Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κόκκινο ρύζι με γαρίδες και κάσιους

Κόκκινο ρύζι με γαρίδες και κάσιους

Θέλει λίγο χρόνο για να μαγειρευτεί και λίγη υπομονή, αλλά φαίνεται να μας ανταμείβει με τις αμέτρητες θρεπτικές του ιδιότητες.

Το κόκκινο ρύζι καλλιεργείται κυρίως στην Ασία και φαίνεται ότι προέκυψε από την αυθόρμητη διασταύρωση άλλων ποικιλιών καστανού ρυζιού. Και είναι αλήθεια ότι θέλει λίγο χρόνο για να μαγειρευτεί και λίγη υπομονή, αλλά φαίνεται να μας ανταμείβει με τις αμέτρητες θρεπτικές του ιδιότητες. Να θυμάστε επίσης ότι μπορείτε πάντα να φτιάξετε λίγο ακόμα και να το διατηρήσετε στο ψυγείο για λίγες μέρες. Όντας ολικής αλέσεως, αυτό το ρύζι παραμένει πάντα al dente και μας αρέσει να το τρώμε συνοδευόμενο από τραγανά υλικά.

 

Υλικά

280 γρ. κόκκινο ρύζι.

300 γρ. γαρίδες

γαρίδες

200 γρ. κολοκυθάκια

100 γρ. κάσιους

3 κλωναράκια θυμάρι

Σχοινόπρασο

4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

3 κουταλιές της σούπας καυτερή σάλτσα σριρατσα (Sriracha)

1 σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο

Αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Για το ρύζι

Βάζουμε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό στη φωτιά και όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τα κολοκυθάκια

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά. Τα κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου μισού εκατοστού και μετά τα κόβουμε σε κύβους. Ζεσταίνουμε το σκόρδο και το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά, όσο χρόνο χρειάζεται για να ροδίσουν, ενώ παραμένουν τραγανά. Αφαιρούμε το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.

Για τις γαρίδες

Καθαρίζουμε τις γαρίδες: αφαιρούμε απαλά τα πόδια και το κεφάλι. Αφαιρούμε επίσης το κέλυφος, την ουρά και το έντερο από τη γαρίδα. Σε ένα μεγάλο, καυτό τηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι και το θυμάρι και σοτάρουμε τις γαρίδες για περίπου ένα λεπτό από κάθε πλευρά.

 

Δημιουργούμε το πιάτο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρύζι, τα κολοκυθάκια, τις γαρίδες και τα ελαφρώς ψιλοκομμένα κάσιους. Ανακατεύουμε τη σάλτσα σριρατσα με τη σάλτσα σόγιας και προσθέτουμε το μίγμα στο ρύζι, μαζί με μερικά κοτσάνια σχοινόπρασο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιο είναι το πιο δημοφιλές φαγητό στο Μισισιπή;

Έρευνα εξετάζει 700 τροφές φυτικής προέλευσης για να δει πόσο υγιεινές είναι πραγματικά

Μαγειρεύοντας με μπίρα

Το πιο νόστιμο ελληνικό φαγητό με βασικό συστατικό την κολοκύθα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στήθος κοτόπουλου: Σύμμαχος κατά της κατάθλιψης;

Στήθος κοτόπουλου: Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα στήθη κοτόπουλου από μόνα τους δεν είναι θεραπεία για την κατάθλιψη. Ωστόσο, μπορεί να είναι ένα χρήσιμο διατροφικό εργαλείο ως μέρος μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για τη διαχείριση των συμπτωμάτων.

Ποιες τροφές μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου;

Περιορίζοντας την κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων, ζάχαρης και καπνιστών ή τηγανητών τροφίμων, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου και να κάνετε σημαντικά βήματα προς μια πιο υγιεινή ζωή.

Πώς να τρώτε υγιεινά όταν έχετε λύκο;

Η κατανάλωση ποικιλίας υγιεινών τροφών μπορεί να δώσει στο σώμα σας τη διατροφή που χρειάζεται για να διαχειριστεί τα συμπτώματα λύκου.

Κυριακάτικο πρωινό: Ιδέες για μια απολαυστική συνήθεια

Κυριακάτικο πρωινό: Δεν αφορά μόνο το φαγητό αλλά και την εμπειρία. Είναι η στιγμή να χαλαρώσετε, να αφεθείτε και να συνδεθείτε με αγαπημένα πρόσωπα, καθιστώντας την μια ιδιαίτερη παράδοση που πολλοί περιμένουν με ανυπομονησία κάθε εβδομάδα.

Καρπούζι: Όπλο στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου

Καρπούζι: Ενώ η διατροφή από μόνη της δεν εγγυάται την πρόληψη του καρκίνου, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά, όπως το καρπούζι, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου.

Close Icon