Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γαρίδες : Τα οφέλη τους στον οργανισμό

Γαρίδες : Τα οφέλη τους στον οργανισμό

Γαρίδες : Οι γαρίδες είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους οστρακοειδών.


Είναι αρκετά θρεπτικό και παρέχει υψηλές ποσότητες ορισμένων θρεπτικών ουσιών, όπως το ιώδιο, που δεν είναι άφθονα σε πολλά άλλα τρόφιμα. Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι ισχυρίζονται ότι οι γαρίδες είναι ανθυγιεινές λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους  σε χοληστερόλη.

 

 Οι γαρίδες που εκτρέφονται σε φάρμα μπορεί να έχουν κάποια αρνητικά αποτελέσματα στην υγεία σε σύγκριση με τις γαρίδες που αλιεύονται άγρια.

Οι γαρίδες είναι χαμηλές σε θερμίδες αλλά πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά

  • Η γαρίδα έχει ένα εντυπωσιακό προφίλ διατροφής.
  • Έχει πολύ χαμηλές θερμίδες, παρέχοντας μόνο 84 θερμίδες σε μερίδα 3 ουγγιών (85 γραμμάρια) και δεν περιέχει υδατάνθρακες. Περίπου το 90% των θερμίδων στις γαρίδες προέρχονται από πρωτεΐνες και το υπόλοιπο προέρχεται από λίπος
  • Το ίδιο μέγεθος μερίδας παρέχει περισσότερες από 20 διαφορετικές βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του 50% των ημερήσιων αναγκών σας για σελήνιο, ένα μέταλλο που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και στην προώθηση της υγείας της καρδιάς .

Εδώ είναι μια επισκόπηση των θρεπτικών ουσιών σε ένα 3-ουγκιά (85 γραμμάρια), που εξυπηρετούν γαρίδες:

  • Θερμίδες: 84
  • Πρωτεΐνη: 18 γραμμάρια
  • Σελήνιο: 48% του RDI
  • Βιταμίνη Β12: 21% του RDI
  • Σίδερο: 15% του RDI
  • Φώσφορος: 12% του RDI
  • Νιασίνη: 11% του RDI
  • Ψευδάργυρος: 9% του RDI
  • Μαγνήσιο: 7% του RDI
  • Οι γαρίδες είναι επίσης μια από τις καλύτερες πηγές τροφίμων ιωδίου , ένα σημαντικό μέταλλο στο οποίο πολλοί άνθρωποι έχουν ανεπάρκεια. Το ιώδιο απαιτείται για τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς και την υγεία του εγκεφάλου .
  • Η γαρίδα είναι επίσης μια καλή πηγή ωμέγα-6 και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, εκτός από τα αντιοξειδωτικά της ασταξανθίνης, τα οποία μπορεί να έχουν ποικίλα οφέλη για την υγεία .

Οι γαρίδες έχουν υψηλή χοληστερόλη

  • Οι γαρίδες παίρνουν συχνά ένα κακό ραπ για την υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη.
  • Μια μερίδα 3 ουγγιών (85 γραμμάρια) περιέχει 166 mg χοληστερόλης. Αυτό είναι σχεδόν 85% περισσότερο από την ποσότητα χοληστερόλης σε άλλους τύπους θαλασσινών, όπως ο τόνος .
  • Πολλοί άνθρωποι φοβούνται τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη λόγω της πεποίθησης ότι αυξάνουν τη χοληστερόλη στο αίμα σας και έτσι προάγουν τις καρδιακές παθήσεις.

Ακολουθεί βίντεο για τις γαρίδες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Διατροφή : Τρόφιμα που μειώνουν τον καρκίνο

Παλινδρόμηση : Τροφές για να την αντιμετωπίσετε

Φουσκάλες : Τρόποι να τις αντιμετωπίσετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αρνητικές θερμίδες: Τι είναι οι αρνητικές θερμίδες;

Αρνητικές θερμίδες: Ο όρος «αρνητικές θερμίδες» αναφέρεται σε τροφές που θεωρητικά απαιτούν περισσότερη ενέργεια για την πέψη και την επεξεργασία τους από την ενέργεια που παρέχουν στον οργανισμό.

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Close Icon