Διατροφή

Γεύμα Χριστούγεννα: Φέρνουν μαζί τους προειδοποιήσεις για τα τρόφιμα και προβλήματα εφοδιασμού

Γεύμα Χριστούγεννα: Φέρνουν μαζί τους προειδοποιήσεις για τα τρόφιμα και προβλήματα εφοδιασμού

Η «ελλειμματική άρδευση», η στάγδην άρδευση, τα συστήματα ανακύκλωσης νερού, τα συστήματα λεκάνης απορροής, καθώς και τα υπερσύγχρονα συστήματα φιλτραρίσματος μεγάλης χωρητικότητας εξοικονομούν εκατομμύρια γαλόνια καθαρού νερού, το οποίο παράγει ασφαλή, ποιοτικά τρόφιμα.

Γεύμα Χριστούγεννα: Τα εστιατόρια και οι άνθρωποι που επηρεάζουν το φαγητό ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να δοκιμάσουν εναλλακτικές λύσεις αντί του αβοκάντο, δεδομένου του σημαντικού αποτυπώματος άνθρακα του φρούτου. Καθώς πλησιάζει η περίοδος των Χριστουγέννων, ο Διευθύνων Σύμβουλος Charles Kosmont και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Nick Bavaro της Rocket Farms, ενός παραγωγού λουλουδιών εσωτερικού χώρου, φρέσκων βοτάνων και φαγώσιμων σε γλάστρες με έδρα τις ΗΠΑ στις Ηνωμένες Πολιτείες, λένε στην Digital Journal ότι είναι καιρός να απομυθοποιηθούν ορισμένες αλήθειες όσον αφορά τα φαγητά που σερβίρουμε στην οικογένειά μας. Περιγράφοντας αυτούς τους βασικούς παράγοντες, οι Kosmont και Bavaro αναφέρουν: Η αλήθεια για τα τρόφιμα στο τραπέζι μας

Σύμφωνα με την Kosmont: «Τα φρέσκα βότανα είναι το κύριο συστατικό πολλών συνταγών, ειδικά γύρω από την περίοδο των γιορτών. Καθώς μαζευόμαστε για τις γιορτές, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να κατανοήσουμε τα βότανα, τα προϊόντα και τα τρόφιμα που υπάρχουν στο τραπέζι μας, συμπεριλαμβανομένων των λανθασμένων αντιλήψεων σχετικά με τα πρότυπα και τα πρωτόκολλα ασφαλείας».

Ο FDA επιθεωρεί όλα τα τρόφιμα που εισάγονται από χώρες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών

O Bavaro εξετάζει την ασφάλεια των τροφίμων, διαπιστώνοντας: «Λιγότερο από το 2 τοις εκατό των εισαγόμενων προϊόντων διατροφής ελέγχονται από τον FDA.

Υπολογίζεται ότι το 15 τοις εκατό της προμήθειας τροφίμων των ΗΠΑ εισάγεται».

O Bavaro εξετάζει τους ισχύοντες ελέγχους, ξεκινώντας με το εξής: «Τα πρότυπα και τα πρωτόκολλα ασφαλείας είναι τα ίδια για τα φυτά που καλλιεργούνται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών». Στη συνέχεια προσθέτει ότι: «Τα αναπτυσσόμενα πρότυπα διαφέρουν από χώρα σε χώρα και τα πρότυπα δεν είναι τόσο υψηλά εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η ασφάλεια των τροφίμων είναι πρωταρχικής σημασίας και οι καταναλωτές πρέπει να κατανοούν τις πρακτικές και τα πρωτόκολλα του προϊόντος, ανεξάρτητα από το πού προέρχεται.

Τα εισαγόμενα προϊόντα πρέπει να διατηρούνται στα ίδια υψηλά πρότυπα με εκείνα τα προϊόντα που καλλιεργούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι καταναλωτές πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς για το τι βάζουν στο σώμα τους και τρέφουν τα παιδιά και τις οικογένειές τους». Τα βρώσιμα τρόφιμα και βότανα στα παντοπωλεία μας προέρχονται από τα ίδια μέρη στις Ηνωμένες Πολιτείες όλον το χρόνο

O Kosmont επεκτείνεται σε αυτό το θέμα, σημειώνοντας: «Με οποιοδήποτε δεδομένο εμπόρευμα που καλλιεργούμε, η προέλευση των τροφίμων μας είναι αρκετά διαφοροποιημένη κάθε μήνα και χρόνο με τον χρόνο. Ακόμη και σε πιο εύκρατα κλίματα όπως μέρη της Καλιφόρνια, ορισμένα προϊόντα δεν αναπτύσσονται εκεί όλον τον χρόνο, επομένως πρέπει να εισάγονται από έξω από τη χώρα. Μερικοί αγρότες μεταναστεύουν από την Καλιφόρνια στην Αριζόνα για να φυτέψουν και να θερίσουν τον χειμώνα. Οι εισαγωγές γίνονται μέχρι τη Νότια Αμερική ή τόσο κοντά στα σύνορα με το Μεξικό και παντού ενδιάμεσα».

