναι το μυστικό για την ανακούφιση από τις ημικρανίες;

Μήλα: Μπορεί να είναι μια υγιεινή προσθήκη στη διατροφή σας, αλλά δεν πρέπει να θεωρούνται ως θεραπεία για τις ημικρανίες. Εάν σκέφτεστε να δοκιμάσετε αυτή τη θεραπεία, είναι καλή ιδέα να μιλήσετε πρώτα με το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλής για εσάς.