Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κέικ μήλο αμύγδαλο: Ένα χειμωνιάτικο ελαφρύ και μοσχομυριστό κέικ με μήλο και αμύγδαλα

Κέικ μήλο αμύγδαλο: Ένα χειμωνιάτικο ελαφρύ και μοσχομυριστό κέικ με μήλο και αμύγδαλα

Κέικ μήλο αμύγδαλο: Το κέικ αυτό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για όσους προσπαθούν να κόψουν τα πολλά και βαριά γλυκά, αφού θα κατευνάσει τις λιγούρες, χωρίς όμως να έχουμε καταναλώσει ένα βαρύ γλυκό με πολλές ζάχαρες και άλλα βλαβερά συστατικά.


Η συνταγή μας σήμερα έχει ένα μοναδικό κέικ, αρκετά ελαφρύ και υπέροχα μυρωδάτο. Είναι η καλύτερη λύση, που μπορεί να συνοδεύσει ευχάριστα τον απογευματινό μας καφέ, ή να δώσει ακόμα και μια νότα γλυκάδας στο πρωϊνό μας. Ιδιαίτερα ωφέλιμο είναι για όσους προσπαθούν να κόψουν τα πολλά και βαριά γλυκά, αφού θα κατευνάσει τις λιγούρες, χωρίς όμως να έχουμε καταναλώσει ένα βαρύ γλυκό με πολλές ζάχαρες και άλλα βλαβερά συστατικά. Παρακάτω σας παραθέτουμε τα υλικά και τον τρόπο για τα φτιάξετε το κέικ με μήλο και αμύγδαλα.

Υλικά που θα χρειαστείτε

  • 250 γρ. Βούτυρο
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. κοφτό κανέλα
  • 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροτριμμένα
  • 200 γρ. Γιαούρτι
  • 250 γρ. μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 βανίλια

Οδηγίες παρασκευής

  • Βάζουμε σε μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά, με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε τα αβγά και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε λίγο πιο μικρή ταχύτητα.
  • Έπειτα, ρίχνουμε στο μείγμα, το αλεύρι, το μπεικιν, την κανέλα, τα κομματάκια μήλου και την βανίλια. Εδώ θα συνεχίσουμε το ανακάτεμα, αλλά τώρα στο χέρι με ένα σύρμα.
  • Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε και πάλι ελαφρώς.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα, και με μια σπάτουλα, το απλώνουμε ομοιόμορφα μέσα στο σκεύος.
  • Το βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Αναλόγως τον φούρνο μας, μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο.
  • Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει αρκετά, για τουλάχιστον δεκαπέντε λεπτά και έπειτα το ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
  • Το σερβίρουμε σκέτο ή το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.

Έτοιμο το γλυκάκι μας! Αρκετά πρωτότυπο και ξεφεύγει λιγάκι από το κλασικό κεικ! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Υγιεινά vegan μπισκότα με βρώμη, σταφίδες και αμύγδαλα

Ετοιμάστε παραδοσιακή, κλασική και γιορτινή τούρτα αμυγδάλου

Φτιάχνουμε χαλβά σιμιγδαλένιο με αμύγδαλα

Θρεπτική και πεντανόστιμη αμυγδαλόπιτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon