Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κάτι να μας ζεστάνει: Γαλλική κρεμμυδόσουπα 

Κάτι να μας ζεστάνει: Γαλλική κρεμμυδόσουπα 

Η γαλλική κρεμμυδόσουπα είναι ένα κλασικό πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του καραμελωμένου κρεμμυδιού με τη ζεστασιά ενός αρωματικού ζωμού. Ιδανική για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, αυτή η σούπα είναι εύκολη στην παρασκευή της και γεμάτη γεύση.


Η γαλλική κρεμμυδόσουπα είναι ένα κλασικό πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του καραμελωμένου κρεμμυδιού με τη ζεστασιά ενός αρωματικού ζωμού. Ιδανική για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, αυτή η σούπα είναι εύκολη στην παρασκευή της και γεμάτη γεύση.

Υλικά:

  • 4 μεγάλα κρεμμύδια (κατά προτίμηση κίτρινα ή λευκά)
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 200 ml ξηρού λευκού κρασιού
  • 1 κουταλάκι θυμάρι (φρέσκο ή αποξηραμένο)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φέτες ψωμιού (κατά προτίμηση μπαγκέτας)
  • Τυρί Gruyère ή Emmental (τριμμένο)

Εκτέλεση:

  1. Καθαρισμός και κοπή κρεμμυδιών: Ξεκινήστε καθαρ
  2. ίζοντας τα κρεμμύδια και κόβοντάς τα σε λεπτές φέτες. Είναι σημαντικό να είναι ομοιόμορφα κομμένα για να μαγειρευτούν ομοιόμορφα.
  3. Καραμέλωμα κρεμμυδιών: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κομμένα κρεμμύδια και ανακατέψτε. Αφήστε τα να σοταριστούν για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, προσθέστε τη ζάχαρη, η οποία θα βοηθήσει στο καραμέλωμα των κρεμμυδιών. Συνεχίστε το μαγείρεμα για άλλα 20-30 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν χρυσά και καραμελωμένα.
  4. Προσθήκη κρασιού και ζωμού: Μόλις τα κρεμμύδια είναι έτοιμα, προσθέστε το κρασί και αφήστε το να βράσει για 2-3 λεπτά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια, προσθέστε τον ζωμό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση. Αφήστε τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
  5. Ψήσιμο ψωμιού: Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετήστε τις φέτες ψωμιού σε ένα ταψί και ψήστε τις μέχρι να γίνουν τραγανές.
  6. Σερβίρισμα: Μοιράστε τη σούπα σε μπολ, τοποθετήστε από πάνω μια φέτα ψημένου ψωμιού και πασπαλίστε με τριμμένο τυρί. Ψήστε τα μπολ σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι το τυρί να λιώσει και να ροδίσει.

Απολαύστε την κρεμμυδόσουπα σας ζεστή, συνοδευόμενη από ένα ποτήρι κρασί και καλή παρέα!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορεί η σωστή διατροφή να βελτιώσει τη ζωή ατόμων με άνοια;

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ταχίνι 

Πώς βοηθά την υγεία το μαρούλι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αρνητικές θερμίδες: Τι είναι οι αρνητικές θερμίδες;

Αρνητικές θερμίδες: Ο όρος «αρνητικές θερμίδες» αναφέρεται σε τροφές που θεωρητικά απαιτούν περισσότερη ενέργεια για την πέψη και την επεξεργασία τους από την ενέργεια που παρέχουν στον οργανισμό.

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Close Icon