ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φινλανδία διατροφή: Τα καλύτερα πιάτα που μπορείτε να φάτε στην Φινλανδία

Φινλανδία διατροφή: Τα καλύτερα πιάτα που μπορείτε να φάτε στην Φινλανδία

Φινλανδία διατροφή: Περάστε χρόνο δοκιμάζοντας τις μοναδικές γεύσεις της Φινλανδίας.

Η Φινλανδία είναι σίγουρα γνωστή ως το μέρος που ζει ο Άγιος Βασίλης αλλά σίγουρα δεν είναι μόνο αυτό. Τα μαγευτικά τοπία της, ο φιλόξενος λαός της, το περίεργο κλίμα της αλλά και τα πεντανόστιμα φαγητά της είναι μόνο ένα ελάχιστο δείγμα από αυτά που έχει να δώσει αυτή η πανέμορφη χώρα. Αν λοιπόν τύχει και την επισκεφθείτε, μην αναλωθείτε μόνο στις τουριστικές attraction της αλλά και περάστε χρόνο δοκιμάζοντας τις μοναδικές της γεύσεις. διαβάζοντας παρακάτω θα μάθετε για κάποια από τα πιο γνωστά παραδοσιακά φαγητά της.

Uunijuusto

Αυτό το παραδοσιακό σκανδιναβικό πιάτο παρασκευάζεται με συνδυασμό αγελαδινού γάλακτος και βοοειδών ή πρωτόγαλα. Το πρωτόγαλα είναι το κίτρινο, πλούσιο γάλα που παράγεται από το ζώο αμέσως μετά τη γέννηση ενός μοσχαριού. Το μείγμα ψήνεται στο φούρνο και το προϊόν πήζει έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο πιάτο που μοιάζει με κρέμα. Συχνά σε σύγκριση με το ψημένο τυρί, το uunijuusto απολαμβάνεται παραδοσιακά ως επιδόρπιο που συχνά το γλυκαίνουν, καρυκεύοντάς το με κανέλα και συμπληρώνεται από φρέσκα μούρα. Στη Νορβηγία, το πιάτο ονομάζεται kalvedans , kjelost ή spannost και στην Ισλανδία ονομάζεται broddur.

Ohrarieska

Το Ohrarieska είναι ένα παραδοσιακό φινλανδικό άζυμο κριθαρένιο ψωμί που χαρακτηρίζεται από την κυκλική του μορφή και την πυκνή του υφή. Συνήθως παρασκευάζεται με συνδυασμό αλεύρου κριθαριού και νερού, αλλά εμφανίζεται σε διαφορετικές εκδοχές που συχνά χρησιμοποιούν αυγά, ξινόγαλα ή βουτυρόγαλα. Το Ohrarieska συνοδεύεται παραδοσιακά με βούτυρο και συνήθως το απολαμβάνουν ως ελαφρύ, θρεπτικό σνακ.

Lörtsy

Αυτό το μεγάλο φινλανδικό γλύκισμα σε σχήμα μισού φεγγαριού είναι μια σπεσιαλιτέ της περιοχής της Σαβόνια, όπου πωλείται συνήθως στις τοπικές αγορές. Το Lörtsy είναι συνήθως τηγανητό και διατίθεται σε μια ποικιλία από γλυκές και αλμυρές γεμίσεις, όπως κιμά ή διάφορες μαρμελάδες.

Kainuun rönttönen

Απολαμβάνετε καλύτερα φρέσκα παρασκευασμένα ως αλμυρό σνακ ή επιδόρπιο με επικάλυψη ζάχαρης. Με καταγωγή από την περιοχή Kainuun της Φινλανδίας, η Kainuun rönttönen είναι μια μικρή ανοιχτή πίτα με κρούστα φτιαγμένη από αλεύρι σίκαλης και σίτου που είναι γεμάτη με έναν συνδυασμό πατάτας, μούρων και αλεύρι σίκαλης. Σε αντίθεση με σήμερα, στο παρελθόν ήταν μια μεγάλη πίτα που έφτιαχναν στο τέλος του χειμώνα γυναίκες που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τα υπόλοιπα υλικά, και δεδομένου ότι η ζάχαρη ήταν σπάνια, οι πατάτες που προστέθηκαν χρησίμευαν ως γλυκαντικό. Παραδοσιακά, η πίτα συνδυαζόταν και εξακολουθεί να συνδυάζεται με σούπες, αλλά μπορεί επίσης να συνοδεύεται από βούτυρο, σε συνδυασμό με καφέ και απολαμβάνετε ως ένα νόστιμο σνακ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νεα Υγειας Μαθήματα: Δείτε την καινοτομία των σχολείων της Φιλανδίας

Η μεταρρύθμιση στην Υγεία “έφαγε” την κυβέρνηση στη Φιλανδία

Πώς το Fast Food μπορεί να επηρεάσει το σώμα σας;

4 Λιπαρές τροφές που βοηθούν τον μεταβολισμό μας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τζατζίκι: Το συνοδευτικό που δε λείπει από το πασχαλινό τραπέζι

Τζατζίκι: Το σπιτικό τζατζίκι όχι μόνο έχει καλύτερη γεύση από τις εκδόσεις που αγοράσατε ποτέ, αλλά σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε τα συστατικά για να ταιριάζουν στον ουρανίσκο σας.

Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα;

Κόκορας μαγειρική: Το μαγείρεμα ενός νόστιμου κόκορα απαιτεί υπομονή, προσεκτική προετοιμασία και σωστές τεχνικές για να μαλακώσετε το κρέας και να βελτιώσετε τις γεύσεις του.

Φτιάχνοντας τα δικά σας γεμιστά τηγανόψωμα

Τηγανόψωμα συνταγή: Η παρασκευή γεμιστού τηγανητού ψωμιού στο σπίτι είναι ένα απολαυστικό γαστρονομικό έργο που υπόσχεται ένα τραγανό εξωτερικό και μια αλμυρή, γευστική γέμιση.

Λιγότερο ασβέστιο στο δείπνο, περισσότερο στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου

Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που είναι σημαντικό για την υγεία των οστών και τη μυϊκή λειτουργία. Βρίσκεται συνήθως σε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, καθώς και σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Τα ροδάκινα παρέχουν μεγάλα οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία

Ροδάκινα: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και κάλιο, τα ροδάκινα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και στη διατήρηση της συνολικής καρδιαγγειακής υγείας.