Οι περισσότερες καλλιέργειες καλλιεργούνται σε εξωτερικούς χώρους (σε εξωτερικούς χώρους έναντι εσωτερικού) O Bavaro εξετάζει τις βέλτιστες συνθήκες καλλιέργειας: «Πολλά βότανα και φυτά καλλιεργούνται σε εξωτερικούς χώρους, αλλά πολλοί αγρότες πιστεύουν σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον για τη γεωργία, το οποίο βρίσκεται μέσα σε πλήρως φυσικά ηλιακά θερμοκήπια. Οι δύο τύποι ελεγχόμενου περιβάλλοντος είναι σε εσωτερικούς χώρους με φυσικό ήλιο και σε εσωτερικούς χώρους με χρήση τεχνητού φωτός, όπως τα LED. Για παράδειγμα, τα βότανα ευδοκιμούν σε εσωτερικούς χώρους όταν σχεδιάζονται και εκτρέφονται για να ευδοκιμούν σε ένα εσωτερικό περιβάλλον». Χρειάζεται πολύ νερό για να αναπτυχθεί η τροφή μας

O Kosmont επανεξετάζει τη διαδικασία καλλιέργειας τροφίμων στις ΗΠΑ, διαπιστώνοντας: «Ειδικά το 2021 σε σύγκριση με ακόμη και πριν από 10 χρόνια, οι αγρότες είναι απίστευτα αποδοτικοί, χρησιμοποιώντας τώρα το ένα τρίτο έως το μισό λιγότερο νερό, ενώ παράλληλα καλλιεργούν σημαντικά περισσότερα, καλύτερης ποιότητας τρόφιμα. Με την πιθανότητα ξηρασίας, χαμηλότερα επίπεδα νερού και όλο και πιο ακραίες καιρικές συνθήκες, η διατήρηση είναι το επίκεντρο για τους αγρότες, οι οποίοι έχουν στραφεί σε βελτιωμένες πρακτικές». Επιπλέον, το v διαπιστώνει: «Οι καλλιεργητές πραγματοποιούν επίσης επενδύσεις κεφαλαίων σε νέες τεχνολογίες και διαδικασίες ποτίσματος, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης όλων των απορροών και της επαναχρησιμοποίησης του νερού από τα θερμοκήπιά τους.

Η «ελλειμματική άρδευση», η στάγδην άρδευση, τα συστήματα ανακύκλωσης νερού, τα συστήματα λεκάνης απορροής, καθώς και τα υπερσύγχρονα συστήματα φιλτραρίσματος μεγάλης χωρητικότητας εξοικονομούν εκατομμύρια γαλόνια καθαρού νερού, το οποίο παράγει ασφαλή, ποιοτικά τρόφιμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συνασπισμός διεθνών επιχειρηματικών ηγετών προειδοποιεί για την κατάρρευση της αλυσίδας εφοδιασμού εμπορευμάτων

Χριστούγεννα και απώλεια ή διατήρηση βάρους

Συμβουλές από τον Ε.Φ.Ε.Τ για αγορές την εορταστική περίοδο

Οι πιο παχυντικές τροφές των Χριστουγέννων

Χριστούγεννα: Έξυπνες συμβουλές για τους διαβητικούς

Ο ΕΦΕΤ δίνει οδηγίες για τα φετινά Χριστούγεννα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι το άμυλο και γιατί είναι αναπόσπαστο μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής

Άμυλο: Τα αμυλούχα τρόφιμα είναι η κύρια πηγή υδατανθράκων για τους περισσότερους ανθρώπους. Παίζουν καθοριστικό ρόλο σε μια θρεπτική, καλά ισορροπημένη διατροφή, καθώς παρέχουν στον οργανισμό γλυκόζη, η οποία είναι η κύρια πηγή ενέργειας για κάθε κύτταρο. Παρέχουν επίσης μια σειρά από βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Σοκολατόπιτα με μπανάνα και φυστικοβούτυρο

Σοκολατόπιτα μπανάνα: Ποιος δε λατρεύει ένα πλούσιο γλυκό με σοκολάτα και μπανάνα; Με τον συνδυασμό του φυστικοβούτυρου, το γευστικό αποτέλεσμα πραγματικά απογειώνεται.

Βελγικό μοσχάρι Carbonnade με μπύρα

Μοσχάρι Carbonnade a la Flamande: Ταξιδεύουμε στο Βέλγιο και δοκιμάζουμε το εμβληματικό μοσχάρι carbonnade, παραδοσιακά μαγειρεμένο με τοπική μπύρα.

Τα προτερήματα της πρωτεΐνης στο πρωινό σας

Πρωινό πρωτεΐνη: Επιβραδύνοντας την απορρόφηση των υδατανθράκων και ενισχύοντας το αίσθημα του κορεσμού, η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη στα πλαίσια ενός υγιεινού πρωινού.