Διατροφή

Γκαμπόν μπανάνες: Νόστιμες μπανάνες φούρνου με υψηλή θρεπτική αξία και λίγες θερμίδες

Γκαμπόν μπανάνες: Νόστιμες μπανάνες φούρνου με υψηλή θρεπτική αξία και λίγες θερμίδες

Γκαμπόν μπανάνες: Ετοιμάστε μια υγιεινή συνταγή γεμάτη γεύση με μπανάνα στον φούρνο με προέλευση από την αφρικανική ήπειρο.

Οι μπανάνες στο φούρνο είναι σίγουρα ένα από τα εμβληματικά πιάτα της αφρικανικής κουζίνας. Τραγανές και πολύ νόστιμες και πολλοί είναι εκείνοι που δεν διστάζουν να προσθέσουν καστανή ζάχαρη ή ακόμη και κρέμα γάλακτος για να τις κάνουν ακόμα πιο θελκτικές. Οι μπανάνες στο φούρνο είναι ένα συνηθισμένο πιάτο στην Αφρική. Ωστόσο, αυτό το επιδόρπιο δεν περιορίζεται γεωγραφικά στην αφρικανική ήπειρο. Πράγματι, βρίσκεται και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου όπου οι μπανάνες φυτρώνουν σε αφθονία, όπως η Καραϊβική και η Νότια Ασία. Η προέλευση αυτού του πιάτου δεν είναι ευρέως γνωστή παρόλο που είναι τόσο διαδεδομένο. Η κουζίνα της Γκαμπόν, μιας χώρας της Κεντρικής Αφρικής, βασίζεται κυρίως σε πιάτα που παρασκευάζονται με προϊόντα από τη γη και κρέας.

 

Γιατί είναι τόσο αγαπητή αυτή η συνταγή;

Αυτό που κάνει αυτή τη συνταγή τόσο μοναδική είναι ότι συνδυάζουν την τραγανή πλευρά της τριμμένης φρυγανιάς με την απαλή πλευρά της ψημένης μπανάνας. Η προσθήκη χυμού πορτοκαλιού στον κρόκο του αυγού προσθέτει μια πινελιά οξύτητας που εξισορροπεί τη γλυκύτητα των καραμελωμένων μπανανών. Επιπλέον, αυτή είναι μια απλή και εύκολη συνταγή. Γι’ αυτό είναι ένα υπέροχο σνακ για να το φάτε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Οι μπανάνες στο φούρνο είναι ένα παραδοσιακό επιδόρπιο της Γκαμπόν που αποτελείται από τηγανητές φέτες παναρισμένης μπανάνας που στη συνέχεια ψήνονται στο φούρνο πριν πασπαλιστούν με καστανή ζάχαρη και σερβίρονται με κρέμα γάλακτος. Ο χρόνος προετοιμασίας του είναι 10 λεπτά και η ώρα μαγειρέματος άλλα 10. Τα συστατικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • ½ φλιτζάνι φυτικό λάδι
  • 3 ½ μεγάλες κ.σ. φρέσκια τριμμένη φρυγανιά
  • 4 μπανάνες
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • 4 κουταλιές της σούπας μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

 

Πάρτε λοιπόν μία κατσαρόλα και ένα ταψί μεγάλο και ξεκινήστε. Πρώτα προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C. Ρίξτε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τοποθετήστε τη φρυγανιά σε ένα ρηχό πιάτο. Καθαρίστε κάθε μπανάνα και κόψτε στη μέση κατά πλάτος και μετά πάλι στη μέση, κατά μήκος. Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ χτυπάμε το αυγό μαζί με το χυμό πορτοκαλιού. Βουτήξτε τη μπανάνα σε αυτό το μείγμα και στη συνέχεια κυλήστε το μέσα τη φρυγανιά. Τηγανίστε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει η φρυγανιά. Αφαιρέστε και στραγγίξτε σε χαρτί κουζίνας.
Μεταφέρετε τις τηγανισμένες μπανάνες σε ένα ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 5 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και πασπαλίζετε με καστανή ζάχαρη ή σερβίρετε με κρέμα γάλακτος. Φτιάξτε τη συνταγή και θα ενθουσιαστείτε πραγματικά με την αυθεντική γεύση που θα απολαύσετε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Και οι φλούδες της μπανάνας είναι ωφέλιμες για τον οργανισμό μας

Αφράτο τοστ με καραμελωμένη μπανάνα και ξηρούς καρπούς

Λαχταριστό banoffee pie για να καλύψουμε πλήρως την ανάγκη μας για γλυκό

Ένα φρουτένιο cheesecake με μπανάνα και κρέμα Βαυαρίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μαγειρέψτε πάπια με μήλο και καταπλήξτε τα πλήθη

Πάπια με μήλο: Η πάπια είναι ένα από τα πιο νόστιμα κρέατα. Το κρέας της είναι ελαφρώς λιπαρό και κοκκινωπό, αλλά πάρα πολύ γευστικό, ενώ σε συνδυασμό με φρούτα, η γεύση της απογειώνεται.

Μύθοι γύρω από τα σνακ, οι οποίοι μπορεί να σας μπερδεύουν και να σας οδηγούν σε λάθος διατροφικές επιλογές

Προτιμήστε ανάλατους ξηρούς καρπούς, έτσι ώστε να μην επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με νάτριο, που αυξάνει την πίεση, και μην ξεχνάτε να περιορίζεστε στην ποσότητα της μιας χούφτας.

Ζεστή χειμωνιάτικη σούπα με μπρόκολο

Σούπα μπρόκολο: Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε καροτενοειδή, ινδόλη-3-καρβινόλη, σουλφοραφάνη, καμφερόλη, κουερσετίνη, Σίδηρο, Βιταμίνη C, Βιταμίνη Κ1, Βιταμίνη Ε και φολικό οξύ. Προσθέστε το στη διατροφή σας με αυτή την εξαιρετική σούπα.

Συνταγή για γιορτινή Βασιλόπιτα κέικ

Βασιλόπιτα: Πρόκειται για μία συνταγή για βασιλόπιτα κέικ, η οποία είναι πολύ αφράτη και μυρωδάτη και πραγματικά θα την ευχαριστηθείτε με τους καλεσμένους σας.

Ρόλο κιμά με μοσχαρίσιο κρέας

Ρόλο κιμά μοσχάρι: Το ρολό με μοσχαρίσιο κιμά είναι ένα φαγητό που μπορείτε άνετα να σερβίρετε στους καλεσμένους σας, είτε σε μια απλή επίσκεψη για φαγητό, είτε σε ένα γιορτινό τραπέζι, χωρίς να φτιάξετε πολλά έξτρα συνοδευτικά

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Μια απλή και πεντανόστιμη συνταγή με μπρόκολο και αμύγδαλο

Μπρόκολο αμύγδαλο: Για να διασφαλίσετε στην καθημερινότητά σας την πρόσληψη σωστών τροφών όπως τα λαχανικά και τους ξηρούς καρπούς καλό θα ήταν να βρείτε συνταγές που θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον και θα περιέχουν και συστατικά που θα σας αρέσουν ιδιαίτερα.