Διατροφή

Τυριά: 5 είδη τυριών που μπορείτε να φάτε παρά τη δυσανεξία στη λακτόζη

Τυριά: 5 είδη τυριών που μπορείτε να φάτε παρά τη δυσανεξία στη λακτόζη

Τυριά: 5 είδη τυριών, που δεν πυροδοτούν τη δυσανεξία στη λακτόζη καθώς έχουν χαμηλό ποσοστό γάλακτος και ζάχαρης, και αυτό τα κάνει πιο εύκολα στην πέψη.

Σε ποιον δεν αρέσει να τρώει λιχουδιές με τυρί; Όμως για κάποιον με δυσανεξία στη λακτόζη η απόλαυση αυτών των διατροφικών επιλογών μπορεί να φαίνεται σαν τιμωρία. Αυτό συμβαίνει επειδή η κατανάλωση τυριού μπορεί να προκαλέσει δυσανεξία στη λακτόζη και να προκαλέσει φούσκωμα, κράμπες και σοβαρή ενόχληση στο στομάχι. Λοιπόν, η παρουσία γάλακτος και ζάχαρης δυσκολεύει την πέψη, αυτό είναι που προκαλεί ευαισθησία. Ακολουθούν 5 είδη τυριών, που δεν πυροδοτούν τη δυσανεξία στη λακτόζη καθώς έχουν χαμηλό ποσοστό γάλακτος και ζάχαρης, και αυτό τα κάνει πιο εύκολα στην πέψη.

Προβολόνε

Αυτή η εξωτική ποικιλία τυριού χρησιμοποιείται συχνά σε σάντουιτς, σε φαγητά και σπιτικές πίτσες. Αυτό το λείο και κρεμώδες τυρί έχει χαμηλό εύρος λακτόζης 0-2,1%, το οποίο είναι εξαιρετικό για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη.

Μπλε τυρί

Μια άλλη κοινή ποικιλία τυριού που χρησιμοποιείται στις σαλάτες και τα ορεκτικά είναι το μπλε τυρί, το οποίο είναι εξαιρετικό για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη καθώς έχει εύρος περίπου 0-2,5% στη λακτόζη. Αυτή η ποικιλία τυριού ταιριάζει καλά με σαλάτες, σάλτσες και είναι εξαιρετική για την υγεία του εντέρου.

Ελβετικό τυρί

Το ελβετικό τυρί έχει χαμηλό εύρος λακτόζης 0-3,4%, αυτό το συμπαγές εξωτικό τυρί ταιριάζει καλά με ψημένο κρέας, σάντουιτς και περιτυλίγματα, κάτι που το καθιστά απαραίτητο για όσους αναζητούν ποικιλίες τυριού με χαμηλές θερμίδες. Ωστόσο, είναι καλύτερο να ασκείτε μέτρο για να απολαύσετε το τυρί χωρίς καμία ενόχληση.

Παρμεζάνα

Πασπαλίζοντας αυτό το τριμμένο τυρί πάνω από ζυμαρικά, σούπες ή αυγά μπορεί να αλλάξει τη γεύση οποιουδήποτε εδέσματος, αλλά ξέρατε ότι αυτό το τυρί είναι πραγματικά εξαιρετικό για άτομα που ακολουθούν δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λακτόζη και δεν προκαλεί πόνο ή ενόχληση;

Γκούντα

Με εύρος περίπου 0-2,2% λακτόζης, το τυρί Gouda πωλείται ως επί το πλείστον ως ποικιλία καπνιστού τυριού, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως σε σαλάτες, τυρόπιτες, σφολιάτες και μαζί με ψητά κομμάτια κρέατος. Αυτό το τυρί είναι ελαφρύ στην πέψη και δεν προκαλεί ενόχληση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιο είναι το ιταλικό τυρί που δίνει γεύση στις μακαρονάδες σας;

Ποιο είναι το πιο υγιεινό τυρί για εσάς;

Πόσο καλό κάνει το χαλούμι στον οργανισμό μας;

Λαχταριστές κρέπες με γέμιση σπανάκι και τυρί

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Στήθος κοτόπουλου με υπέροχη μεσογειακή γέμιση

Κοτόπουλο συνταγή: Το μεσογειακό γεμιστό στήθος κοτόπουλου είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο που είναι τέλειο για ένα βραδινό δείπνο ή ένα φανταχτερό δείπνο. Αυτή η συνταγή είναι γεμάτη με μεσογειακές γεύσεις και είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Ποιες τροφές θα σας βοηθήσουν να χτίσετε μυς;

Μαζί με μια ισχυρή ρουτίνα προπόνησης, μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει άπαχες πρωτεΐνες, υγιείς υδατάνθρακες και υγιή λίπη είναι απαραίτητη για την οικοδόμηση μυών και τη βελτίωση της συνολικής σας φυσικής κατάστασης.

3 στους 5 γονείς παίζουν το μάγειρα για τα μικρά παιδιά που είναι δύσκολα στο φαγητό

Ο Woolford ενθαρρύνει επίσης τη συμμετοχή των παιδιών σε εκδρομές με είδη παντοπωλείου, περνώντας χρόνο στο τμήμα προϊόντων και ρωτώντας τους τι μπορεί να τους αρέσει να δοκιμάσουν.

Πολυτελής πίτα Banoffee με καραμελωμένη μπανάνα 

Αυτή η συνταγή ανεβάζει την παραδοσιακή πίτα Banoffee σε ένα εντελώς νέο επίπεδο με την προσθήκη καραμελωμένων μπανανών, καθιστώντας την μια πραγματικά πολυτελή απόλαυση που είναι ιδανική για κάθε ειδική περίσταση.

Θαλασσινά συνταγή - Σοταρισμένο καλαμάρι

Στα διατροφικά πλεονεκτήματα των καλαμαριών περιλαμβάνεται και το χαμηλό θερμιδικό τους περιεχόμενο, το οποίο μπορεί ωστόσο να διαφοροποιηθεί σημαντικά, ανάλογα με τον τρόπο μαγειρέματος.