Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καλοκαιρινά σνακ: Ξηροί καρποί και φρούτα για το καλοκαίρι

Καλοκαιρινά σνακ: Ξηροί καρποί και φρούτα για το καλοκαίρι

Καλοκαιρινά σνακ: Ποιες είναι οι ιδανικές επιλογές σε ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα για το καλοκαίρι;


Οι ξηροί καρποί είναι ένα αγαπημένο σνακ λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, προσφέρουν πολυάριθμα οφέλη για την υγεία. Η τακτική κατανάλωση ξηρών καρπών μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους νερού και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Τα αποξηραμένα φρούτα είναι επίσης γνωστά για τις ιδιότητες κορεσμού, βοηθώντας μας να νιώθουμε χορτάτοι και ικανοποιημένοι όλη την ημέρα.

Αν και πιστεύεται κοινώς ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική θερμαντική επίδραση στον οργανισμό, είναι ακόμα δυνατό να καταναλωθούν με ευεργετικό τρόπο, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες που το σώμα χρειάζεται επιπλέον ζεστασιά. Με το μέτρο και την κατανάλωση ξηρών φρούτων σε κατάλληλες μερίδες, μπορεί κανείς να αποκομίσει τα πολλά οφέλη για την υγεία που προσφέρουν αυτά τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά σνακ.

Αυτοί οι ξηροί καρποί είναι ωφέλιμοι το καλοκαίρι

  • Καρύδια: Τα καρύδια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τροφή που περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, χαλκό και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Ενώ τα καρύδια είναι γνωστό ότι έχουν θερμαντική επίδραση στο σώμα, το μούλιαμά τους σε νερό κατά τη διάρκεια της νύχτας και η κατανάλωσή τους το πρωί μπορεί να βοηθήσει να δροσίσει το σώμα κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Με την ενσωμάτωση μουλιασμένων καρυδιών στη διατροφή κάποιου, τα άτομα μπορούν να βιώσουν τα πολλά οφέλη για την υγεία που συνδέονται με αυτήν την υπερτροφή.
  • Σύκα: Τα σύκα είναι γνωστό ότι έχουν θερμαντική επίδραση στο σώμα, καθιστώντας τα μια δημοφιλή επιλογή τροφίμων κατά τους χειμερινούς μήνες. Ωστόσο, δεν παύει να απολαμβάνουμε τα σύκα το καλοκαίρι, αρκεί να καταναλώνονται με μέτρο. Οι ειδικοί συνιστούν τον περιορισμό της κατανάλωσης σύκων σε όχι περισσότερα από δύο σύκα την ημέρα για να αποφευχθεί η υπερβολική θέρμανση του σώματος.

  • Αμύγδαλα: Τα καλοκαίρια, συνιστάται να μουλιάζετε τα αμύγδαλα σε νερό όλη τη νύχτα πριν τα καταναλώσετε για να αποτρέψετε την υπερβολική θερμότητα του σώματος. Η κατανάλωση αμύγδαλων χωρίς μούσκεμα μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Για να αποφευχθούν δυσμενείς επιπτώσεις, συνιστάται να καταναλώνετε όχι περισσότερα από τέσσερα έως πέντε μουσκεμένα αμύγδαλα την ημέρα. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, τα μουλιασμένα αμύγδαλα είναι απίθανο να προκαλέσουν σπυράκια. Ενσωματώνοντας τα μουσκεμένα αμύγδαλα στη διατροφή κάποιου, τα άτομα μπορούν να απολαύσουν τα πολυάριθμα οφέλη για την υγεία που παρέχουν αυτοί οι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά ξηροί καρποί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βρείτε ξανά τη χαρά στο να προετοιμάζετε τα γεύματά σας

Ποιες τροφές ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα;

6 τροφές που ενισχύουν φυσικά την ντοπαμίνη

Ποια είναι τα τρόφιμα με χαμηλούς υδατάνθρακες;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon