Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κόκκινο ρύζι με γαρίδες και κάσιους

Κόκκινο ρύζι με γαρίδες και κάσιους

Θέλει λίγο χρόνο για να μαγειρευτεί και λίγη υπομονή, αλλά φαίνεται να μας ανταμείβει με τις αμέτρητες θρεπτικές του ιδιότητες.


Το κόκκινο ρύζι καλλιεργείται κυρίως στην Ασία και φαίνεται ότι προέκυψε από την αυθόρμητη διασταύρωση άλλων ποικιλιών καστανού ρυζιού. Και είναι αλήθεια ότι θέλει λίγο χρόνο για να μαγειρευτεί και λίγη υπομονή, αλλά φαίνεται να μας ανταμείβει με τις αμέτρητες θρεπτικές του ιδιότητες. Να θυμάστε επίσης ότι μπορείτε πάντα να φτιάξετε λίγο ακόμα και να το διατηρήσετε στο ψυγείο για λίγες μέρες. Όντας ολικής αλέσεως, αυτό το ρύζι παραμένει πάντα al dente και μας αρέσει να το τρώμε συνοδευόμενο από τραγανά υλικά.

 

Υλικά

280 γρ. κόκκινο ρύζι.

300 γρ. γαρίδες

γαρίδες

200 γρ. κολοκυθάκια

100 γρ. κάσιους

3 κλωναράκια θυμάρι

Σχοινόπρασο

4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

3 κουταλιές της σούπας καυτερή σάλτσα σριρατσα (Sriracha)

1 σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο

Αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Για το ρύζι

Βάζουμε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό στη φωτιά και όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τα κολοκυθάκια

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά. Τα κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου μισού εκατοστού και μετά τα κόβουμε σε κύβους. Ζεσταίνουμε το σκόρδο και το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά, όσο χρόνο χρειάζεται για να ροδίσουν, ενώ παραμένουν τραγανά. Αφαιρούμε το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.

Για τις γαρίδες

Καθαρίζουμε τις γαρίδες: αφαιρούμε απαλά τα πόδια και το κεφάλι. Αφαιρούμε επίσης το κέλυφος, την ουρά και το έντερο από τη γαρίδα. Σε ένα μεγάλο, καυτό τηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι και το θυμάρι και σοτάρουμε τις γαρίδες για περίπου ένα λεπτό από κάθε πλευρά.

 

Δημιουργούμε το πιάτο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρύζι, τα κολοκυθάκια, τις γαρίδες και τα ελαφρώς ψιλοκομμένα κάσιους. Ανακατεύουμε τη σάλτσα σριρατσα με τη σάλτσα σόγιας και προσθέτουμε το μίγμα στο ρύζι, μαζί με μερικά κοτσάνια σχοινόπρασο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιο είναι το πιο δημοφιλές φαγητό στο Μισισιπή;

Έρευνα εξετάζει 700 τροφές φυτικής προέλευσης για να δει πόσο υγιεινές είναι πραγματικά

Μαγειρεύοντας με μπίρα

Το πιο νόστιμο ελληνικό φαγητό με βασικό συστατικό την κολοκύθα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon