Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γλυκά του κουταλιού: Μπορούμε να τα κάνουμε πιο υγιεινά; 

Γλυκά του κουταλιού: Μπορούμε να τα κάνουμε πιο υγιεινά; 

Η παρασκευή γλυκών του κουταλιού με τη χρήση φρέσκων φρούτων αντί για κονσέρβες μπορεί επίσης να συμβάλει στην αύξηση της θρεπτικής αξίας. Τα φρέσκα φρούτα περιέχουν περισσότερες βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, ενώ είναι αρνητικά φορτισμένα από πρόσθετα και συντηρητικά.


Τα γλυκά του κουταλιού είναι παραδοσιακά ελληνικά γλυκίσματα που παρασκευάζονται από φρούτα και ζάχαρη. Παρόλο που είναι εξαιρετικά νόστιμα, η υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για την υγεία μας. Ωστόσο, μπορούμε να κάνουμε κάποιες τροποποιήσεις για να τα κάνουμε πιο υγιεινά, διατηρώντας ταυτόχρονα τη γεύση τους.

Η πρώτη και πιο απλή μέθοδος είναι η μείωση της ποσότητας της ζάχαρης. Αντί να χρησιμοποιήσουμε τη γνωστή επιτραπέζια ζάχαρη, μπορούμε να επιλέξουμε φυσικές γλυκαντικές ουσίες, όπως το μέλι, το σιρόπι σφενδάμου ή το στέβια. Αυτές οι επιλογές όχι μόνο προσφέρουν γλυκιά γεύση αλλά και επιπλέον θρεπτικά στοιχεία. Για παράδειγμα, το μέλι έχει αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

Μια άλλη εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσουμε φρούτα που είναι πιο γλυκά από τη φύση τους, μειώνοντας έτσι την ανάγκη για πρόσθετη ζάχαρη. Φρούτα όπως οι μπανάνες, οι σύμφυτες ώριμες φράουλες και οι ανανάς μπορούν να δώσουν άλλες γλυκές γεύσεις στα γλυκά του κουταλιού.

Η παρασκευή γλυκών του κουταλιού με τη χρήση φρέσκων φρούτων αντί για κονσέρβες μπορεί επίσης να συμβάλει στην αύξηση της θρεπτικής αξίας. Τα φρέσκα φρούτα περιέχουν περισσότερες βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, ενώ είναι αρνητικά φορτισμένα από πρόσθετα και συντηρητικά.

Επιπλέον, μπορούμε να εξερευνήσουμε τη χρήση μπαχαρικών και αρωματικών φυτών για να προσδώσουμε γεύση χωρίς πρόσθετη ζάχαρη. Μπαχαρικά όπως η κανέλα, το γαρίφαλο και η βανίλια μπορούν να ενισχύσουν τη γεύση των γλυκών μας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν και προστατευτικές ιδιότητες.

Τέλος, η διαδικασία παρασκευής μπορεί να διαφοροποιηθεί. Αντί να βράζουμε τα φρούτα με μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, μπορούμε να τα ψήσουμε στον φούρνο με ελάχιστη ζάχαρη ή μέλι, διατηρώντας έτσι περισσότερο τη φυσική γεύση τους. Μέσω αυτών των χρήσιμων προτάσεων, μπορούμε να απολαύσουμε τα γλυκά του κουταλιού με λιγότερες ενοχές, διατηρώντας την παράδοση και τη γεύση τους. Έτσι, οι γλυκές μας δημιουργίες γίνονται πιο υγιεινές και θρεπτικές!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Σπόροι λιναριού: Ένα υγιεινό superfood για την υποστήριξη της γυναικείας υγείας

Οι φαινομενικά πιο υγιεινές "ένοχες" τροφές 

Αχνιστές γαρίδες με ελαιόλαδο Κεφαλονιάς

Χυμός ντομάτας: Μια απλή προσθήκη στη διατροφή για την υγεία του προστάτη.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon