Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κασέρι: Γιατί πρέπει να επιλέξετε το κασέρι για το αποψινό σας γεύμα;

Κασέρι: Γιατί πρέπει να επιλέξετε το κασέρι για το αποψινό σας γεύμα;

Κασέρι: Το κασέρι είναι ένα ημίσκληρο, ανοιχτό κίτρινο τυρί με ήπια βουτυρώδη γεύση που το καθιστά δημοφιλές επιτραπέζιο τυρί.

Το κασέρι, γνωστό και ως Ksara στην Τουρκία, είναι ένα από τα πιο γνωστά ελληνικά τυριά με μοναδική και αλάνθαστη γεύση. Παράγεται από τον 19ο αιώνα, αυτό το τυρί παρασκευάζεται παραδοσιακά με γίδινο και πρόβειο γάλα, αν και συχνά παρασκευάζεται με αγελαδινό γάλα στις Ηνωμένες Πολιτείες ή με πρόβειο γάλα αλλού στην Ανατολική Ευρώπη. Ο παρακάτω οδηγός περιγράφει πώς παράγεται το τυρί Κασέρι και τι το κάνει μοναδικό.


Γεύση και εμφάνιση

Το κασέρι είναι ένα ημίσκληρο, ανοιχτό κίτρινο τυρί με ήπια βουτυρώδη γεύση που το καθιστά δημοφιλές επιτραπέζιο τυρί. Ανάλογα με την ηλικία, το χρώμα μπορεί να είναι υπόλευκο έως ανοιχτό κίτρινο και μπορεί να κυμαίνεται από ημίπαλο έως ημίσκληρο. Το νεαρό τυρί Κασέρι έχει μια γλυκιά και λεπτή γεύση ενώ το παλαιωμένο τυρί μπορεί να γίνει αλμυρό. Η πικάντικη και ελαφρώς αλμυρή του γεύση συχνά το συγκρίνει με το τυρί τσένταρ από το Ηνωμένο Βασίλειο, με το όνομα «τυρί τσένταρ των Βαλκανίων». Τυρί Muenster και Provolone.

Πώς φτιάχνεται το τυρί Κασέρι

Στην Τουρκία και την Ελλάδα, το τυρί Κασέρι ή Ksara παρασκευάζεται παραδοσιακά από μη παστεριωμένο πρόβειο γάλα με λίγο, αν υπάρχει, κατσικίσιο γάλα ανακατεμένο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, και σε μερικές άλλες περιοχές, το τυρί παρασκευάζεται με αγελαδινό γάλα, είτε ολόκληρο είτε εν μέρει. Το τυρί Κασέρι πρέπει να παρασκευάζεται με φρέσκο και μη παστεριωμένο γάλα για την ιδανική υφή και γεύση. Στη συνέχεια παλαιώνει για τουλάχιστον τέσσερις μήνες, αν και συχνά παλαιώνει για τουλάχιστον έξι μήνες.

Πώς χρησιμοποιείται

Το κασέρι χρησιμοποιείται συνήθως ως επιτραπέζιο τυρί στην Τουρκία και την Ελλάδα. Σε θερμοκρασία δωματίου, σερβίρεται συχνά με αρτοσκευάσματα, σάντουιτς ή ομελέτες. Με την λαστιχένια υφή και την αλμυρή, βουτυρώδη γεύση του, το Κασέρι είναι ένα εξαιρετικό τυρί που λιώνει. Το κασέρι είναι ένα από τα βασικά συστατικά του σαγανακιού, ενός διάσημου ελληνικού πιάτου. Είναι επίσης βασικό σε πολλά τουρκικά πιάτα, που σερβίρεται στο πρωινό με αρτοσκευάσματα ή με κρασί και μεζέδες, που είναι μικρά ορεκτικά. Πολλοί Αμερικανοί χρησιμοποιούν το Κασέρι ως υποκατάστατο της μοτσαρέλας ή της Provolone.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Προσθέστε την φέτα στην καθημερινή σας διατροφή

Εύκολο και γρήγορο χορτοφαγικό κις

Έρευνα αποκαλύπτει την επίδραση των «υπερ-γευστικών» τροφών σε 4 δίαιτες

5 είδη τυριών που μπορείτε να φάτε παρά τη δυσανεξία στη λακτόζη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon