Διατροφή

Ginger: Προσθέστε το Ginger στη διατροφή σας και θα δείτε διαφορά στο σώμα σας

Ginger: Προσθέστε το Ginger στη διατροφή σας και θα δείτε διαφορά στο σώμα σας

Ginger: Το τζίντζερ είναι ένα φυτό που προέρχεται από τη Νοτιοανατολική Ασία, αλλά τα μπαχαρικά που είναι κοινά στα τρόφιμα προέρχονται από τη ρίζα.

Η πρώτη καταγραφή της χρήσης τζίντζερ χρονολογείται από το 500 π.Χ. Το τζίντζερ είναι ένα φυτό που προέρχεται από τη Νοτιοανατολική Ασία, αλλά τα μπαχαρικά που είναι κοινά στα τρόφιμα προέρχονται από τη ρίζα. Ενώ το τζίντζερ προσθέτει πολλή γεύση στα τρόφιμα, έχει χρησιμοποιηθεί επίσης ως εναλλακτική μορφή ιατρικής σε όλη την ιστορία. Εάν επιθυμείτε έναν πιο υγιή εαυτό, σκεφτείτε να προσθέσετε τζίντζερ στη διατροφή σας. Συνεχίστε να διαβάζετε καθώς εξετάζουμε τα δέκα κορυφαία οφέλη για την υγεία του τζίντζερ.

Τα οφέλη του τζίντζερ στην υγεία

1. Καλύτερη πέψη. Το τζίντζερ βοηθά στην επιτάχυνση της διαδικασίας πέψης και αδειάζει το στομάχι σας πιο γρήγορα. Κάποιος με πεπτικά προβλήματα, όπως δυσπεψία, έλκη, δυσκοιλιότητα και IBS, μπορεί να βρει ανακούφιση προσθέτοντάς το στην κανονική του διατροφή. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι καταναλώνουν τζίντζερ χωνεύουν δύο φορές πιο γρήγορα από εκείνους που δεν το κάνουν. Αυξάνει την κίνηση στην πεπτική οδό και προάγει υγιή ένζυμα που βοηθούν στη διάσπαση των τροφών που τρώμε.

2. Βελτιώνει την ανοσία. Η τζίντζερόλη, η βιοδραστική ένωση που βρίσκεται στο ωμό τζίντζερ, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα με τις αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες. Το τζίντζερ περιέχει επίσης αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ο συνδυασμός αυτών των ιδιοτήτων έχει πολλά οφέλη. Αυτά τα οφέλη και οι παρενέργειες του τζίντζερ για την υγεία βελτιώνουν τον βήχα, μειώνουν τον πυρετό, καταπολεμούν τις λοιμώξεις, ανακουφίζουν από πονοκεφάλους και ανακουφίζουν άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με το κοινό κρυολόγημα και τη γρίπη.

3. Ανακουφίζει από τα συμπτώματα του PMS. Ο πόνος της περιόδου είναι ένα κοινό σύμπτωμα κατά τη διάρκεια του γυναικείου κύκλου, αλλά η ενσωμάτωση του τζίντζερ μπορεί να τον κάνει πιο διαχειρίσιμο. Η χρήση τζίντζερ κατά τις τρεις πρώτες ημέρες του εμμηνορροϊκού σας κύκλου βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο και οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ανακουφίζουν από το φούσκωμα που είναι κοινό με το PMS.

4. Ανακουφίζει από τη ναυτία και το στομάχι. Μία από τις πιο γνωστές παρενέργειες του τζίντζερ για την υγεία είναι η ικανότητά του να ανακουφίζει τη ναυτία. Είτε είναι από ναυτία κίνησης, ημικρανίες, πρωινή ναυτία ή γενικά προβλήματα στο στομάχι, το τζίντζερ βοηθά να ηρεμήσει ένα στομαχικό διαταραχή. Το κάνει με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, την καλύτερη πεπτική απόκριση και τις ορμόνες που ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση για να ηρεμήσουν το σώμα.

5. Μπορεί να βοηθήσει με τον καρκίνο. Μελέτες για το τζίντζερ έχουν δείξει ότι ορισμένα από τα οφέλη της τζίντζερόλης μπορεί να αποτρέψουν ορισμένους καρκίνους. Αν και δεν είναι θεραπεία για όλα, οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του βοηθούν στην προστασία του σώματός σας. Το τζίντζερ είναι επίσης μια ασφαλής επιλογή για τη μείωση των συμπτωμάτων της ναυτίας και του πόνου που συχνά σχετίζονται με τη θεραπεία του καρκίνου. Όταν υποβάλλεστε σε χημειοθεραπεία, η προσθήκη τζίντζερ στη διατροφή σας βοηθά στην καταπολέμηση των παρενεργειών της θεραπείας, όπως ναυτία ή ζάλη.

6. Μειώνει τον Πόνο. Το τζίντζερ είναι ένα φυσικό αναλγητικό. Αυτό το καθιστά ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για τα παυσίπονα χωρίς συνταγή. To τζίντζερ δρα ως αντιφλεγμονώδες και λειτουργούν για την εξάλειψη των ενώσεων στο σώμα που προκαλούν πόνο. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του τζίντζερ μειώνουν τον πόνο που σχετίζεται με την αρθρίτιδα και αυξάνουν την κινητικότητα των αρθρώσεων. Οι πάσχοντες από αρθρίτιδα συχνά συνταγογραφούνται αντιφλεγμονώδη φάρμακα για να μειώσουν τα συμπτώματά τους, αλλά το τζίντζερ λειτουργεί ως φυσική εναλλακτική λύση.

7. Πιο υγιές δέρμα. Το τζίντζερ βελτιώνει την υγεία του δέρματός σας με αντιοξειδωτικά, αυξημένη κυκλοφορία του αίματος και αντισηπτικές ιδιότητες. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν το δέρμα από τις ακτίνες UV και επιβραδύνουν τη διάσπαση του κολλαγόνου, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται νεότερο και πιο τεντωμένο. Οι αντισηπτικές ιδιότητες βελτιώνουν τα συμπτώματα ακμής και με το ακατέργαστο τζίντζερ, μπορείτε να βοηθήσετε με τις ουλές που προκαλούνται από την ακμή. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του τζίντζερ βοηθούν επίσης στην επούλωση του ερεθισμένου δέρματος.

8. Βοήθημα απώλειας βάρους. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση τζίντζερ βοηθά στην απώλεια βάρους. Το τζίντζερ ελέγχει τα επίπεδα ινσουλίνης, ενισχύει το μεταβολισμό και βοηθά στην αποκατάσταση της προπόνησης. Το τζίντζερ βοηθά στην απώλεια βάρους δίνοντας ώθηση στο μεταβολισμό σας και δημιουργώντας ένα αίσθημα πληρότητας για να αποτρέψετε την υπερκατανάλωση τροφής. Δεν είναι μια λύση, αλλά όταν ενσωματώνεται με άλλες προσπάθειες απώλειας βάρους, μπορεί να συμπληρώσει τα αποτελέσματά σας.

9. Προλαμβάνει τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Εκτός από τις άλλες ιδιότητές του, το τζίντζερ λειτουργεί και ως αραιωτικό του αίματος, το οποίο είναι ευεργετικό για την πρόληψη καρδιαγγειακών προβλημάτων. Τα αραιωτικά αίματος μειώνουν τον κίνδυνο θρόμβων αίματος, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού. Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο το τζίντζερ προλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις είναι μειώνοντας την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη. Η συσσώρευση χοληστερόλης μπορεί να φράξει τις αρτηρίες και να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων. Το τζίντζερ βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία και μειώνει το σάκχαρο στο αίμα, γεγονός που βοηθά την καρδιά να διατηρεί τη μέγιστη απόδοση.

10. Βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Η χρόνια φλεγμονή επηρεάζει τον εγκέφαλό σας με την πάροδο του χρόνου και μπορεί να τον κάνει να μειώνεται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε γνωστικές καταστάσεις, αγώνες ψυχικής υγείας ή νόσο του Αλτσχάιμερ. Το τζίντζερ μειώνει τη φλεγμονή και προστατεύει τον εγκέφαλο από τις ελεύθερες ρίζες λόγω των ισχυρών αντιοξειδωτικών. Βελτιώνει επίσης τη λειτουργία της μνήμης αυξάνοντας τους νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλό μας που είναι υπεύθυνοι για τη μνήμη, την εστίαση και τον χρόνο αντίδρασης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εντάξτε το τζίντζερ στη διατροφή σας και η ζωή σας θα αλλάξει

Τα οφέλη του τζίντζερ στο δέρμα και τα μαλλιά

Σπιτικές και αποτελεσματικές θεραπείες για την καούρα και τη δυσπεψία

H «Madame Ginger» μαγειρεύει στο OPEN

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιες τροφές πρέπει να περιορίσετε για υγιή καρδιά;

Υψηλή χοληστερόλη: Με τη σωστή διατροφή και τις κατάλληλες διατροφικές επιλογές, μπορείτε να διαχειριστείτε αποτελεσματικά την υψηλή χοληστερόλη και να προστατεύσετε την υγεία της καρδιάς σας.

Κόκκινα ή κίτρινα κρεμμύδια: Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για το φαγητό σας;

Τα κόκκινα κρεμμύδια παίρνουν το κοκκινωπό χρώμα τους από τις ανθοκυανίνες, μια ένωση που δίνει μια κόκκινη, μοβ ή μπλε απόχρωση στα βατόμουρα, το κουνουπίδι, τη μελιτζάνα και άλλα.