Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Τυριά: 5 είδη τυριών που μπορείτε να φάτε παρά τη δυσανεξία στη λακτόζη

Τυριά: 5 είδη τυριών που μπορείτε να φάτε παρά τη δυσανεξία στη λακτόζη

Τυριά: 5 είδη τυριών, που δεν πυροδοτούν τη δυσανεξία στη λακτόζη καθώς έχουν χαμηλό ποσοστό γάλακτος και ζάχαρης, και αυτό τα κάνει πιο εύκολα στην πέψη.


Σε ποιον δεν αρέσει να τρώει λιχουδιές με τυρί; Όμως για κάποιον με δυσανεξία στη λακτόζη η απόλαυση αυτών των διατροφικών επιλογών μπορεί να φαίνεται σαν τιμωρία. Αυτό συμβαίνει επειδή η κατανάλωση τυριού μπορεί να προκαλέσει δυσανεξία στη λακτόζη και να προκαλέσει φούσκωμα, κράμπες και σοβαρή ενόχληση στο στομάχι. Λοιπόν, η παρουσία γάλακτος και ζάχαρης δυσκολεύει την πέψη, αυτό είναι που προκαλεί ευαισθησία. Ακολουθούν 5 είδη τυριών, που δεν πυροδοτούν τη δυσανεξία στη λακτόζη καθώς έχουν χαμηλό ποσοστό γάλακτος και ζάχαρης, και αυτό τα κάνει πιο εύκολα στην πέψη.

Προβολόνε

Αυτή η εξωτική ποικιλία τυριού χρησιμοποιείται συχνά σε σάντουιτς, σε φαγητά και σπιτικές πίτσες. Αυτό το λείο και κρεμώδες τυρί έχει χαμηλό εύρος λακτόζης 0-2,1%, το οποίο είναι εξαιρετικό για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη.

Μπλε τυρί

Μια άλλη κοινή ποικιλία τυριού που χρησιμοποιείται στις σαλάτες και τα ορεκτικά είναι το μπλε τυρί, το οποίο είναι εξαιρετικό για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη καθώς έχει εύρος περίπου 0-2,5% στη λακτόζη. Αυτή η ποικιλία τυριού ταιριάζει καλά με σαλάτες, σάλτσες και είναι εξαιρετική για την υγεία του εντέρου.

Ελβετικό τυρί

Το ελβετικό τυρί έχει χαμηλό εύρος λακτόζης 0-3,4%, αυτό το συμπαγές εξωτικό τυρί ταιριάζει καλά με ψημένο κρέας, σάντουιτς και περιτυλίγματα, κάτι που το καθιστά απαραίτητο για όσους αναζητούν ποικιλίες τυριού με χαμηλές θερμίδες. Ωστόσο, είναι καλύτερο να ασκείτε μέτρο για να απολαύσετε το τυρί χωρίς καμία ενόχληση.

Παρμεζάνα

Πασπαλίζοντας αυτό το τριμμένο τυρί πάνω από ζυμαρικά, σούπες ή αυγά μπορεί να αλλάξει τη γεύση οποιουδήποτε εδέσματος, αλλά ξέρατε ότι αυτό το τυρί είναι πραγματικά εξαιρετικό για άτομα που ακολουθούν δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λακτόζη και δεν προκαλεί πόνο ή ενόχληση;

Γκούντα

Με εύρος περίπου 0-2,2% λακτόζης, το τυρί Gouda πωλείται ως επί το πλείστον ως ποικιλία καπνιστού τυριού, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως σε σαλάτες, τυρόπιτες, σφολιάτες και μαζί με ψητά κομμάτια κρέατος. Αυτό το τυρί είναι ελαφρύ στην πέψη και δεν προκαλεί ενόχληση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιο είναι το ιταλικό τυρί που δίνει γεύση στις μακαρονάδες σας;

Ποιο είναι το πιο υγιεινό τυρί για εσάς;

Πόσο καλό κάνει το χαλούμι στον οργανισμό μας;

Λαχταριστές κρέπες με γέμιση σπανάκι και τυρί

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon