Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κολοκύθια ρεβίθια: Νόστιμη συνταγή για ψητά κολοκυθάκια με ρεβίθια

Κολοκύθια ρεβίθια: Νόστιμη συνταγή για ψητά κολοκυθάκια με ρεβίθια

Κολοκύθια ρεβίθια: Τα ψητά κολοκυθάκια και τα ρεβίθια είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο που φτιάχνεται εύκολα και είναι τέλειο για ένα γρήγορο  γεύμα.

Τα ψητά κολοκυθάκια και τα ρεβίθια είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο που φτιάχνεται εύκολα και είναι τέλειο για ένα γρήγορο  γεύμα. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τις γήινες γεύσεις από ψητά κολοκυθάκια με τη γεύση ξηρών καρπών των ρεβιθιών, δημιουργώντας ένα χορταστικό και γευστικό πιάτο που σίγουρα θα ευχαριστήσει τους γευστικούς σας κάλυκες.


Για να φτιάξετε ψητά κολοκυθάκια και ρεβίθια, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

  • 2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κουτί ρεβίθια, στραγγισμένο και ξεπλυμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι

Για να ξεκινήσετε, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 400°F (200°C) και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τα κομμένα κολοκυθάκια και τα ρεβίθια με το ελαιόλαδο, το σκόρδο σε σκόνη, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι μέχρι να επικαλυφθούν όλα ομοιόμορφα.

Απλώνουμε τα κολοκυθάκια και τα ρεβίθια σε ομοιόμορφη στρώση στο έτοιμο ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι τα κολοκυθάκια να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς. Φροντίστε να ανακατεύετε το μείγμα μέχρι τη μέση του μαγειρέματος για να βεβαιωθείτε ότι όλα μαγειρεύονται ομοιόμορφα.

Μόλις ψηθούν τα κολοκυθάκια και τα ρεβίθια, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρουμε. Μπορείτε να απολαύσετε αυτό το πιάτο μόνο του ως ελαφρύ γεύμα ή να το σερβίρετε ως συνοδευτικό για να συνοδεύσετε την αγαπημένη σας πρωτεΐνη.

Τα ψητά κολοκυθάκια και τα ρεβίθια δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά είναι επίσης γεμάτα με θρεπτικά συστατικά. Τα κολοκυθάκια είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε βιταμίνες C και K, ενώ τα ρεβίθια είναι καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης και φυτικών ινών. Αυτό το πιάτο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενσωματώσετε περισσότερα λαχανικά και φυτικές πρωτεΐνες στη διατροφή σας.

Μη διστάσετε να προσαρμόσετε αυτή τη συνταγή σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας προσθέτοντας τα αγαπημένα σας μυρωδικά και μπαχαρικά ή σερβίροντάς τη με μια καλή δόση ελληνικό γιαούρτι ή ένα πασπαλισμένο τυρί φέτα. Όπως κι αν επιλέξετε να το απολαύσετε, τα ψητά κολοκυθάκια και τα ρεβίθια είναι βέβαιο ότι θα γίνουν τα νέα αγαπημένα στην εναλλαγή των γευμάτων σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε γεμιστά καλοκυθάκια στην κατσαρόλα;

Γεμιστά κολοκυθάκια αυγολέμονο στην κατσαρόλα

Ποια τα οφέλη του κολοκυθιού για την υγεία μας;

Κολοκυθάκια: Ένας θησαυρός για την υγεία των ματιών σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon