Διατροφή

Γκαμπόν μπανάνες: Νόστιμες μπανάνες φούρνου με υψηλή θρεπτική αξία και λίγες θερμίδες

Γκαμπόν μπανάνες: Νόστιμες μπανάνες φούρνου με υψηλή θρεπτική αξία και λίγες θερμίδες

Γκαμπόν μπανάνες: Ετοιμάστε μια υγιεινή συνταγή γεμάτη γεύση με μπανάνα στον φούρνο με προέλευση από την αφρικανική ήπειρο.

Οι μπανάνες στο φούρνο είναι σίγουρα ένα από τα εμβληματικά πιάτα της αφρικανικής κουζίνας. Τραγανές και πολύ νόστιμες και πολλοί είναι εκείνοι που δεν διστάζουν να προσθέσουν καστανή ζάχαρη ή ακόμη και κρέμα γάλακτος για να τις κάνουν ακόμα πιο θελκτικές. Οι μπανάνες στο φούρνο είναι ένα συνηθισμένο πιάτο στην Αφρική. Ωστόσο, αυτό το επιδόρπιο δεν περιορίζεται γεωγραφικά στην αφρικανική ήπειρο. Πράγματι, βρίσκεται και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου όπου οι μπανάνες φυτρώνουν σε αφθονία, όπως η Καραϊβική και η Νότια Ασία. Η προέλευση αυτού του πιάτου δεν είναι ευρέως γνωστή παρόλο που είναι τόσο διαδεδομένο. Η κουζίνα της Γκαμπόν, μιας χώρας της Κεντρικής Αφρικής, βασίζεται κυρίως σε πιάτα που παρασκευάζονται με προϊόντα από τη γη και κρέας.

 

Γιατί είναι τόσο αγαπητή αυτή η συνταγή;

Αυτό που κάνει αυτή τη συνταγή τόσο μοναδική είναι ότι συνδυάζουν την τραγανή πλευρά της τριμμένης φρυγανιάς με την απαλή πλευρά της ψημένης μπανάνας. Η προσθήκη χυμού πορτοκαλιού στον κρόκο του αυγού προσθέτει μια πινελιά οξύτητας που εξισορροπεί τη γλυκύτητα των καραμελωμένων μπανανών. Επιπλέον, αυτή είναι μια απλή και εύκολη συνταγή. Γι’ αυτό είναι ένα υπέροχο σνακ για να το φάτε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Οι μπανάνες στο φούρνο είναι ένα παραδοσιακό επιδόρπιο της Γκαμπόν που αποτελείται από τηγανητές φέτες παναρισμένης μπανάνας που στη συνέχεια ψήνονται στο φούρνο πριν πασπαλιστούν με καστανή ζάχαρη και σερβίρονται με κρέμα γάλακτος. Ο χρόνος προετοιμασίας του είναι 10 λεπτά και η ώρα μαγειρέματος άλλα 10. Τα συστατικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • ½ φλιτζάνι φυτικό λάδι
  • 3 ½ μεγάλες κ.σ. φρέσκια τριμμένη φρυγανιά
  • 4 μπανάνες
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • 4 κουταλιές της σούπας μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

 

Πάρτε λοιπόν μία κατσαρόλα και ένα ταψί μεγάλο και ξεκινήστε. Πρώτα προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C. Ρίξτε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τοποθετήστε τη φρυγανιά σε ένα ρηχό πιάτο. Καθαρίστε κάθε μπανάνα και κόψτε στη μέση κατά πλάτος και μετά πάλι στη μέση, κατά μήκος. Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ χτυπάμε το αυγό μαζί με το χυμό πορτοκαλιού. Βουτήξτε τη μπανάνα σε αυτό το μείγμα και στη συνέχεια κυλήστε το μέσα τη φρυγανιά. Τηγανίστε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει η φρυγανιά. Αφαιρέστε και στραγγίξτε σε χαρτί κουζίνας.
Μεταφέρετε τις τηγανισμένες μπανάνες σε ένα ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 5 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και πασπαλίζετε με καστανή ζάχαρη ή σερβίρετε με κρέμα γάλακτος. Φτιάξτε τη συνταγή και θα ενθουσιαστείτε πραγματικά με την αυθεντική γεύση που θα απολαύσετε!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Και οι φλούδες της μπανάνας είναι ωφέλιμες για τον οργανισμό μας

Αφράτο τοστ με καραμελωμένη μπανάνα και ξηρούς καρπούς

Λαχταριστό banoffee pie για να καλύψουμε πλήρως την ανάγκη μας για γλυκό

Ένα φρουτένιο cheesecake με μπανάνα και κρέμα Βαυαρίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να πίνετε νερό

Νερό: Αναγνωρίζοντας τα σημάδια της αφυδάτωσης και κάνοντας μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το σώμα σας παίρνει το νερό που χρειάζεται για να αποδώσει τα μέγιστα.

Τα οφέλη του τσαγιού μέντας με άδειο στομάχι

Μέντα: Η κατανάλωση μέντας με άδειο στομάχι είναι ένας απλός και φυσικός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με μια νότα ευεξίας. Από τη βελτίωση της πέψης μέχρι τη διατήρηση της αναπνοής σας φρέσκια.

Πώς να φτιάξετε τους τέλειους πατζαροκεφτέδες εύκολα και γρήγορα;

Πατζαροκεφτέδες: Η παρασκευή των τέλειων πατζαροκεφτέδες είναι μια απολαυστική γαστρονομική περιπέτεια, συνδυάζοντας τη γήινη γλυκύτητα των παντζαριών με αλμυρά βότανα και μπαχαρικά για να δημιουργήσετε ένα γευστικό και χορταστικό πιάτο.