Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φτερούγες κοτόπουλου: Πικάντικες και τραγανιστές φτερούγες κοτόπουλου

Φτερούγες κοτόπουλου: Πικάντικες και τραγανιστές φτερούγες κοτόπουλου

Φτερούγες κοτόπουλου: Δεν υπάρχει τίποτα σαν τις τέλεια τραγανές, πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου.


Δεν υπάρχει τίποτα σαν τις τέλεια τραγανές, πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου. Ξεχάστε τα λιπαρά φαγητά – φτιάξτε μια παρτίδα στο σπίτι με αυτή τη συνταγή για απόλυτη γεύση και έλεγχο του επιπέδου θερμότητας.

Συστατικά:

  • 12 ολόκληρες φτερούγες κοτόπουλου, χωρισμένες στην ένωση (άκρη: κρατήστε άκρες φτερών για ζωμό!)
  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
  • Τρίψιμο μπαχαρικών:
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν (προσαρμόστε για την επιθυμητή θερμότητα)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Υγρή επίστρωση (προαιρετικά):
  • 1/2 φλιτζάνι βουτυρόγαλα (ή απλό γιαούρτι αραιωμένο με γάλα)
  • Καυτερή σάλτσα της επιλογής σας (προαιρετικά)

Η διαδικασία:

Προετοιμασία φτερών: Στεγνώστε τα φτερά με χαρτί κουζίνας. Αυτό βοηθά στην επίτευξη της μέγιστης τραγανότητας. Διαχωρίστε τα φτερά στην ένωση, αφαιρώντας την άκρη του φτερού (εκτός από το απόθεμα!).
Spice It Up: Συνδυάστε όλα τα συστατικά τρίψιμο μπαχαρικών σε ένα μικρό μπολ.
Coating Magic (Προαιρετικό): Εάν χρησιμοποιείτε μια υγρή επικάλυψη, χτυπήστε μαζί το βουτυρόγαλα και την καυτερή σάλτσα (προαιρετικά) σε ένα ρηχό πιάτο. Βυθίστε τα φτερά στο υγρό μείγμα και, στη συνέχεια, αλείψτε γενναιόδωρα με το τρίψιμο μπαχαρικών.
Χωρίς βουτυρόγαλα; Κανένα πρόβλημα: Απλώστε τα φτερά απευθείας με το τρίψιμο μπαχαρικών, εξασφαλίζοντας ομοιόμορφη κατανομή.
Ψήσιμο ή τηγάνισμα; Εσύ αποφασίζεις:
Ψήσιμο: Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και τακτοποιούμε τα φτερά σε μία στρώση. Ψήστε για 30 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίστε και ψήστε για άλλα 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Τηγάνισμα (Προσοχή – Ζεστό λάδι!): Ζεσταίνουμε λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα ή ολλανδικό φούρνο στους 350°F (175°C). Τηγανίζουμε τα φτερά σε παρτίδες για 8-10 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.

Μετάβαση στο επόμενο επίπεδο

Buffalo Wings: Για κλασική γεύση βουβάλου, ρίξτε τις μαγειρεμένες φτερούγες στην αγαπημένη σας σάλτσα βουβάλου μετά το ψήσιμο ή το τηγάνισμα.
Διπλό τραγανό: Για επιπλέον τραγανές φτερούγες, μετά το ψήσιμο για 30 λεπτά, ανεβάστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 245°C και ψήστε για άλλα 5-10 λεπτά.

Οι σπιτικές τραγανές πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου είναι μια ευχάριστη πλήθος ιδανική για βραδιές παιχνιδιών, πάρτι ή μια ικανοποιητική σόλο απόλαυση. Με αυτή τη συνταγή, μπορείτε να προσαρμόσετε το επίπεδο μπαχαρικών και να εξερευνήσετε διαφορετικές παραλλαγές γεύσης. Ανάψτε, λοιπόν, τον φούρνο ή θερμαίνετε το λάδι και ετοιμαστείτε να ζήσετε την ευτυχία με φτερούγες κοτόπουλου!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τελικά, είναι υγιεινό το air fryer;

Γαλοπούλα ή κοτόπουλο για μεγαλύτερη απώλεια βάρους;

Ποιο είναι το καλύτερο φαγητό για να συνοδεύσετε την μπύρα σας;

Εύκολα ντιπ για όλα τα γεύματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon