Διατροφή

Εθισμός στη ζάχαρη: Το γλυκό δηλητήριο που δίνει γεύση στις μέρες μας

Εθισμός στη ζάχαρη: Το γλυκό δηλητήριο που δίνει γεύση στις μέρες μας

Εθισμός στη ζάχαρη: Το γλυκό δηλητήριο που δίνει γεύση στις μέρες μας.  Η ζάχαρη είναι το γλυκό δηλητήριο του 21ου αιώνα. Ενώ είναι αλήθεια ότι το χρειαζόμαστε για τη σωστή λειτουργία του σώματος, έχουμε φτάσει σε μια εποχή που η κατανάλωσή του είναι εκτός ελέγχου. 

Η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς γνωρίζουμε ότι το γλυκό, αν και ακαταμάχητο και ευχάριστο, δεν είναι το πιο υγιεινό συστατικό στη διατροφή μας. Ωστόσο, εάν υπάρχει μια πτυχή που δεν γνωρίζουμε όλοι μας, είναι ο πλήρης εθισμός μας στη ζάχαρη. Θα μπορούσε αυτό να είναι δυνατό; Μπορώ να είμαι εθισμένος σε αυτό το συναρπαστικό στοιχείο που μπαίνει στη ζωή μας.

Στην πραγματικότητα, η ζάχαρη υπάρχει στα πιο ανυποψίαστα τρόφιμα, εκείνα που αποτελούν τακτικό μέρος της διατροφής μας και που μερικές φορές φέρουν ακόμη και την αμφιλεγόμενη ετικέτα « ελαφριά » ή «χαμηλά λιπαρά». Επιπλέον, κάτι που μας λένε οι διατροφολόγοι είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού δεν γνωρίζει τη μεγάλη ποσότητα σακχάρων που καταναλώνουν πραγματικά. Αυτό εξηγεί τα ανυποψίαστα στοιχεία ότι πολλοί από εμάς είναι εθισμένοι, ακόμη και χωρίς να το γνωρίζουμε.

Γιαούρτι, σάλτσες σαλάτας, αθλητικά ποτά, χυμούς, ακόμη και κονσέρβες ντομάτες. Ο κατάλογος των τροφίμων που είναι πλούσιο σε αυτό το συστατικό είναι τόσο μακρύς, που θα μπορούσαμε να πούμε σχεδόν χωρίς λάθος, ότι καταναλώνουμε το 80% των σακχάρων χωρίς να το συνειδητοποιούμε. Τα περισσότερα προέρχονται, από μεταποιημένα προϊόντα. Το επίπεδο της ζάχαρης που καθορίζεται από τον ΠΟΥ, όπως συνιστάται, κυμαίνεται από 25 έως 50 γραμμάρια. Ωστόσο, και για να μας δώσει μια ιδέα, ένα κουτί 330 ml κόλα έχει 27 γραμμάρια. Αρκεί να καταναλώσουμε χυμό και muffin ή σοκολάτα για να ξεπεράσουμε αυτό το όριο. Η κατανάλωση αυτού του προϊόντος ενεργοποιεί τον πυρήνα, γνωστό ως κέντρο ανταμοιβής. Αυτή η περιοχή απελευθερώνει ντοπαμίνη και μας κάνει να νιώθουμε καλά, ότι βιώνουμε ευεξία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τέσσερις τρόποι για να εκπαιδεύσεις τον εγκέφαλό σου να αποφεύγει το junk food

Καλοί υδατάνθρακες, κακοί υδατάνθρακες - Πώς να επιλέξετε σωστά

Η φρουτοφαγία δεν είναι μια πραγματικά καλή ιδέα

Σημάδια αρρωστημένης σχέσης με το φαγητό

Τα οφέλη της μπανάνας για την υγεία

Μπανάνα: Οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα παγκοσμίως. Περιέχουν βασικά θρεπτικά συστατικά που μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία.

Τα οφέλη και οι παρενέργειες της στέβια

Στέβια Θερμίδες: Τα προϊόντα Stevia που παρασκευάζονται με Reb-A θεωρούνται ασφαλή, ακόμη και για άτομα που είναι έγκυες ή έχουν διαβήτη. Ωστόσο, πρέπει να γίνει περισσότερη έρευνα για την παροχή οριστικών αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με τη διαχείριση βάρους, τον διαβήτη και άλλα θέματα υγείας.

Αυτά είναι τα καλύτερα λαχανικά για χυμό

Χυμοί Λαχανικών: Μπορείτε να στύψετε μια μεγάλη ποικιλία λαχανικών, το καθένα από τα οποία παρέχει ένα μοναδικό σύνολο θρεπτικών συστατικών και οφέλη για την υγεία. Δοκιμάστε να αναμίξετε και να ταιριάξετε λαχανικά μεταξύ τους για να συνδυάσετε διαφορετικές βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά στη διατροφή σας.

Τα επιστημονικά αποδεδειγμένα οφέλη της βιταμίνης Α

Βιταμίνη Α: Είναι απαραίτητη για πολλές διαδικασίες στο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης της υγιούς όρασης, της διασφάλισης της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος και των οργάνων σας, ενώ βοηθάει στη σωστή ανάπτυξη των μωρών στη μήτρα